Γκολ ο Σάλπι, ισοπαλία η Εθνική (vid)!

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία, η εθνική μας έμεινε στο 1-1, με τον Σαλπιγγίδη να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο και να σκοράρει ισοφαρίζοντας.  Βασικός ξεκίνησε ο Χαλκιάς.
Γκολ ο Σάλπι, ισοπαλία η Εθνική (vid)!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο πρωταγωνιστής της πρεμιέρας πετυχαίνοντας ένα γκολ, κερδίζοντας πέναλτι (το οποίο έχασε ο Καραγκούνης) αλλά και πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά σαν οφσαιντ.

Ο δυναμισμός και το πάθος του πάικτη μας έδωσε ώθηση στην Εθνική μας ομάδα που θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση από σήμερα. Το 1-1 έτσι όπως ήρθε και με κάκιστη διαιτησία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, και κυρίως μετά την βελτίωση της απόδοσης του πρώτου κάκιστου ημιχρόνου.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης. Η είσοδός του ανέβασε επίπεδο στην ομάδα και μαζί με τον Φορτούνη, έκαναν ότι άνω κάτω την άμυνα της Πολωνίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους (70' Τίτον), Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (Κ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Γκέκας (68' Φορτούνης).

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα της Εθνικής μας:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την 11άδα του Σάντος αποτελούν οι: Χαλκιάς, Μανιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Καραγκούνης, Νίνης (46' Σαλπιγγίδης), Κατσουράνης, Σαμαράς και Γκέκας.

Στον πάγκο της Ελλάδας είναι οι: Τζόρβας, Σηφάκης, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μάκος, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης και Φορτούνης.

Το παιχνίδι είναι στο 1-1 στο 70' ... Το σκορ άνοιξε ο Λεβαντόφσκι στο 17' με καρφωτή κεφαλιά και ισοφάρισε στο 50' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Mε 10 η εθνική (Παπασταθόπουλος 2 κίτρινες, ανύπαρκτη η 2η, πολύ αυστηρή η 1η). Ο Καρμπάγιο θεωρείται αυστηρός διαιτητής αφού φέτος έδειξε 16 κόκκινες κάρτες σε 19 φετινά παιχνίδια της Primera Division και σήμερα δικαίωσε τη φήμη του...

Στο 71΄ το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης, εκτέλεσε ο Καραγκούνης αλλά ο τερματοφύλακας που μόλις είχε μπει αφού αποβλήθηκε ο βασικός με κόκκινη στην ανατροπή του Σαλπιγγίδη, το απέκρουσε..

Στο 75' ακυρώθηκε σαν οφ σάιτ γκολ του Σάλπι (δεν ήταν οφ σάιτ ο Σάλπι αλλά ο Φουρούνης στο ξεκίνημα της φάσης, πάντως σωστή η υπόδειξη).

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...