"Ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο"

O Bongani Khumalο παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στις πρώτες του δηλώσεις δήλωσε χαρούμενος για τη μεταγραφή του και έτοιμος να βοηθήσει τον Δικέφαλο.
"Ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο"

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ήρθα σε μία ομάδα με πολύ κόσμο πίσω της. Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Γενικά ελπίζω να πάω καλά, θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Ξέρω ότι ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο που έχει υψηλούς στόχους".

Για την τηλεφωνική κουβέντα που είχε με τον προπονητή του, ανέφερε: "Μίλησα μαζί του πριν λίγες μέρες και μου ανέλυσε τους στόχους της ομάδας καθώς επίσης και τι ζητά από μένα. Είναι φιλόδοξος προπονητής και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ".

Για το αν έχει πάρει πληροροφίες από κάποιον για τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Ναι μίλησα με τον Γκλεν Σάλμον και μου είπε τα καλύτερα λόγια για την ομάδα. Μου είπε πώς ο κόσμος δίνει ώθηση και θέλω να το ζήσω και εγώ αυτό φέτος".

Για τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του επεσήμανε: "Μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα πόδια. Το ύψος μου με βοηθά σε άμυνα, αλλά και σε επίθεση. Γι’ αυτό έχω πετύχει και αρκετά  γκολ. Είμαι μαχητής και στο γήπεδο δίνω το 100%. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω σε σχέση με πέρσι".

Για το αν τον προβληματίζει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα: "Όχι. Ξέρω ότι ήρθα σε μια οργανωμένη ομάδα, που έχει φιλοδοξίες τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Αυτό είναι ισχυρό κίνητρο για μένα".

Για το αν επηρέασε την επιλογή του το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη: "Το γεγονός ότι τους είδα από κοντά να κερδίζουν την πρώην ομάδα μου στην Αγγλία, είναι πολύ σημαντικό. Σαφώς και έπαιξε ρόλο η ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας που είναι πετυχημένη τα τελευταία χρόνια".

Τέλος μιλώντας για την αγωνιστική του κατάσταση υπογράμμισε: "Πνευματικά νιώθω έτοιμος. Σωματικά προέρχομαι από διακοπές, βέβαια τις τελευταίες μέρες έκανα προπονήσεις με τον σύλλογο που αγωνιζόμουν στην Νότιο Αφρική. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς".

{gallery}2013/Metagrafes/Koumalo/parousiasi{/gallery}

 

 

Διαβάστε ακόμη...