«Υπερβολικές και όχι "δεμένες" οι κατηγορίες»

Ο νομικός κ. Στράτος Βαλτούδης (εκπρόσωπος 4 από τους συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ) με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιόφωνο, μίλησε για την υπόθεση που απασχολεί όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, κάνοντας σαφές ότι η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης είναι υπερβολική.
«Υπερβολικές και όχι "δεμένες" οι κατηγορίες»

Τα όσα είπε στο "Libero 107,4":

«Ξεκίνησαν οι απολογίες στην ανακρίτρια και θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα. Σε περίπτωση σύλληψης για κακούργημα, ο νόμος δίνει συγκεκριμένη προθεσμία για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ότι και αν συμβαίνει στα δικαστήρια. Δόθηκαν κάποιες νέες προθεσμίες ο πρωί γιατί η δικογραφία και το αποδεικτικό υλικό είναι πολύ μεγάλο αλλά κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να απολογούνται».

Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, υποστήριξε:
«Η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης είχε θεσπιστεί αρχικά για προστασία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση, με μία πρώτη εκτίμηση που θα μπορούσα να κάνω, οργανωμένο έγκλημα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όντως εκδηλώσεις από οπαδούς, από συνδέσμους, αλλά αυτές οι εκδηλώσεις δεν αποδίδουν το χαρακτήρα του οργανωμένου εγκλήματος. Μπορεί να υπήρχαν συμπεριφορές παραβατικότητας, αλλά δεν παραπέμπουν σε οργανωμένο έγκλημα. Είναι λίγο υπερβολικός ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Υπάρχουν φωτογραφίες οπαδών, που έχουν εκτραπεί σε παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες συντάσσονται στους νόμους της αθλητικής βίας. Οταν αποδίδεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, λύνει τα χέρια νομικά για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Θεωρώ πως δεν είναι «δεμένες» οι κατηγορίες. Σε μερικές φωτογραφίες, φαίνονται πρόσωπα, σε μερικές υπάρχουν κουκούλες, αλλά υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικώνν που αναφέρουν ότι είναι συγκεκριμένα άτομα».

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, τόνισε:
«Δεν ακούγεται κάτι για προεργασία, κάποια δομή, τέλεσης κακουργημάτων. Υπάρχουν και κάποιες συνομιλίες ότι μπορεί να συναντήσουν οπαδούς αντίπαλης ομάδας και θα πρέπει να προσέξουμε. Δεν υπάρχουν συνομιλίες που να μιλούν για κακουργηματικές πράξεις. Δε μιλάω για αθλητική βία, που είναι πλημμελήματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στις κατηγορίες για τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη:
«Οι κατηγορίες αναφέρουν ουσιαστικά ότι ουσιαστικά είχαν διευθύνοντα ρόλο στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση. Καθοδηγούσαν και έδιναν εντολές για τέλεση κακουργηματικών πράξεων, αναφέρει η δικογραφία».

Διαβάστε ακόμη...