"Μαθαίνει γρήγορα ο Khumalo"

Ο Γκλεν Σάλμον με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο συμπατριώτη του Bongani Khumalo, ο οποίος αποκάλυψε ότι έμαθε πολλά για τον ΠΑΟΚ από τον πρώην στράικερ του "Δικεφάλου".
"Μαθαίνει γρήγορα ο Khumalo"

Αναλυτικά τα όσα είπε στο sport24.gr:

Γκλεν, καλησπέρα από την Θεσαλονίκη. Καταρχήν, θα 'θέλαμε να μας πεις τι κάνεις αυτή την περίοδο...

"Ολοκληρώνω την καριέρα μου ως παίκτης και παρότι είχαμε μία συζήτηση με την τελευταία μου ομάδα τους Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ να πάρω μία θέση στο τεχνικό τιμ πριν λίγους μήνες, αυτο δεν συνέβη. Άλλαξαν τα πλάνα τους. Τώρα ετοιμάζομαι να πάω τον Αύγουστο στην Ολλανδία να κάνω μαθήματα για να πάρω πτυχίο προπονητικής".

Από τον Κουμάλο μάθαμε ότι μιλήσατε αρκετά τις τελευταίες μέρες για τον ΠΑΟΚ.

"Κυρίως μιλάμε μέσω του ατζέντη του, του Γκλιν Μπίνκιν. Μου ζήτησαν πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ. Τους είπα ότι οι οπαδοί είναι φανταστικοί και, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα και επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη εμπειρία που ο Μπονγκάνι μπορεί να έχει. Την εποχή που ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, αλλά νομίζω ότι τώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Μπονγκάνι Κουμάλο θα πάει σε μία ομάδα που θα τον βοηθήσει πολύ. Νομίζω έρχεται στον ΠΑΟΚ στο κατάλληλο χρονικά σημείο".

Η άποψή σου για αυτόν ως ποδοσφαιριστή;

"Είναι ένα παιδί που στη Νότια Αφρική λέμε ότι κυριολεκτικά ξεπετάχτηκε από το πουθενά. Βρέθηκε στους Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ με τους οποίους πήρε τρία σερί πρωταθλήματα, έπαιξε σε Μουντιάλ με τη Νότια Αφρική, πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ. Εχει πολύ καλά προσόντα. Είναι δυνατός στον αέρα, πολύ γρήγορος, καλός με τη μπάλα στα πόδια. Το κυριότερο όμως είναι ότι μαθαίνει γρήγορα. Του αρέσει να ακούει και να μαθαίνει, δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του στο κεφάλι του. Φανταστικό παιδί. Είναι παίκτης για το μέλλον για κάθε ομάδα. Έχοντας περάσει από την Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ, το μόνο που του λείπει είναι η αγωνιστική δραστηριότητα για να αποκτά εμπειρίες και να βελτιώνεται στην τακτική. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να κάνει καριέρα".

Έχεις ζήσει την πίεση της Τούμπας. Πιστεύεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σ' αυτή ο Κουμάλο;

"Κοίταξε, πίεση υπάρχει και εδώ, σε όσους παίκτες παίζουν στην Εθνική και ειδικά στους αμυντικούς. Η πίεση, όμως, των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι κάτι άλλο. Σου δίνουν ώθηση. Παίζεις και αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάποιος από πίσω σου που σε σπρώχνει. Με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο πλευρό σου μπορεί να βγάζεις 30 λεπτά παραπάνω, άνετα, στο παιχνίδι. Ο Μπονγκάνι Κουμάλο θα το διασκεδάσει, θα είναι φανταστική εμπειρία γι' αυτόν".

Κλείνοντας, ο Γκλεν Σάλμον έστειλε μέσω του Sport24.gr τα χαιρετίσματά του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, σε φίλους και γνωστούς στη Θεσσαλονίκη. "Ελπίζω σύντομα να έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα" κατέληξε.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...