Στο εδώλιο οι Κροάτες

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό είχε γίνει στο Ζάγκρεμπ παραμονές του αγώνα μας με τη Δυναμό, το Δεκέμβρη του 2010 και η υπόθεση βρίσκεται και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης...
Στο εδώλιο οι Κροάτες

Τότε οπαδοί της τοπικής ομάδας επιτέθηκαν με πέτρες, πυρσούς και  μολότοφ σε λεωφορείο που μετέφερε φίλους του ΠΑΟΚ, από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο... Οι σκηνές που περιέγραψαν στα ΜΜΕ οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κυριολεκτικά βγαλμένες από την κόλαση, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι συνοπαδοί γλίτωσαν κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια. Και όλα αυτά σε μια ευρωπαϊκή (;) και γειτονική χώρα το έτος 2010 !!!

Τότε είχαμε γράψει πως αυτή η ιστορία είχε ηθικό αυτουργό: Το όνομά του: Χαλίλχοτζιτς... Ο τότε τεχνικός της Δυναμό είχε τρελαθεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του και να ξεσηκώνει τον κόσμο προσπαθώντας να δείξει ότι το συγκεριμένο παιχνίδι είναι ο ιστορικότερος αγώνας της ομάδας του και πρέπει να είναι νικηφόρος με οποιονδήποτε τρόπο. Όλα αυτά βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα αυτιά κάποιων θερμοκέφαλων και πυροδοτήθηκε το εκρηκτικό σκηνικό.

Η κροατική αστυνομία ήταν κυριολεκτικά για γέλια. Οι θρασύδειλοι παράγοντες της Δυναμό τη φόρτωσαν σε "μία ομάδα 20-30 ατόμων, αγνώστων στοιχείων" προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες.  Όσον αφορά τους τραυματίες, ο άντρας που τραυματίστηκε στο χέρι χειρουργήθηκε ενώ οι δύο γυναίκες που επίσης τραυματίστηκαν, η μία χτύπησε ελαφρά στο πρόσωπο και η άλλη έσκισε από σπασμένα γυαλιά το χέρι της, και της έγιναν ράμματα σε Νοσοκομείο της περιοχής.

Η υπόθεση όπως προαναφέραμε εκδικάζεται και πάλι. Διαβάσαμε πως εννέα από τους υπαίτιους, πέρσι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αλλά παραβίασαν τους όρους και έτσι πλέον είναι και πάλι υπό κράτηση κινδυνεύοντας με ποινή φυλάκισης από ένα έως οκτώ χρόνια.

Το κουφό στην υπόθεση είναι πως, 2 χρόνια μετά το δικαστήριο δεν έχει στα χέρια του την έκθεση της αστυνομίας για το συμβάν και οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται. Η ΟΥΕΦΑ τότε χαρίστηκε στους γηπεδούχους για λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει.

Δεν ξέρουμε αν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων είχαν αντίστροφους ρόλους ποια θα ήταν η στάση της...

Θυμηθείτε στο video που ακολουθεί σκηνές από την επίθεση...

Διαβάστε ακόμη...