"Οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα"

Ο Λίνο στην καθιερωμένη ομιλία στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε για την νέα γενιά ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ τονίζοντας πως δεν θα τον ενοχλούσε αν έχανε την θέση του στην ενδεκάδα από κάποιον νεότερο.
"Οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λίνο:

Για την σχέση που έχει με τους Γκαρσία και Έτο:

"Ο Γκαρσία είναι κάτι το διαφορετικό. Είμαστε όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Ο Ετο είναι συμπατριώτης μου, τον ξέρω, τον είχα αντίπαλο στη Βραζιλία. Γενικά όμως φέρομαι καλά σε όλους τους παίκτες και δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ με άσχημα λόγια σε ή για κάποιον, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι φίλοι μου".

Παρά το γεγονός πως ο Ετο διαδίδει πως είναι πιο γρήγορος από σένα;
«(σ.σ. νέα γέλια, μια μικρή παύση για να σκεφτεί κι αμέσως μετά η απάντηση) Μπα, είναι .. πιο δυνατός».

 Υπάρχει ομοιότητα και στην ποιότητα;
«Καμία!!! (σ.σ. χαιρέκακο χαμόγελο)».

Η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ τον βρίσκει σ' ένα ρόλο μάλλον διαφορετικό από αυτόν που είχε όταν πρωτοήρθε. Οπλισμένος μ' εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει διδακτικά για τους πολλούς νεαρούς συμπαίκτες που έχει πλέον στην ομάδα του;

«Είναι σημαντικό να έχεις νεαρούς παίκτες. Χρειαζόμαστε μια νέα γενιά. Αυτό είναι σημαντικό και για τη νέα τεχνική ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα καθοριστικό να υπάρχει γκάμα παικτών νέων αλλά και έμπειρων, ενώ αυτομάτως το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο μπόλιασμα αυτών των δυο πλευρών. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα είναι βασικοί φέτος, αλλά κάποιοι θα κάνουν την αρχή και στη συνέχεια θ' ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Για να βρίσκονται εδώ σημαίνει οτι είναι παίκτες που έχουν μέλλον, που έχουν τα προσόντα για να είναι στον ΠΑΟΚ, σημαίνει πως τους πιστεύει ο προπονητής κι είναι σημαντικό να υπάρχει η εμπειρία. Ακόμη έχουν πολλά να μάθουν, για να μπορέσουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο».

Λες ότι πρέπει να βοηθήσετε τους νέους. Τι θα γίνει όταν ένας από αυτούς θα διεκδικήσει και θα σου πάρει τη θέση;

«Εγώ, ο Γκαρσία, ο Λάζαρ είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Και να τους βοηθήσουμε, ώστε να έχουν καλή νοοτροπία. Αν κάποιος πάρει τη θέση μου, δεν θα ενοχληθώ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ατομικά».

Στην περυσινή σεζόν φάνηκες ενοχλημένος στη χρησιμοποίησή σου σε άλλη θέση.

«Δεν είναι ότι μ' ενόχλησε. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να συζητήσω με τον προπονητή και να μου πει πως πρέπει να παίζω αλλού, να του πω την άποψή μου και θα δούμε. Για κάθε παίκτη υπάρχει μια θέση που του αρέσει. Ετσι κι εγώ έχω μια θέση αγαπημένη που αγωνίζομαι σ' όλη μου την καριέρα, τη γνωρίζω, όπως ο Γκαρσία, κι ο καθένας.

Από αυτή τη θέση στο γήπεδο μπορώ να δώσω πράγματα στην ομάδα μου. Οτι διαφορετικό γίνεται, θα πρέπει να γίνεται μέσα από συζήτηση».

Η άποψή σου για την προετοιμασία;

« Μου αρέσει. Η προετοιμασία είναι για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έρχονται. Πρέπει να είμαστε δυνατοί διότι υπάρχουν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σ' αυτό το . σερί των διαδοχικών παρουσιών μας στους ομίλους του Europa League. Είναι μια από τις πιο επίπονες σ' επίπεδο κόπωσης αλλά συνάμα κι από τις πιο ευχάριστες».

Φέτος θα εκτελέσεις πέναλτι;

«Ο προπονητής θα το αποφασίσει, υπάρχουν προπονήσεις που δουλεύεις πάνω και σ' αυτό».

Πέρυσι, όπως είχες παραδεχτεί και δημόσια, εκτελούσες μόνο από τη μια γωνιά αλλά αμέσως μετά άλλαξες κι αστόχησες.

«Οντως . Πάντα εκτελούσα από τη δεξιά πλευρά της εστίας κι όταν άλλαξα γωνία, το έχασα και το μετάνιωσα».

Αλήθεια τι βρήκες στην Ελλάδα και παραμένεις τόσα χρόνια;

«Μου αρέσει γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που με σέβονται. Επειδή δεν είμαι και σε μία ηλικία που εύκολα μπορώ να πάω αλλού, εύχομαι να ανανεώσω και πάλι το συμβόλαιό μου με την ομάδα. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι άλλα δύο χρόνια θα παίξω ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά σίγουρα δεν μετανιώνω».

Αρα θα σε βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμη;

«Ποτέ δεν έχω σκεφτεί να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Σημασία δεν έχει μόνο το τι θέλει ο παίκτης, αλλά και το τι θέλει μια ομάδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει φέτος αλλά η αρχική μου σκέψη είναι να παίξω τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια»

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείς πιο σημαντικό; Τη νίκη στο Λονδίνο με την Τότεναμ, την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε ή κάποιο άλλο παιχνίδι;

«Τα δυο παιχνίδια που ανέφερες είναι εκείνα που έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε πολλά σπίτια στην Ευρώπη. Η πρόκριση με τη Φενέρμπαχτσε ήταν κάτι το ξεχωριστό».

Ησασταν μια μεγάλη παρέα την οποία συμπλήρωναν ο Κοντρέρας κι ο Βιεϊρίνια. Σ' ενοχλεί που δεν μπορέσατε να συνδυάσετε τις πολύ καλές εμφανίσεις και κάποια ιστορικά αποτελέσματα που φέρατε μ' έναν τίτλο;

«Σίγουρα. Με τέτοιους παίκτες όπως ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια έπρεπε να πάρουμε τίτλο. Φθάσαμε κοντά πριν δύο χρόνια. Ελπίζω φέτος με τους πιο νεαρούς συμπαίκτες...».

Διαβάστε ακόμη...