Μαλιούφας - Αλεξίου για το ματς με την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μαλιούφας και ο Αλέξης Αλεξίου μίλησαν  για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και για τις πιθανότητες που έχει ο Δικέφαλος του Βορρά να βγει πρώτος στα φετινά πλέι οφ.
Μαλιούφας - Αλεξίου για το ματς με την ΑΕΚ

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στα «Σπορ του Βορρά»:

Κώστας Μαλιούφας:
"Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει το ψυχικό σθένος για να παλέψει το ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Να βρει τη δύναμη για να δείξει ποιος είναι, διότι για αυτό είναι ΠΑΟΚ. Πρέπει πάντα να παίζει για να τους κερδίζει όλους. Έχουμε μάθει τόσα χρόνια να μην είναι μόνο η αντίπαλη ομάδα, αλλά παλεύουμε και με άλλους παράγοντες και άλλες συνθήκες. Από τότε που θυμάμαι τον ΠΑΟΚ και έπαιζα, αυτά θυμάμαι. Τα ίδια και τα ίδια με τους διαιτητές. Αλλά και τι να κάνεις;

Αυτά τα ματς πάντως των πλέι οφ είναι διαφορετικά. Προχθές στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και αυτό που ήταν να κάνει, το έκανε. Τις πιο καλές ευκαιρίες άλλωστε στο ματς τις είχε ο ΠΑΟΚ. Και τα παιδιά της ΑΕΚ είναι άξια συγχαρητηρίων, γιατί γουστάρεις να παίξεις όταν είσαι επαγγελματίας και δεν σκέφτεσαι ούτε τα λεφτά ούτε τίποτα. Τα έζησε και η δική μας γενιά για αυτό το αναφέρω. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και κερδίσει την ΑΕΚ μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, κατά 90% θα τερματίσει και πρώτος. Πιστεύω ότι ένα στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού είναι σίγουρο και πιθανόν να γίνει στον Ατρόμητο. Δεν σου γεμίζει το μάτι, όπως στην αρχή όταν έπαιζε ο Λέτο. Αντίθετα, ο Ατρόμητος είναι σταθερή ομάδα, ενώ η ΑΕΚ διαθέτει Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο που μπορούν ν' αλλάξουν ένα ματς. Επιμένω όμως ότι με μία νίκη ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πρώτος. Είναι καθοριστικό το ματς, όπως ήταν και προχθές, γιατί και με μία ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε τρεις βαθμούς και ο ΠΑΟΚ θα είχε το προβάδισμα. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να παίζει και με απουσίες".

Αλέξης Αλεξίου:

Αρχικά αναφέρθηκε στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και το πέναλτι που δε δόθηκε στο Φωτάκη: "Το προχθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα ματς στο οποίο ο Δικέφαλος είχε πιο πολύ την μπάλα στα πόδια του στο πρώτο ημίχρονο και τουλάχιστον φαινόταν ότι δε θα το χάσει. Δυστυχώς από μία αδράνεια στην φάση του πρώτου γκολ, γύρισε το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού. Για τη φάση του πέναλτι δεν το συζητάμε, ήταν μία καθαρή ανατροπή κι έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά στο παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, ο οποίος για μένα είναι ένας τελικός για τον ΠΑΟΚ. Αν καταφέρει να πάρει το ματς μπορεί να τερματίσει και πρώτος".

Και συνεχίζοντας για τα play off που είναι σε εξέλιξη είπε: "Στα πλέι οφ η ψυχολογία είναι περίεργη, γιατί υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και μπορεί να γυρίσει σε κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πρώτος, αν δεν έχανε στο ΟΑΚΑ θα ήταν μεγάλο φαβορί, αλλά τώρα παίζει με την πλάτη στον τοίχο δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Πάντως, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος και πιο έμπειρη ομάδα από την ΑΕΚ και σε ατομικό επίπεδο και σε ομαδικό. Χρειάζεται βέβαια προσοχή, έστω και αν με την ΑΕΚ έχει φέτος 4 στα 4. Αν έχει και λίγη τύχη για να πάρει τη νίκη και να παίξει μέχρι το τέλος για την πρωτιά. Γιατί δεν είναι καλύτεροι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και από τις δύο ομάδες, αλλά μετράνε και τα αποτελέσματα.  Φέτος, ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην Ευρώπη όπου είχε εκπληκτική πορεία, στο πρωτάθλημα μπήκε στα πλέι οφ, το παλεύει για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μπορούσε στο κύπελλο να φτάσει μέχρι το τελικό αν δεν είχε την ατυχία στο ματς με τον Ατρόμητο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι καλή η φετινή πορεία".

Διαβάστε ακόμη...