ΠΑΟΚ πρώτος με λιγότερα πέναλτι και αποβολές!

Η σύγκριση του «Δικεφάλου» με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ πρώτος με λιγότερα πέναλτι και αποβολές!
Photo Credits: @paok24

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία (0-2) κι εκμεταλλευόμενος το 3-3 της ΑΕΚ με τον Άρη στο «Βικελίδης» έκλεισε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση. Ταυτόχρονα όμως ολοκλήρωσε τις 26 αγωνιστικές με την καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, την κορυφαία άμυνα με 21 τέρματα παθητικό, αλλά και τις περισσότερες νίκες έως τώρα στην φετινή Stoiximan Super League.

Όλα τα παραπάνω επιτεύγματα έχουν μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μεταξύ των big-4 με τα λιγότερα κερδισμένα πέναλτι, αλλά και τις λιγότερες κερδισμένες αποβολές, τις κόκκινες κάρτες δηλαδή αντιπάλων σε παιχνίδια εναντίον του. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Λίγκας οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράζονται την πρωτιά στα κερδισμένα πέναλτι, καθώς μετρούν συνολικά 11 σε 26 παιχνίδια, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 9 και τελευταίος ο ΠΑΟΚ με 4.

Ουραγός είναι επίσης ο «Δικέφαλος του Βορρά» στις κερδισμένες αποβολές αντιπάλων, με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει δει μόλις δύο φορές αντιπάλους της να αποβάλλονται. Την κορυφή της σχετικής λίστας -μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου- κατέχει ο Ολυμπιακός με πέντε κερδισμένες αποβολές, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με τέσσερις και η ΑΕΚ με τρεις.

Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για σπουδαίο κατόρθωμα η κατάληψη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο από τον ΠΑΟΚ, όταν μάλιστα οι συνδιεκδικητές του τίτλου έχουν εκτελέσει αρκετά περισσότερα πέναλτι αλλά και κερδισμένες αποβολές.

Διαβάστε ακόμη...