"Αξέχαστη η πρόκριση στην Πόλη"

O Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με δηλώσεις του αναφέρθηκε  στη σεζόν που ολοκληρώθηκε χτες, αλλά και στην αποχώρηση του από την ομάδα μετά από πολυετή παρουσία...
"Αξέχαστη η πρόκριση στην Πόλη"

Τα όσα είπε στο "Libero 107,4":

Όταν αρχικά του ζητήθηκε να κάνει μια αξιολόγηση της σεζόν που τελείωσε, ο Μίρο Σνάουτσνερ ανέφερε: «Είναι δύσκολο να εξηγήσεις την φετινή χρονιά, όλη η χρονιά ήταν δύσκολη. Πήγαμε όμως καλά στη Ευρώπη, προκριθήκαμε στους «32» μέσα από ένα πολύ δύσκολο όμιλο αλλά μετά βρήκαμε μπροστά μας την Ουντινέζε, μια πολύ καλή ομάδα, συνολικά κάναμε μια πολύ καλή χρονιά στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα η σεζόν, κατά την άποψη μου, δεν ήταν τόσο άσχημη αλλά δυστυχώς βγήκαμε τελευταίοι στα play-off. Αρχίσαμε καλά, πήραμε 7 βαθμούς στα 3 πρώτα παιχνίδια αλλά μετά κάναμε 3 ήττες. Χθες μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια, κανείς παίκτης δεν είχε όρεξη να μιλήσει και καθόταν όλοι αμίλητοι. Προσωπικά θεωρώ ότι η σεζόν ήταν ΟΚ αλλά φυσικά κανείς στην ομάδα δεν είναι χαρούμενος για την τελευταία θέση ενώ τώρα οι παίκτες δεν θα έχουν πολύ καιρό για διακοπές και ξεκούραση καθώς αρχίζουν γρήγορα οι υποχρεώσεις για την επόμενη σεζόν»

Ερωτηθείς αν υπήρχε κούραση στην ομάδα: «Σίγουρα υπήρχε κούραση σε όλους τους παίκτες στα play-off, η ομάδα μας δεν είναι τόσο νέα, έχει μεγάλους σε ηλικία παίκτες και είναι δύσκολο με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Χρειαζόταν rotation από τον κόουτς ώστε οι παίκτες να είναι λιγότερο κουρασμένοι»

Για το ότι ήδη έχει αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ: «Το συμβόλαιο μου τελειώνει το καλοκαίρι και κανείς δεν μου έχει μιλήσει ως τώρα, οπότε θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να φύγω από την ομάδα. Εγώ θέλω να παίζω, κανείς παίκτης δεν θέλει να κάθεται στον πάγκο ή να είναι εκτός αποστολής. Δεν είμαι λυπημένος που δεν μου μίλησαν από την διοίκηση για ανανέωση, τελειώνει το συμβόλαιο μου και είναι ξεκάθαρο ότι δεν με θέλουν στην ομάδα»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά δεν κέρδισε κάποιο τίτλο: «Πράγματι δεν κερδίσαμε κάτι αυτά τα χρόνια και είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κανείς το γιατί. Πέρυσι χάσαμε στον ημιτελικό από την ΑΕΚ, από τους ομίλους του Champions League μας απέκλεισε ο Άγιαξ και δεν ήρθε μια μεγάλη επιτυχία. Πριν από 2 χρόνια πιστεύω ότι είχαμε καλύτερη ομάδα από ότι φέτος αλλά και πάλι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιο τίτλο, πραγματικά δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις»

Στην διάρκεια της συζήτησης, πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ έστελαν sms με ευχές για τον Μίρο, που σχολίασε: «Είναι ωραίο που με εκτιμούν. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ξέρουν ότι τα έδινα όλα όταν έπαιζα. Έκανα καλά και άσχημα παιχνίδια στην ομάδα αλλά πάντα έδινα και την καρδιά μου στο γήπεδο και ο κόσμος το καταλαβαίνει και το εκτιμά αυτό»

Για τους συμπαίκτες με τους οποίους έχει φιλικές σχέσεις: «Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες μου, παλιούς και νέους. Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με κανένα, όλοι φίλοι είμαστε.Πιο πολύ παρέα έκανα με τον Σορλέν και τον Βιεϊρίνια, βγαίναμε έξω και οικογενειακώς»

Στο ερώτημα, ποια θεωρεί την μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ όσο ήταν στην ομάδα: «Για μένα το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, που έφερε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Όλοι οι παίκτες ξέραμε την ιστορία και την αντιπαλότητα Ελλάδας - Τουρκίας και το παιχνίδι ήταν πόλεμος. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στο τέλος του αγώνα, το χαρήκαμε πάρα πολύ όλοι παίκτες»

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Μίρο Σνάουτσνερ είπε: «Δεν ξέρω ακόμη, έχω επαφές με ομάδες από την Πολωνία και την Κύπρο αλλά όχι επίσημες προτάσεις. Θα περιμένω λίγο ακόμη λοιπόν αλλά το πιο πιθανό είναι να βρίσκομαι είτε στην Πολωνία είτε στην Κύπρο την επόμενη σεζόν»

Για την παραμονή του στην Ελλάδα για 9 χρόνια: «Είμαι 9 χρόνια εδώ, είναι πολύς καιρός και είναι πραγματικά δύσκολο να φύγω. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ, ζω στην Περαία και έχουμε οικογενειακώς πολλούς φίλους, με ξέρουν όλοι και είναι πιθανό να επιστρέψουμε για να ζήσουμε μόνιμα εδώ στην συνέχεια. Ο γιος μου Μαξ είναι 6 χρονών, παίζει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και δεν θέλει να παίξει για καμία άλλη ομάδα. Είναι αριστεροπόδαρος, αμυντικό χαφ, όχι τόσο άγριος όσο ο Γκαρσία αλλά φοράει το 5 και αυτός»

Κλείνοντας, ο Μιρο Σνάουτσνερ τόνισε: «Κρίμα που φεύγω μετά από 9 χρόνια από την Ελλάδα χωρίς να έχω σκοράρει ούτε μία φορά»

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...