"50-50 οι πιθανότητες"

Ο Χανς Κρανκλ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα παιχνίδια της Ραπίντ Βιέννης με τον ΠΑΟΚ που πλησιάζουν, αλλά έκανε λόγο και για τα παιχνίδια του 1972...
"50-50 οι πιθανότητες"

Διαβάστε τα όσα είπε στα στα "Σπορ του Βορρά".

Αρχικά είπε: "Η πρώτη μου σκέψη, όπως σας την εκφράζω είναι ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι μοιρασμένες. Θα έλεγα το τυπικό και τετριμμένο 50-50, αλλά έτσι το βλέπω".

- Το όνομα ΠΑΟΚ σας τρομάζει;

"Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ, όσον αναφορά τη δυναμική του στην Ευρώπη, που είναι μεγάλη, απλά δεν ξέρω τόσες πολλές λεπτομέρειες για τη σημερινή ομάδα. Ή μάλλον όχι, ξέρω... Ξέρω πολύ καλά ότι ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του τον καλύτερο Ελληνα επιθετικό, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη! Είναι πολύ δυνατός επιθετικός και βασικός στην εθνική σας ομάδα. Γρήγορος κι αυτός που νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ραπίντ. Θα πρέπει να τον προσέξουμε καλά...".

- Και ποιους παίκτες της Ραπίντ θα πρέπει να προσέξουν στον ΠΑΟΚ;

"Θα έλεγα τον Χόφμαν. Είναι ο αρχηγός. Το "Α και το Ω" της ομάδας. Επίσης και λόγω θέσης ο Μπόιντ θέλει μεγάλη προσοχή".

- Το πρώτο ματς θα κρίνει πιστεύετε την υπόθεση πρόκριση;

"Πιστεύω ότι είναι θετικό το γεγονός για τη Ραπίντ, ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Θεσσαλονίκη και η ρεβάνς στην Βιέννη. Νομίζω ότι η Ραπίντ έχει ένα μικρό αβαντάζ".

- Πάντως και στα δύο ματς θα υπάρχει πολύς κόσμος και των δύο ομάδων. Οι φίλοι της Ραπίντ και του ΠΑΟΚ ακολουθούν παντού τις ομάδες τους.

"Οι οπαδοί της Ραπίντ ξεχωρίζουν. Κατά τη γνώμη μου είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Επαιξα για περισσότερα από 20 χρόνια στην ομάδα, ήμουν και προπονητής της και ξέρω το πάθος και την αγάπη τους για τον σύλλογο".

- Θυμάστε κάτι από την ατμόσφαιρα του γηπέδου της Τούμπας στον αγώνα του 1972;

"Θυμάμαι ότι παίξαμε μπροστά σε ένα φανατικό κοινό. Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο. Μπορώ να συγκρίνω τους φίλους του ΠΑΟΚ με τους δικούς μας φιλάθλους. Μοιάζουν σε πολλά...".

- Καταφέρατε να πανηγυρίσετε κι ένα γκολ μέσα στην Τούμπα;

"Το θυμάμαι εκείνο το γκολ σαν να είναι τώρα. Ηταν ένα γκολ το οποίο μας έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση. Ολος ο κόσμος τότε νόμιζε ότι θα αποκλειστούμε, μετά το 0-0 της Βιέννης, αλλά πήγαμε σε μια πολύ καυτή έδρα, παίξαμε με θράσος και στο τέλος ήρθε αυτή η ισοπαλία με 2-2. Τότε ήμουν μόλις 19 χρονών, αλλά θυμάμαι πολύ έντονα εκείνα τα ματς και την πρόκριση της Ραπίντ".

- Τι άλλο θυμάστε από εκείνες τις διπλές αναμετρήσεις;

"Θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή και νεανική ομάδα. Με ηγέτη τον Γιώργο Κούδα, που είναι από τους πιο φημισμένους Ελληνες παίκτες. Είναι σύμβολο για τον ΠΑΟΚ".

- Μαζί με τον Βάλτερ Σκότσικ, που αγωνίστηκε στη Ραπίντ, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας το 1985.

"Χαίρομαι που το ακούω. Με τον Βάλτερ Σκότσικ παίξαμε για ένα χρόνο στη Ραπίντ. Εγώ ήμουν πολύ νέος, μόλις 17 ετών, ο Βάλτερ ήταν στον τελευταίο χρόνο του. Αφού επέστρεψα το 1981 από την Μπαρτσελόνα τον βρήκα ως προπονητή της Ραπίντ και είχαμε μια άριστη συνεργασία".

Διαβάστε ακόμη...