"Περιμένω με ανυπομονησία το ντεμπούτο μου"

Ο Δημήτρης Στάμου μίλησε για το πως βιώνει την προετοιμασία με την ομάδα, τον Γιώργο Δώνη και τις ευκαιρίες που περιμένει μετά τους τραυματισμούς που είχε.
"Περιμένω με ανυπομονησία το ντεμπούτο μου"

Συγκεκριμένα τόνισε στα Σπορ του Βορρά:

Από προσωπική περιέργεια, τι έγινε πέρσι;
"Είχα ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς και έκανα επέμβαση. Συνολικά όλη τη σεζόν που πέρασε έκανα τρεις επεμβάσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσω τη σεζόν. Είμαι πλέον υγιής και μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας".

Ο Γεωργιάδης με εισήγησή του συνετέλεσε ώστε να έρθεις στον ΠΑΟΚ. Τώρα είναι τεχνικός διευθυντής. Θέλεις κάτι να πεις;
"Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε στον ΠΑΟΚ και με βοήθησε και εμένα να έρθω στην ομάδα. Υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με τον Γιώργο Γεωργιάδη και πλέον είναι τεχνικός διευθυντής. Όταν με απέκτησε ο ΠΑΟΚ βρισκόμουν μια ανάσα από την ΑΕΚ. Κατέβαινα οδικώς στην Αθήνα με τον μάνατζέρ μου, αλλά με πήραν τηλέφωνο από τον ΠΑΟΚ και μου ζήτησαν να έρθω στην ομάδα.

Δεν το κρύβω πως και εγώ ήθελα να παίξω στην Τούμπα. Τηλεφώνησε λοιπόν ο μάνατζέρ μου, είπαν από τον ΠΑΟΚ ότι τους ενδιαφέρω και αμέσως άλλαξα κατεύθυνση. Και ενώ βρισκόμασταν κοντά στην Αθήνα, αλλάξαμε διαδρομή και ήρθα στην Τούμπα".

Παίζεις χαφ ή στόπερ;
"Το ίδιο καλά μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις. Ως στόπερ ίσως είναι πιο εύκολο να κάνω καριέρα. Το τι θα γίνει πάντως θα το αποφασίσει ο προπονητής μου".

Τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;
"Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω, που βγάζω λεφτά από το ποδόσφαιρο".

Εχεις κάποιον προσωπικό στόχο και σε αγχώνει;
"Πρώτα από όλα σκέφτομαι να έχω την υγεία μου, ειδικά έπειτα από όσα πέρασα. Και θέλω να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα με πολλούς νέους παίκτες. Όλοι οι νεαροί παίκτες για να είναι εδώ στην προετοιμασία, σημαίνει ότι αξίζουν κιόλας".

Από τον Δώνη τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση; "Είναι πολύ κοντά στους παίκτες και πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής".

Έχεις κάνει τέτοιου είδους προετοιμασία όπως γίνεται εδώ στην Ολλανδία;
"Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και δουλεύει με τα στοιχεία που έχει. Στον Ηρακλή είχα τον Μπουμπένκο, τον Ουζουνίδη και τον Παράσχο. Είναι η πρώτη φορά που κάνω τόσο δυνατή προετοιμασία".

Σε ποιον θα ήθελες να πεις ευχαριστώ για τη βοήθεια που είχες από το ξεκίνημα της καριέρας σου;
"Είναι πολλοί αυτοί που με έχουν στηρίξει. Περιμένω πάντως, με πολύ μεγάλη ανυπομονησία το ντεμπούτο μου στον ΠΑΟΚ. Θέλω απλά να παίξω".

Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τον Δημήτρη Στάμου;
"Βρίσκομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, νιώθω τυχερός και θέλω να καθιερωθώ σ' αυτήν την πολύ μεγάλη ομάδα και να προσφέρω. Από μικρός θαύμαζα τον Ζιντάν και τον είχα ως πρότυπό μου".

Διαβάστε ακόμη...