"Προσδοκώ το καλύτερο για μένα και για την ομάδα"

Ο Sambégou Bangoura μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου για τις δυνατότητες της ομάδας και του ίδιου καθώς και για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σημειώνοντας πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε ομάδα υψηλού επιπέδου όπως ο ΠΑΟΚ.
"Προσδοκώ το καλύτερο για μένα και για την ομάδα"

Συγκεκριμένα ανέφερε o παίκτης από την Νέα Γουινέα:

«Αποφάσισα να έρθω στον ΠΑΟΚ σκεπτόμενος πως αυτή ήταν για μένα η καλύτερη εξέλιξη. Δε μου είναι σύνηθες αλλά είναι καλό που βρίσκομαι σε προετοιμασία ομάδας.

Προσδοκώ το καλύτερο για μένα και για την ομάδα. Είναι αλήθεια πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που έκανα προετοιμασία με ομάδα, και το γεγονός ότι φέτος έβγαλα ένα μεγάλο μέρος αυτής είναι κάτι περισσότερο από θετικό».

Το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό τον γνώρισε από την παρουσία του στον Πανσερραϊκό, ωστόσο πριν έρθει στην Ελλάδα έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σ' ευρωπαϊκές ομάδες: «Εχω αγωνιστεί στη Σταντάρ Λιέγης και στη Λόκερεν στο Βέλγιο, στη Στόουκ στην Αγγλία και στην Μποαβίστα στην Πορτογαλία για την Μποαβίστα. Θεωρώ πως είναι ομάδες υψηλού επιπέδου. Ειδικά οι ομάδες του Βελγίου που πρωταγωνιστούσαν εκείνες τις σεζόν και χαίρομαι που επιστρέφω πάλι σε ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που δοκιμάζομαι σε τέτοιες συνθήκες αλλά είμαι σίγουρος πως θ' ανταποκριθώ».

Το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του στις Σέρρες προέκυψε μετά από αδικαιολόγητες εξαφανίσεις, καθυστερημένες επιστροφές από άδειες, φαινόμενα που κάνουν κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα επιφυλακτική στο να συνεργαστεί μ' έναν τέτοιο ποδοσφαιριστήί: «Πολλοί δε γνωρίζουν το γιατί αλλά ποτέ δεν έφευγα για να ... φύγω, πάντα υπήρχε κάποιος λόγος. Οι μοναδικοί που τον γνώριζαν ήμουν εγώ κι ο Πανσερραϊκός. Ωστόσο θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχουν τώρα προβλήματα που θα μ' έκαναν να έχω αυτή τη συμπεριφορά. Ξέρω ότι αρκετοί ανησυχούν αλλά δε θα 'πρεπε».

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την άφιξή του στην ομάδα μας μεταφέρει τις πρώτες του εντυπώσεις: «Σας το είπα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος μ' ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως οι περισσότερες ομάδες εκτός συνόρων στις οποίες έχω αγωνιστεί».

Αναφορικά με τις δυνατότητες του «Δικεφάλου» και τους στόχους που μπορούν να τεθούν τόνισε: «Οι στόχοι πρέπει και είναι υψηλοί. Εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς πως η ομάδα διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές κι έχει όλα τα φόντα για να διεκδικήσει ότι καλύτερο υπάρχει».

Για το τι μπορεί να προσφέρει σ' αυτόν τον ΠΑΟΚ: «Πλέον το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα και την ομάδα είναι να τη βοηθάς να κερδίζει. Κι είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει ένας παίκτης για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Ενα από αυτά είναι και το γκολ. Δεν είμαι από εκείνους που θα υποσχεθούν πολλά γκολ ή κάτι άλλο, προτιμώ να μιλήσω στο γήπεδο».

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του «Σάμι» από τον ΠΑΟΚ υπήρξε και στο χρονικό διάστημα όταν τεχνικός διευθυντής είχε αναλάβει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Τί συνέβη και δεν είχε προχωρήσει η υπόθεσή του τότε; «Ναι είναι αλήθεια. Ο ατζέντης μου είχε μιλήσει μαζί του και μου είχε μεταφέρει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Το θέμα δεν προχώρησε αλλά όχι με δική μου υπαιτιότητα. Πρέπει να πω πως δεν ήταν η μοναδική φορά που είχαμε επαφή με τον ΠΑΟΚ. Την τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει είχα προβλήματα με τον Πανσερραϊκό κι όταν έφυγα από την Ελλάδα, δεν μπόρεσα να έχω καλή επικοινωνία».

Για τον χρονικό ορίζοντα της απόλυτης ετοιμότητάς του: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Προσπαθώ βήμα - βήμα να βρω τη φυσική μου κατάσταση. Δουλεύω σκληρά, προπονούμαι καλά και θα φτάσω στο επίπεδο που πρέπει».

Το οδοιπορικό του για την αναζήτηση μιας ποδοσφαιρικής Ιθάκης έφτασε μέχρι και τη Λιβύη. Μήπως τελικά αδίκησε τον εαυτό του όλα αυτά τα χρόνια; «Δε μου αρέσει ν' αναφέρομαι στο παρελθόν. Πλέον, πιστεύω πως βρίσκομαι σε μια ομάδα που είναι υψηλού επίπεδου.
Είναι αλήθεια ότι πήγα ακόμα και στη Λιβύη. Ημουν επιλογή του υιού του Καντάφι, μου έγινε η σχετική πρόταση για να πάω εκεί και πήγα. Αλλά λίγο μετά ξεκίνησε ο εμφύλιος κι έφυγα».

Για το αν έχει σαν στόχο την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της χώρας του για να διευκρινίσει: «Εχω παίξει αρκετές φορές. Τελευταία είχα κάποια προβλήματα, όχι με τον προπονητή, αλλά με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, που ελέγχουν και καθορίζουν τα πάντα.»

Διαβάστε ακόμη...