Ανακοίνωση Ε.Σ.ΚΑ.Ν για το Ντόπινγκ Κοντρόλ..

Ο Ιβάν Σαββίδης τις προηγούμενες μέρες είχε ζητήσει να γίνει το συντομότερο δυνατόν ακόμα και με ιδία του έξοδα, έλεγχος ντόπινγκ στις ομάδες της Super League.
Ανακοίνωση Ε.Σ.ΚΑ.Ν για το Ντόπινγκ Κοντρόλ..

Κάτι τέτοιο θα γίνει πολύ γρήγορα, καθώς όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου :

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΣΚΑΝ έλαβε πρόσφατα αίτημα από ομάδες ποδοσφαίρου να διενεργούνται στους εντός κι εκτός έδρας αγώνες τους έλεγχοι Ντόπινγκ, με δικά τους έξοδα.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΣΚΑΝ προγραμματίζει συνολικά την διενέργεια ελέγχων Ντόπινγκ σε αθλητικούς αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και η δαπάνη βαρύνει την διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.

Το Συμβούλιο, εκ του νόμου, συνεργάζεται με την διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος, όλων των αθλημάτων και στο πλαίσιο του δυνατού, διαμορφώνονται συνεργεία δειγματοληπτών για τους αγώνες που έχουν επιλεγεί.

Στις προθέσεις του ΕΣΚΑΝ, σε συνεργασία και με την ΓΓΑ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η επικαιροποίηση του μητρώου δειγματοληπτών καθώς και κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσής τους και προς τούτο το Συμβούλιο είναι σε συνεννοήση με την αθλητική ηγεσία, προκειμένου από την νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει δυνατότητα εκτεταμένων ελέγχων σύμφωνα με τους κανόνες της WADA και την Ελληνική Νομοθεσία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΚΑΝ''

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...