«O Άγγελος βγάζει… μαγκιά»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Βασιλάκος. Μίλησε για την εικόνα του "Δικεφάλου" και τόνισε πως ο Αναστασιάδης φτιάχνει με την μαγκιά του μια ομάδα που θυμίζει παλαιότερες εποχές.
«O Άγγελος βγάζει… μαγκιά»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διοίκηση και υπογράμμισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σταθερότητα και γίνονται συνεχώς λάθη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Βασιλάκος:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ:

"Βλέπω μια σωστή και οργανωμένη δουλειά και μια προσπάθεια για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια να σταθεί. Πάει να φτιάξει μια ομάδα δικιά του και όχι με δανεικούς. Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να βγάλει την μαγκιά που έβγαζε ως ποδοσφαιριστής τώρα και ως προπονητής. Όλους τους παίκτες ο ΠΑΟΚ τους μάθαινε την μαγκιά για να είναι ψηλά στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας".

Για το αν χρειάζεται μεταγραφές η ομάδα:

"Οι μεταγραφές δεν θα είναι μόνο πιτσιρικάδες. Ο Ισραηλινός που ήρθε δεν είναι μικρός αλλά 23 χρονών και έρχεται να προσπαθήσει για να μπορέσει να γίνει κομμάτι της ομάδας όπως και άλλοι παίκτες που ήρθαν σαν τον Σλοβάκο και τον Αργεντινό. Ταυτόχρονα θα γίνουν προσθήκες νέων παιδιών που θέλουν να παίξουν και να πάρουν και να δώσουν στον ΠΑΟΚ".

Για την νέα φιλοσοφία του ΠΑΟΚ:

"Αυτό δείχνει μια σωστή και οργανωμένη προσπάθεια και παίρνει αυτό που ζητάει η ομάδα. Δεν κάνει περιττές κινήσεις και δεν ξοδεύει χρήματα για εντυπωσιασμό. Αυτό δείχνει την ταυτότητα του Άγγελου Αναστασιάδη. Στις δηλώσεις με την ΚΠΡ είπε πως ότι χρειάζεται αν βρεθεί θα το πάρει. Δεν θα πάρει ότι να ναι. Αν ο ΠΑΟΚ βρει τον παίκτη που θέλει θα τον πάρει αυτό ήταν το νόημα. Είναι μια εικόνα που βγάζει η ομάδα πως θα μπορέσει να προωθήσεις αυτούς τους παίκτες. Γίνεται προσπάθεια οι παίκτες να μην φθαρούν και να φτιαχτεί ένας κορμός, να έρθουν κοντά οι παίκτες και αφού πάρουν το βάφτισμα τα επόμενα χρόνια να πλαισιώσουν την ομάδα. Είναι σωστή προσπάθεια αλλά δεν ξέρω πόση υπομονή χρειάζεται και υπάρχει".

Για τις θέσεις που χρειάζεται παίκτες ο ΠΑΟΚ:

"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρειάζεται τέσσερις παίκτες. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάρει όσους χρειάζεται άμεσα. Μόνο ποδοσφαιρικά είναι σωστά ο ΠΑΟΚ. Στην διοίκηση ακόμα φτιαχνόμαστε. Ακόμα είναι ξεκίνημα και δεν ξέρουμε τι μπορεί να επιφυλάξει η συνέχεια".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό:

"Πέρυσι που προσπαθήσαμε να περάσουμε τον Ολυμπιακό τερματίσαμε 25 βαθμούς πίσω. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε τα ονόματα που παίρνει ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ είχε πάντα έναν κορμό πάρα πολύ καλό και από εκεί μπορούσε να χτυπήσει. Τώρα έχει και έναν δυνατό επενδυτή που μπορεί να βάζει πέντε δραχμές και να έρθουν και δύο παίκτε.. Πρέπει να φτιάξουμε και μετά να έρθουν οι δύο παίκτες. Το θέμα είναι να φτιαχτεί πρώτα η διοίκηση. Αν δεν φτιαχτεί ότι και να κάνει ο προπονητής και η ομάδα δεν φτάνει. Βλέπουμε τι προβλήματα υπάρχουν με τον Γκαρσία πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Για το θέμα του Γκαρσία:

