«Πλεονέκτημα το αθλητικό κέντρο»

Ο Κώστας Μαλιούφας, παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ και με θητεία ετών στα τμήματα υποδομής της ομάδας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα νέα παιδιά που θέλει να προωθήσει ο ΠΑΟΚ αυτή την σεζόν.
«Πλεονέκτημα το αθλητικό κέντρο»

Διαβάστε τα όσα είπε στo "Libero 107,4":

Στην αρχική του τοποθέτηση, ανέφερε: «Δίνεται ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλοι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα, χρειάζονται πολλή δουλειά και πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι. Ανέκαθεν, γίνεται πολύ σημαντική δουλειά στις υποδομές του ΠΑΟΚ και ίσως αυτές οι φουρνιές να είναι πιο τυχερές, λόγω της κρίσης που υπάρχει. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το αθλητικό κέντρο»

Για το αν θα ξεχωρίσουν κάποιοι: «Είναι ανάλογα και με την ευκαιρία που θα πάρει ο κάθε παίκτης. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα, όπως ο Πέλκας, ο Ιντζίδης, αλλά δε θέλω να αδικήσω κάποιον. Πρόκειται για μία πολύ καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών».

Για τις ευκαιρίες που δίνονται από πέρσι: «Πέρσι ήρθε ένας ξένος προπονητής και έδωσε σημασία σε αυτά τα παιδιά. Παλιότερα, έρχονταν «καραβιές» ξένων ποδοσφαιριστών και δε μιλάω για παίκτες όπως ο Κοντρέρας ή ο Γκαρσία, που αποτελούν παράδειγμα για τους νεαρούς και χάθηκε μία φουρνιά. Η περίπτωση του Κλάους είναι χαρακτηριστική, αφού δόθηκε δανεικός, επέστρεψε, του δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξε. Ενας παίκτης που χάθηκε από αυτήν τη φουρνιά, ήταν ο Γεωργίου, αφού δεν έκατσε κάποιος να μιλήσει μαζί του».

Για τις ηλικίες που θα πρέπει να έρχονται οι νεαροί στον ΠΑΟΚ: «Από 12-13 ετών, για να έχεις τον ποδοσφαιριστή 3-4 χρόνια και να μπορείς να τον δουλέψεις, όπως θέλεις. Μεγάλη υπόθεση σε αυτό, παίζει το αθλητικό κέντρο».

Για την αδιαφορία του κόσμου, παρά το γεγονός ότι πλέον η ομάδα έχει δικά της παιδιά: «Οταν έρχονταν τα καράβια με τους ξένους παίκτες, χρεωνόταν η ομάδα και τα παιδιά αυτά, δεν έπαιζαν. Αυτή η οικονομική κρίση και η συγκυρία, θα κάνει καλό σε αυτούς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μικρές εθνικές ομάδες, έχουν πάντα διακρίσεις»

Τέλος, για την παρουσία του Δώνη στον πάγκο είπε: «Πιστεύω πολύ στον Ελληνα προπονητή και τον Γιώργο Δώνη. Εχει επαγγελματική νοοτροπία, οι ομάδες του παίζουν καλό ποδόσφαιρο και είναι λάτρης της πειθαρχίας. Ολες οι ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, είναι στο ίδιο καζάνι. Γιατί κάποια στιγμή, ο ΠΑΟΚ να μη μπορεί, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, να πουλήσει κάποιον παίκτη στο εξωτερικό;»

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...