"Ενδεδειγμένη λύση ο Δώνης"

O παλαίμαχος διεθνής φορ, Γιώργος Κωστίκος σε δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της πόλης μίλησε για το Euro 2012, την Εθνική, αλλά και την χημεία που θεωρεί ότι έχουν οι  Βρύζας, Δώνης και Γεωργιάδης.
"Ενδεδειγμένη λύση ο Δώνης"

Αναλυτικά τα όσα είπε στο "Libero 107,4":

Αρχικά πάντως, ρωτήθηκε για το επίπεδο του ποδοσφαίρου που θα δούμε στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν: «Νομίζω ότι θα είναι ένα επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που είδαμε φέτος στην Ελλάδα. Οι ομάδες πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν πάνω στα Ελληνόπουλα και σε 2-3 χρόνια το επίπεδο θα ανέβει. Θα πρέπει όμως να έχουν υπομονή όλοι και να μην απογοητεύονταιμ χρειάζεται πολύ δουλειά για να πετύχει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Ντόρτμουντ, δεν μπορούμε πλέον να ακολουθούμε το μοντέλο της Ρεάλ Μαδρίτης, το κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υπάρχει σωστή διαχείριση στις ομάδες και μπήκαμε μέσα. Αρχικά όμως θα πρέπει κάθε ομάδα να κατασταλάξει στην φιλοσοφία της, να ξέρουμε τι θέλουμε, μετά θα έρθει η οργάνωση, με τμήμα σκάουτινγκ και εξειδίκευση σε πολλά πράγματα γιατί πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να βγάλουν το ταλέντο τους και όχι να τα αφήσουμε μόνα τους. Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και ο προπονητής, που θα πρέπει να ξέρει να δουλεύει με νέους παίκτες ώστε να μπορέσει να φέρει αποτελέσματα κάποια στιγμή. Δεν είναι φθηνό το μοντέλο αυτό αλλά χρειάζεται σίγουρα λιγότερα χρήματα από τα προηγούμενα και περισσότερη δουλειά. Ειδικά στις μεταγραφές χρειαζεται πολύ μεγάλη προσοχή και σίγουρα να μην περιμένεις την μεταγραφική περίοδο για να βρεις παίκτες μέσω dvd, τότε θα κάνεις σίγουρα λάθος. Θα πρέπει να παρακολουθείς παίκτες όλη την χρονιά, αν γίνεται να τους γνωρίσεις κιόλας, να τους μιλήσεις και να καταλάβεις πολλά για το χαρακτήρα και το μυαλό τους, εκτός από το ταλέντο που φαίνεται στο γήπεδο»
Ακολούθως αναφέρθηκε στο Euro 2012 και είπε: «Με εντυπωσίασε η ψυχή της Ελλάδας, ήταν πολύ καλύτερη από την Πολωνία στο 2ο ημίχρονο και άξιζε την νίκη. Με εντυπωσίασε επίσης η Ρωσία, ήταν πάρα πολύ καλή από την μέση και μπροστά, υψηλό ήταν επίσης το επίπεδο στο Ισπανία - Ιταλία και νομίζω ότι στην συνέχεια θα δούμε ακόμη καλύτερα παιχνίδια»

Ειδικότερα για την εμφάνιση της Εθνικής, τόνισε: «Δεν θέλω να μιλώ για τις επιλογές του κ. Σάντος, θέλω να βλέπω την γενική εικόνα του αγώνα. Η Πολωνία μπήκε δυνατά ενώ εμείς ήμασταν κακοί αλλά στο 2ο ημίχρονο άλλαξε τελείως η εικόνα του παιχνιδιού, η Εθνική αντέδρασε γιατί ένοιωσε να αδικείται έντονα από τον διαιτητή. Ο Σαλπιγγίδης ήταν καταπληκτικός, μια συνεχής πηγή κινδύνων ενώ πολύ καλά πήγε και ο Φορτούνης, έβγαλε καλές μπαλιές ενώ άδικα μας ακύρωσαν το γκολ»

Για τον Φορτούνη, που τον ήξερε από παλιά και τον είχε προτείνει στον ΠΑΟΚ: «Δεν με εκπλήσσει ο Φορτούνης, τον έχω αξιολογήσει από παλιά, έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πήγε στην Γερμανία και τον δούλεψαν καλά, όπως και τον Κ. Παπαδόπουλο. Τον Φορτούνη τον είχε δει παλαιότερα σε 2 παιχνίδια της Νέων όταν προπονητής ήταν ο Γεωργιάδης (που θεωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ από το νέο του πόστο) και μετά μίλησα για αυτόν στον Ζαγοράκη. Από ότι ξέρω τον ήθελε και ο Βρύζας αλλά δεν έγινε κάτι και πήγε στην Τρίπολη τελικά. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να κοιτά κάθε τέτοια περίπτωση στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο όλες οι ομάδες στην Ελλάδα να στραφούν στην παραγωγή παικτών αλλιώς δεν θα επιβιώσουν. Έχουμε πολλά ταλέντα στην Ελλάδα και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε στην συνέχεια»

Τέλος  ρωτήθηκε για την συνεργασία των 3 ισχυρών ανδρών του ΠΑΟΚ (Βρύζας, Δώνης, Γεωργιάδης): «Η άποψη μου είναι ότι με τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα η λύση ενός Έλληνα προπονητή ήταν η ενδεδειγμένη και ειδικά ο Δώνης που είναι μέσα στους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος. Πιστεύω ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή, ταύτιση απόψεων, θεωρώ ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους αλλά χρειάζεται υπομονή και στην συνέχεια θα βγει κάτι πολύ καλό από την μεταξύ τους συνεργασία»

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...