Ο Μαγκομέντ έχει μάθει στα δύσκολα...

Ο Οζντόεφ συγκλόνισε με τις δηλώσεις του για τα ψυχολογικά θέματα που αντιμετώπισε το περασμένο διάστημα και την στήριξη που έλαβε από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, με τον Ρώσο να είναι πραγματικός μαχητής όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε ολόκληρη την ζωή του.
Πηγή: sdna.gr
Ο Μαγκομέντ έχει μάθει στα δύσκολα...
Photo Credits: @SDNA

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και κατάφερε να γίνει ο game changer του ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε το οποίο ήταν καθοριστικής σημασίας και χάρισε στον Δικέφαλο έναν πολύτιμο βαθμό στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ρώσος ρωτήθηκε για το γκολ του, όμως η απάντησή με δάκρυα στα μάτια του έκρυβε πολλά περισσότερα και τα όσα είπε ο μέσος του Δικεφάλου ήταν συγκλονιστικά...

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Για τον βαθμό και για την εμφάνισή μας. Όλοι παίξαμε σήμερα για τον άλλον. Θέλω να πω κάτι άλλο όμως. Το τελευταίο διάστημα είχα πολλά προβλήματα. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία παιχνίδια και έπαιζα με αυτό. Είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετώπισα κάποια ψυχολογικά προβλήματα.

Οι παίχτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζοντας μετά από γκολ
Photo Credits: @SDNA

Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου ο προπονητής, ο πρόεδρος με έπαιρναν συνεχώς και με στήριζαν με όμορφα λόγια, ώστε να ξεπεράσω αυτό που αντιμετώπιζα. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Με τη βοήθειά τους το ξεπέρασα, είμαι ξανά πίσω και νιώθω καλά. Ο κ. Λουτσέσκου μου έλεγε πόσο με πιστεύει συνεχώς και αυτό με βοήθησε. 

Καταλαβαίνω τον κόσμο που περιμένει πολλά από εμένα. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς και τους ευχαριστώ. Ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας και είμαι χαρούμενος τώρα...».

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, έχει μάθει στα δύσκολα...

Γεννημένος στο Γκρόζνι, από το οποίο ο παίκτης του ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αποχωρήσει βίαια λίγα χρόνια μετά εξαιτίας του πολέμου Τσετσενίας-Ρωσίας (1994-1996), κάτι που ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει και δεν μιλάει σχεδόν ποτέ γι’ αυτό, είναι κάτι που τον έχει σκληραγωγήσει και κρατήσει στις δύσκολες στιγμές της ζωής του.

«Είδα πολλά με τα μάτια μου, μεγαλώνοντας. Είδα πρόσφυγες, είδα θανάτους, είδα οικογένειες να χάνουν γονείς, συγγενείς, είδα φτώχεια. Δεν θέλω να ξύνω πληγές. Οι ερωτήσεις γύρω από τέτοια θέματα, μπορούν να πονέσουν πολύ, γι’ αυτό τις αποφεύγω».

Φτάνοντας στο σήμερα, ο 31χρονος χαφ του ΠΑΟΚ δεν κρύφτηκε πίσω από το πρόβλημα του και επέλεξε να το κάνει, όχι το διάστημα που κινήθηκε σε χαμηλά νούμερα η απόδοσή του, αλλά μετά από ένα καθοριστικό γκολ που κράτησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κορυφή της Super League.

Άλλωστε, από μικρός είναι μαχητής και δεν έμαθε ποτέ να τα παρατάει, ακόμη και εκεί που φαίνεται πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ…

Διαβάστε ακόμη...