"Είναι μια προσωπικότητα για την ομάδα μας, από τους καλύτερους παίκτες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, έδειξε μια συμπάθια και μια φιλοΠΑΟΚτσίδικη τάση. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα προσωπικό δικό του και του κ. Σαββίδη. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που απασχολεί όλη την ομάδα. Δεν ξέρω τι του είχε τάξει ο Σαββίδης και τι του είχε υποσχεθεί. Από ότι ξέρω έφυγε από τον ΠΑΟΚ τώρα. Ο κόσμος έχει μια συμπάθια απέναντι του, θεωρώ πως ήταν καλός παίκτης όπως περάσανε χιλιάδες παίκτες. Η ομάδα πρέπει να προχωράει και δεν μπορούμε να μένουμε στον Γκαρσία. Ήταν ένα κομμάτι όπως ήταν και όλοι οι άλλοι παίκτες".

Για την στάση της διοίκησης:

" Η διοίκηση δεν υπάρχει ακόμα και όταν υπάρξει θα ξέρουμε και τους λόγους που έγινε όλο αυτό. Εγώ θεωρώ πως τα έχει πάρει επάνω του όλα ο Άγγελος και με την μαγκιά του προσπαθεί να φτιάξει ότι μπορεί. Η ομάδα πρέπει να έχει μια σοβαρή διοίκηση που να μιλάει και να λέει τι μπορεί να κάνει. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και να λέμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει από το ξεκίνημα 20.000.000 εκκ. ευρώ, ξέρει τι μεταγραφές θα κάνει και το πλεονέκτημα του είναι δεδομένο. Έχει οικονομική άνεση και αυτό δεν το βλέπω στον ΠΑΟΚ. Αν ήμουν ο Άγγελος θα ζητούσα έναν "μπαλαντέρ" παγκοσμίου κλάσης για να ενώσει άμυνα και επίθεση και έναν στόπερ που θα λύσει πολλά προβλήματα. Προσπαθώ να βρω παίκτες από άλλες θέσεις και να τους βάλω σε άλλες θέσεις. Μη φανεί σε κανέναν περίεργο ο Γιακουμής που είναι δεύτερος τερματοφύλακας να παίζει σέντερ φορ στην ομάδα. Αυτό είναι το στυλ του να μην καταλαβαίνουμε τίποτα και αυτό μαθαίναμε στον ΠΑΟΚ. Οι πιο νέοι δεν γνωρίζουν πως ήμασταν εκείνη την εποχή. Ο Αναστασιάδης δείχνει την εικόνα του παλιού ΠΑΟΚ. Προσπαθεί με εκείνη την εικόνα να πάρει και δυο – τρεις παίκτες και τότε θα πιστεύω πως μπορεί να φτάσει τον Ολυμπιακό. Πάντα αντίπαλος μας είναι ο Ολυμπιακός".

Για τους νεαρούς παίκτες που ξεχωρίζει:

" Αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίζουν στον ΠΑΟΚ όταν η ομάδα κάνει έναν κορμό από οκτώ – εννιά παίκτες και μπορούν να μπούνε μέσα και να σηκώσουν το βάρος. Δεν μπορούμε να τους βάλουμε στα βαθιά χωρίς να υπάρχει πλάτη από πιο έμπειρους. Εμένα και ο Πόζογλου μου αρέσει και ο Σαββίδης ο οποίος βγάζει θράσος. Είναι δύσκολο να βρούμε τους παίκτες που πατάνε περιοχή. Ο Κουλούρης έδειξε πέρυσι καλά στοιχεία".

Διαβάστε ακόμη...