Αναβολή στη δίκη για τα χρέη της ΠΑΕ

Αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2014 πήρε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση εκδίκασης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο.
Αναβολή στη δίκη για τα χρέη της ΠΑΕ

 Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε και πέτυχε την αναβολή, επικαλούμενη τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη και της κυβέρνησης, για την οριστική λύση στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ.

Το ποσό, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα φτάνει περίπου τα 30 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστόν, η διοίκηση του ΠΑΟΚ ζητεί να καταβάλει εφάπαξ το πρωτογενές χρέος της προς το δημόσιο, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Άλλωστε, στην πρόσφατη συνάντηση Σαββίδη-Σαμαρά στο Μακεδονία Παλλάς, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι το αίτημα του ΠΑΟΚ είναι λογικό, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να βρεθεί μία συνολική ρύθμιση, που να αφορά όχι μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά όλες τις ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η οριστική λύση του θέματος μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο, όπου οι σχετικές διατάξεις θα προστεθούν στο νέο ποινολόγιο και θα αφορούν σίγουρα το σύνολο των ΠΑΕ και των αθλητικών σωματείων, χωρίς να αποκλείεται η ρύθμιση να έχει γενικό χαρακτήρα για όλα τα νομικά πρόσωπα. Προϋπόθεση, βέβαια, για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος είναι να δώσει τη συγκατάθεση της η τρόικα, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμη...