Τρίτη φορά χωρίς … πρεμιέρα

Για τρίτη φορά στην ιστορία του, το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής δεν θα ξεκινήσει από την 1η αγωνιστική για τον ΠΑΟΚ.
Τρίτη φορά χωρίς … πρεμιέρα

Ο Δικέφαλος, πάντως, έχει βγει νικητής και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που δεν ακολουθήθηκε το πρόγραμμα που βγήκε από την κληρωτίδα.

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν την σεζόν 1993-94, όταν το πρώτο ματς που έδωσε για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ήταν για την 2η αγωνιστική με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 4-1 στο γήπεδο της Τούμπας. Η νίκη με 4-1 ήρθε με δύο γκολ του Λούχοβι, ενώ σκόραραν ακόμη ο Αλεξίου και ο Στέφανος Μπορμπόκης. Εκείνη τη σεζόν η 1η αγωνιστική έγινε στις 20 Οκτωβρίου 1993, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-0 στο γήπεδο του Βύρωνα.

Την δεύτερη φορά που συνέβη ήταν την σεζόν 2009-10 όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε πάλι από την δεύτερη αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Η νίκη με 3-0 ήρθε με τα γκολ των Βιεϊρίνια, Φιλομένο, Κουτσιανικούλη. Τότε ο νυν τεχνικός της ομάδας, Βλάνταν Ίβιτς , ήταν στην ενδεκάδα. Η 1η αγωνιστική έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 και ο ΠΑΟΚ πήρε λευκή ισοπαλία στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Αυτή την φορά θα έχουμε σέντρα από την 3η αγωνιστική του αρχικού προγράμματος της Super League, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από τον Οκτώβριο του 1959 που καθιερώθηκε η Α' Εθνική.

Διαβάστε ακόμη...