"Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ"

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μιλώντας στα "Σπορ του Βορρά" λίγο πριν από την αναχώρησή του από τη Θεσσαλονίκη, δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν.
"Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ"

Ο Κροάτης κοιτούσε τα αεροπορικά εισιτήρια που είχε στα χέρια του. "Είναι... allez-retour ή one way;", ήταν το πρώτο πράγμα που τον ρωτήσαμε. "One way", απάντησε γελώντας, "Αλλά εγώ θέλω να ξαναγυρίσω", πρόσθεσε με νόημα.

"Δική μου πρόθεση είναι να επιστρέψω για να παίξω στον ΠΑΟΚ. Δε βλέπω τίποτα που να με αποτρέπει να μείνω μακριά από τη Θεσσαλονίκη... Ξέρω ότι θα χτιστεί μία ακόμη καλύτερη ομάδα για του χρόνου. Γιατί λοιπόν να μην είμαι κι εγώ κομμάτι αυτής;".

-Πάντως εσύ κράτησες το καλύτερο για το τέλος βάζοντας τη σφραγίδα σου στο διπλό στα Γιάννινα με το νικητήριο γκολ που έστειλε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ηταν καλό φινάλε... Από καιρό μου έλεγαν στην ομάδα ότι πρέπει να βάλω και κανένα γκολ. Εγώ τους απαντούσα ότι θα σκοράρω όταν θα είναι πιο σημαντικό. Και νομίζω ότι το έκανα! Είμαι χαρούμενος για το γκολ, αλλά πιο χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας που βγήκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τον κόσμο που πήρε μία χαρά στο τέλος. Ισως να είχαμε τελειώσει πιο νωρίς το θέμα της πρώτης θέσης αν είχαμε κάνει δύο νίκες στην αρχή των πλέι οφ, αλλά χάσαμε εκείνα τα ματς στο 90'. Η αγωνία ήταν μεγάλη στο τέλος και ίσως για αυτό μας είδατε να ξεσπάμε μετά το διπλό στα Γιάννινα".

-Είσαι ικανοποιημένος από την προσωπική σου παρουσία στον ΠΑΟΚ;

"Προσαρμόστηκα καλά αλλά δεν έφτασα ποτέ στο 100% των δυνατοτήτων μου. Εχω πολλά περισσότερα να δώσω. Ισως ήμουν ας πούμε στο 60%. Σίγουρα μπορώ να παίξω πολύ καλύτερα. Ισως του χρόνου να δείτε τον πραγματικό Σίλντενφελντ...".

-Από τι εξαρτάται η παραμονή σου στον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν. Από σένα; Από τον ΠΑΟΚ ή από την Ντιναμό Μόσχας όπου ανήκεις;

"Από όλους... Πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να μιλήσουμε εγώ, ο ΠΑΟΚ και η Ντιναμό για να τα βρούμε. Πρώτα πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες και μετά πιστεύω ότι θα τα βρω εύκολα εγώ με τον ΠΑΟΚ...".

"ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ"

Για τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου μετά από κάποιες ήττες ο Κροάτης είπε:

"Εγώ καταλαβαίνω τον κόσμο καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Αλλά πρέπει να δείχνει και μεγαλύτερη υπομονή ο κόσμος, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Ειδικά οι Ελληνες που προέρχονται και από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές μετά από ήττες ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις με πίεση από όλες τις πλευρές. Κάποιες φορές αυτή η πίεση μπορεί να λειτουργεί ως μοχλός για να πας καλύτερα, αλλά κάποιες φορές σε φρενάρει κιόλας. Το κακό ήταν ότι εμείς είχαμε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Πάντως σέβομαι απόλυτα τις αντιδράσεις του κόσμου και των οπαδών γιατί το κάνουν από αγάπη για τον ΠΑΟΚ και επειδή αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία".

Τελικά προτιμάει αυτήν την τρέλα γύρω από την ομάδα ή την ηρεμία άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων;

"Σίγουρα προτιμώ την τρέλα του κόσμου του ΠΑΟΚ! Προτιμώ να είμαι σε μία ομάδα στην οποία το αίμα του κόσμου βράζει από αγάπη για αυτήν. Λατρεύω να βλέπω στο γήπεδο κόσμο που θα ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για την ομάδα του! Αυτό δίνει πάντα έξτρα κίνητρα στους παίκτες. Αυτό προτιμώ. Το πάθος του κόσμου να περνάει και μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που προτιμώ".

"ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑ ΤΟΝ ΣΑΝΚΑΡΕ..."

Για πρώτη φορά ο Γκόρντον Σίλντενφελντ εξήγησε τι είχε γίνει στην Τρίπολη με τον Σανκαρέ και τον κτύπησε με αποτέλεσμα να αποβληθεί:

"Αν ήμουν διαιτητής θα του είχα δώσει 4 κόκκινες νωρίτερα σε εκείνο το παιχνίδι! Ο,τι έκανε στο παιχνίδι δεν ήταν fair play. Εκείνη τη μέρα ο Σανκαρέ προσπάθησε να με κτυπήσει 4-5 φορές! Τελικά με κτύπησε και βγήκα εκτός εαυτού. Δεν μετανιώνω που τον χτύπησα, καθώς τιμωρήθηκα γι' αυτό! Μετανιώνω μόνο για την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου που δεν τους βοήθησα για τα επόμενα ματς...

"ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΟΥΣ"

Ο Σίλντενφελντ είπε ακόμη:

"Ο ιδιοκτήτης μάς είχε ζητήσει να βγάλουμε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το πετύχαμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι τώρα. Υπήρχε μεγάλη πίεση στο τέλος της σεζόν καθώς όλοι, από τον κόσμο μέχρι τον πρόεδρο περίμεναν μόνο νίκες και να πετύχουμε. Ηταν συνολικά μία πολύ καλή εμπειρία για μένα. Και στο τέλος επιτεύχθηκε ο στόχος της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμένα και την οικογένειά μου μας άρεσε πολύ ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Ξέρετε να ζείτε ωραία... Και βέβαια βρήκα και μία εξαιρετική ομάδα τον ΠΑΟΚ, στον οποίο πραγματικά απόλαυσα τους μήνες που αγωνίστηκα. Κλείσαμε τη σεζόν στην πρώτη θέση των πλέι οφ, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για να διεκδικήσει η ομάδα την είσοδό της στους ομίλους. Είτε μείνω είτε όχι, εύχομαι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος διότι είναι μεγάλη υπόθεση".

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Για τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είπε:

"Στο Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει άλλο επίπεδο. Οταν παίζεις με καλές ομάδες, έχεις μεγαλύτερο κίνητρο και σου βγαίνει ο καλύτερος σου εαυτός. Εχω βρεθεί αντιμέτωπος με Φενέρμπαχτσε, Μέταλιστ και Ζενίτ. Νομίζω ότι δε θα ήθελα να αντιμετωπίσω τη Φενέρμπαχτσε. Ισως είναι η πιο δυνατή αντίπαλος. Τη Μέταλιστ την έχω κερδίσει με τη Στουρμ. Ισως η Λιόν να ήταν μία καλή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ καθώς είναι σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια".

Διαβάστε ακόμη...