Nτέρμπι Δικεφάλων νούμερο… 27 για τον Βιεϊρίνια!

Πηγή: paok24.com
Nτέρμπι Δικεφάλων νούμερο… 27 για τον Βιεϊρίνια!
Photo Credits: @paok24.com

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ που έχει… φάει με το κουτάλι τα ντέρμπι μεταξύ Δικεφάλων, αυτός είναι με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια!

Συγκεκριμένα, το αυριανό μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα είναι αισίως το 27ο του Πορτογάλου αρχηγού του ΠΑΟΚ, ο οποίος στα προηγούμενα 26 έχει απολογισμό 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες, μία εκ των οποίων αυτή στα “χαρτιά” στο ντέρμπι των… Κομινοποντίκηδων και των… τρομοκρατημένων!

Φυσικά, περίοπτη θέση στο μυαλό του ίδιου αλλά και των φίλων του ΠΑΟΚ έχει ο τελικός Κυπέλλου της σεζόν 2017-18 εξαιτίας της… φωτοβολίδας στο 65ο λεπτό με την οποία οι “ασπρόμαυροι” άνοιξαν το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ άλλες δύο φορές ο Βιεϊρίνια αποδείχθηκε… σούπερ κομβικός σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Τη σεζόν 2010-11 και πιο συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2010 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League, ο 24χρονος τότε ποδοσφαιριστής “σέρβιρε” στον Γιώργο Φωτάκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου για το 1-0, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα “έγραψε” με άπιαστο σουτ το τελικό 2-1!

Τη σεζόν 2019-20 δε, εκ νέου στην Τούμπα, στις 12 Ιανουαρίου 2020, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, δεν αστόχησε στο 57ο λεπτό από τα έντεκα βήματα απέναντι στον Παναγιώτη Τσιντώτα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του ντέρμπι!

Συνολικά, σε 26 παιχνίδια με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος έχει πετύχει 5 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασίστ, ενώ έχει αντικρίσει 5 φορές την κίτρινη κάρτα.

Διαβάστε ακόμη...