"Το 4-4-2 βολεύει τον ΠΑΟΚ"

Ο Νίκος Κολομπούρδας, με αφορμή το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε, μίλησε για τη χθεσινή εικόνα του «Δικεφάλου», το 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Δώνης, αλλά και στις ευκαιρίες που θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις υποδομές της ομάδας.
"Το 4-4-2 βολεύει τον ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Τσβόλε: «Δεν είδα όλο το παιχνίδι, αλλά μέχρι το 60. Είναι λογικό μετά τις αλλαγές να πέσει ο ρυθμός. Η εικόνα ήταν πολύ καλή, με οργανωμένο τρόπο επίθεσης που δεν είναι στηριγμένη μόνο στις ικανότητες των παικτών. Έγινε μια αρχή και στο σύστημα και στον τρόπο παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει επιθετικά. Η παρουσία δύο επιθετικών θα βοηθήσει. Θα είναι πολύ γερός ο ΠΑΟΚ έτσι».

Για το αν το 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Δώνης είναι πιο επιθετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα: «Αυτά είναι πιο πολύ για τον κόσμο. Όλα τα συστήματα είναι επιθετικά, ανάλογα με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσει ο προπονητής. Αλλά με τον τύπο παικτών που υπάρχουν το 4-4-2 βολεύει πιο πολύ. Η παρουσία δύο επιθετικών θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Εγώ το είχα συζητήσει για αυτή την αλλαγή. Χρειάζεται ένας παίκτης δίπλα στον Αθανασιάδη για να δημιουργήσει ρήματα. Θα πρέπει να κρατηθεί η μπάλα, άρα θα βοηθήσει η παρουσία ενός ακόμη επιθετικού».

Για τη δήλωση του Γιώργου Δώνη, με την οποία είχε σημειώσει ότι η θέση του Σαλπιγγίδη είναι στο κέντρο της επιθετικής γραμμής, σχολίασε: «Έτσι το έβλεπα και εγώ. Η θέση του Σαλπιγγίδη είναι σέντερ φορ. Μπορεί να παίξει και στα άκρα και στην επίθεση, αλλά με τον τύπο παικτών του ΠΑΟΚ είναι πιο σοφό η ομάδα να παίζει με δύο επιθετικούς».

Στη συνέχεια υπογράμμισε αναφορικά με το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να στηριχθεί στα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας: «Είναι μια φουρνιά πολύ καλή και με υπομονή μετά από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει ένα κορμό πολύ δυνατό. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ μετά από 2-3 χρόνια μπορεί να κάνει κάτι πολύ δυνατό. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ καλά εκπαιδευμένα και γρήγορα σε αυτά που ζητάει ο προπονητής ανταποκρίθηκαν,. Βέβαια δεν μπορεί σε μια ενδεκάδα να παίζουν 8 μικροί. Θα πάρουν εμπειρία και θα δώσουν τα αναμενόμενα στη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι ο Μπόλονι έριξε κατευθείαν στα... βαθιά πέρσι τον Κώστα Σταφυλίδη: «Ο Μπόλονι τον ήξερε τον Σταφυλίδη. Είχαν μιλήσει πριν, γιατί είχε ξεχωρίσει με την παρουσία του».

Για το ποιους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζει από τη νέα φουρνιά: «Δεν πρέπει να μιλήσουμε με ονόματα αλλά 6-7 ποδοσφαιριστές είναι σε υψηλό επίπεδο και θα βρουν τον δρόμο για τη συνέχεια αν βρουν ευκαιρίες. Αν δουλέψουν με κάτω το κεφάλι θα τα καταφέρουν».

Στον επίλογό του αναφέρθηκε στο μέλλον της καριέρας του: «Είχα δύο τρεις προτάσεις, αλλά τις απέρριψα. Περιμένω να δω τι θα γίνει στη συνέχεια», ενώ σε ερώτηση για το αν έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές διαφορές που είχε με τον ΠΑΟΚ απάντησε: «Έχει λυθεί το θέμα».

Διαβάστε ακόμη...