Ούτε έτσι ... σκουλήκια

Σάντος και παίκτες παίζοντας με ψυχή έφεραν την ομάδα μόνη της στη 2η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Κορυφαίοι οι Χαλκιάς, Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...
Ούτε έτσι ... σκουλήκια

Με επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μας κατά την άφιξή της στο γηπεδάκι της Παπαναστασίου και τραυματισμό του φροντιστή της ομάδας  Γιασέρ Ζεϊνό ,

με ρίψη αντικειμένων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Χαλκιά και Μαλεζά,

με συνεχείς τραμπουκισμούς και διακοπές του αγώνα,

με τον ΠΑΟΚ να παίζει με 10 από το 38’ λόγω απαράδεκτης ενέργειας του Κονσεϊσάο

με έναν διαιτητή να παίζει έδρα και να κρατάει στο παιχνίδι παίκτες του ερπετού που έπρεπε να είχαν πάρει κόκκινη,

και πάλι δεν μπορέσατε να πραγματοποιήσετε το μεγάλο σας όνειρο, σκουλήκια.

Σάντος και παίκτες παίζοντας με ψυχή έφεραν την ομάδα μόνη της στη 2η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Κορυφαίοι οι Χαλκιάς, Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...

Παίζοντας με ψυχή και δύναμη ο ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του β΄γύρου, αναδείχθηκε ισόπαλος με τον συμπολίτη 0-0 στο Βικελίδης.

Δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την εξέλιξη του παιχνιδιού μιας και αυτό δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο. Αυτό όμως που αξίζει να αναφέρουμε είναι η απίστευτη φιλοξενία του συμπολίτη… ήταν απίστευτα  εχθρική.

Συγκεκριμένα επίθεση με πέτρες και μπουκάλια δέχτηκε η αποστολή της ομάδας, κατά την άφιξή της στο γήπεδο του ρούλη. Αναλυτικότερα, μόλις το πούλμαν της αποστολής της ομάδας έφτασε έξω από το γήπεδο και οι παίκτες άρχισαν να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, δέχτηκαν επίθεση από συγκεντρωμένους οπαδούς του ρούλη οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο.

Τους υποδέχτηκαν πετώντας μπουκάλια και πέτρες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από γυαλιά ο φροντιστής της ομάδας του ΠΑΟΚ, Γιασέρ Ζεϊνό. (Σκόδρα αρειανοί ήταν ή μήπως άνθρωποι με ασπρόμαυρα κασκόλ;;

Αλλά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο η κατάσταση ήταν παρόμοια. Έτσι στο 30'  του αγώνα η αναμέτρηση διακόπηκε προσωρινά μετά από συνεχή ρίψη αντικειμένων των ερπετών από όλες τις εξέδρες του γηπέδου. Αρκετά έπεσαν πάνω στον Χαλκιά και στον Κονσεϊσάο.Δεν ξέρουμε αν στη θέση του ΠΑΟΚ βρισκόταν ομάδα με άλλο χρώμα στη ρίγα της φανέλας της τι θα έκανε ο διαιτητής; Θα διέκοπτε οριστικά το ματς ή θα το συνέχιζε;

Στο 38΄τεράστιο λάθος του πολύπειρου Σέρτζιο Κονσεϊσάο που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και επιστρέφει προς την εξέδρα αντικείμενο που δέχτηκε, με αποτέλεσμα ο Κύρκος να τον αποβάλλει.

Η ομάδα έμεινε από νωρίς με 10 αλλά πάλεψε με πάθος και δύναμη ώστε να πάρει τον ένα βαθμό παρά το γεγονός ότι μειονεκτούσε αριθμητικά. Πολύ νωρίς ο Σάντος είδε ότι η ομάδα είχε πρόβλημα στο κέντρο και έριξε στο ματς τον Ίβιτς αντί του Βιεϊρίνια, διαβάζοντας σωστά το ματς και προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα. Την κίνησή του αυτή την πρόδωσε όμως η αποβολή του Κονσεϊσάο .Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν πολύ εκνευρισμένος και χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο προπονητής του ώστε να αποχωρήσει.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στο ματς καθώς νοιαζόταν περισσότερο για το 0 στην άμυνα και όχι για να σκοράρει (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μουσλίμοβιτς που για μια φορά ακόμα πάλευε απελπιστικά μόνος).

Για την ιστορία η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Βερόν (Μπαλάφας), Γκαρσία, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Βιερίνια (Ίβιτς), Μουσλίμοβιτς

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είδε όλη η Ελλάδα γελοίες σκηνές να εξελίσσονται μπροστά στη θύρα 1, με τον Σκόδρα να πλησιάζει στην εξέδρα για να ηρεμήσει του ομοϊδεάτες του ερπετούς και αυτοί να επιτίθενται εναντίον του και αυτός να τους βρίζει και οι σεκιουριτάδες που αυτός του πληρώνει, να προσπαθούν να τον κρατήσουν...! (χαχα)

Σάντος: «Μας κόστισε η αποβολή»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα της ομάδας του. «Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι το οποίο ξέραμε ότι θα είχε μεγάλη ένταση. Ο άρης μπήκε καλύτερα και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά μετά το 15ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια η ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι το οποίο έγινε πιο μοιρασμένο. Νομίζω ότι η στιγμή που μείναμε με παίκτη λιγότερο ήταν σε διάστημα που ελέγχαμε το παιχνίδι. Μετά τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για μας, αφού ο άρης έδωσε τα πάντα κερδίσει. Θεωρώ ότι ήμασταν τέλειοι σε αμυντική οργάνωση, αλλά είχαμε δυσκολίες στην δημιουργία ευκαιριών, γιατί δεν είχαμε πολλές επιλογές. Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι οι παίκτες μου έπαιξαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο έστω και με παίκτη λιγότερο, αλλά και πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Σε ερώτηση κατά πόσο αποτέλεσε ρίσκο η επιλογή του Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα υποστήριξε ότι «δεν θεωρώ ότι πήρα ρίσκο με Βιεϊρίνια ο οποίος προπονείται χωρίς πρόβλημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες κι όταν διαβεβαιώθηκε ότι μπορεί να αγωνιστεί, τον χρησιμοποίησα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δούμε και τι γίνεται, γιατί πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να είναι δηλαδή ένας παίκτης έτοιμος και τελικώς να αναγκαζόμαστε σε αλλαγή».

Αναφερόμενος στην αποβολή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κάθε άλλο παρά κάλυψε τον αθλητή του. «Δεν είδα τι ακριβώς έγινε, μου είπαν μετά ότι έπεσαν αντικείμενα και ο ίδιος πήρε ένα από αυτά και το πέταξε στην εξέδρα. Εννοείται ότι έχω μιλήσει πολύ με παίκτες γι' αυτό το ζήτημα. Πρέπει να διατηρούμε την ηρεμία και καθαρό μυαλό ακόμη και σε τέτοιες καταστάσεις. Μην υποκύπτουμε στο πάθος μας αλλά και σε στιγμιαία λάθη που κοστίζουν στην ομάδα. Είναι μια περίπτωση διαφορετική από αυτές των Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία αλλά αποτέλεσμα το ίδιο. Η αποβολή κόστισε στην ομάδα».

Σε ερώτηση σχετική με τον αγώνα του Κυπέλλου, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, αφού εκεί θα προκύψει σίγουρα νικητής».

Την ομάδα υποδέχτηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά την επιστροφή της, περίπου 300 οπαδοί που αποθέωσαν τους παίκτες και ζήτησαν από αυτούς πρόκριση τη Τετάρτη στο ματς του κυπέλλου.

 

Διαβάστε ακόμη...