«Δεν άντεξαν την πίεση»

 Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γκιτσιούδης μίλησε σε ραδιόφωνο της πόλης  για την πορεία του ΠΑΟΚ στα play-off αλλά και για τις επιλογές του κ. Σάντος για το Euro 2012
«Δεν άντεξαν την πίεση»

Διαβάστε τα όσα είπε στο "Libero 107,4":
Αρχικά, σχολιάζοντας την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στα play-off, ο Γκιτσιούδης ανέφερε: «Δεν πάει καλά φέτος, τα χάλασαν στο τέλος. Πάντα φοβόμουν τα τελευταία παιχνίδια και νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος στο θέμα της ψυχολογίας και της πίεσης. Φέτος ήταν ευκαιρία να τερματίσουμε πρώτοι, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Εκεί όμως που έπρεπε να είμαστε δυνατοί, εκεί πάντοτε τα χαλούσαμε. Δεν αντέχαμε στην πίεση και αυτό γινόταν και στα χρόνια τα δικά μου. Όταν εξαρτάται από ένας ματς, κάποιος τίτλος ή στόχος, νομίζω ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Την πίεση των play-off φαίνεται ότι δε μπορούν να την αντέξουν»
Για τον ρόλο της διαιτησίας: «Επαιξε και η διαιτησία το ρόλο της και κάποτε αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει και εμάς να μας υπολογίζουν και να είναι πιο δίκαιοι. Η κόκκινη κάρτα του Γκαρσία δεν ήταν τίποτα, συνέχισε τη φάση, έτρεξαν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ στον διαιτητή και τον απέβαλλε. Νομίζω ότι πολλές φορές είναι και η τακτική αυτή της αντίπαλης ομάδας ενώ εμείς δεν κάνουμε κάτι ανάλογο»
Για τη θέση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και τις πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος: «Είναι πολύ δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα, μπορεί να φας το πιο γελοίο και να πιάσεις το άπιαστο. Ο τερματοφύλακας πάντως φταίει για όλα τα γκολ που δέχεται, πάντα βρίσκουμε αιτίες να πούμε ότι φταίει. Ο Χαλκιάς δεν είναι σταθερός αλλά γίνονται αυτά. Φταίει για το γκολ της ΑΕΚ, αλλά του λείπει η σιγουριά πολλές φορές. Πρέπει να ξέρουν όλοι, πως όταν έχεις έναν τερματοφύλακα ή δύο, πρέπει να τον βάλεις να παίξει όλη τη χρονιά και στο τέλος της χρονιάς κάνεις ταμείο. Αν δε σου κάνει τον αφήνεις και φεύγει. Οι αλλαγές τερματοφύλακα μέσα στη χρονιά δεν ωφελούν κανέναν, ούτε αυτόν που παίζει, ούτε αυτόν που είναι στον πάγκο»
Τέλος, για τις επιλογές του Σάντος στην εθνική, τόνισε: «Είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση, ο Σάντος πάντως έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του μέχρι τώρα. Από την άλλη, έχουν δίκιο μερικοί που λένε γιατί δεν πήρε άλλους. Ο Τζόρβας είναι χωρίς ομάδα, κάτι θα έχει στο μυαλό του ο Σάντος γι αυτό. Τον Χαλκιά, τον πήρε γιατί έχει εμπειρία, τον ξέρει από τον ΠΑΟΚ και θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει. Τον Σηφάκη, θεωρεί ότι μετά τον τραυματισμό είναι έτοιμος και θα βοηθήσει την Εθνική, αυτός ήταν βασικός άλλωστε συνέχεια πριν τραυματιστεί. Πάντως, από εκεί που λέγαμε ότι δεν έχουμε τερματοφύλακες, τώρα έχουμε 6-7 και αυτο είναι πολύ καλό. Ο Σάντος έχει κάνει κάποια λάθη μερικές φορές, όπως με τον Καπίνο, που έπαιξε σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τόλμησε και τον έβαλε, μετά τελείωσε ο Καπίνο, πήρε τον Καρνέζη, μετά τον Κωνσταντόπουλο. Αυτές οι επιλογές είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Χιώτης έχει δίκιο, γιατί έκανε πολύ καλή χρονιά και έχει δείξει ότι αυτήν τη στιγμή μπορεί να προσφέρει»

 

Διαβάστε ακόμη...