Η θαυματουργή κοντούλα που έγινε σημαία!

Καριέρα σαν παραμύθι. Με την ίδια, χάρη στα κατορθώματά της εντός αγωνιστικών χώρων, να εξελίσσεται σε... μύθο!
Η θαυματουργή κοντούλα που έγινε σημαία!

Περισσότερες από 280 συμμετοχές, πάνω από 250 γκολ, σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας και Τσάμπιονς Λιγκ, με 11 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 4 νταμπλ με τη φανέλα του Δικέφαλου.

Η Δήμητρα Παντελιάδου αποτελεί αναμφισβήτητα σημαία για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Π.Α.Ο.Κ. και το paokwomansoccer ζήτησε από τέσσερις ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της από διαφορετικά πόστα να μιλήσουν γι' αυτήν. Ο υπεύθυνος του τμήματος Γιώργος Προύσαλης, ο προπονητής Αλέξης Κατηκαρίδης, η πρώην και επί χρόνια συμπαίκτριά της Βούλα Θεοδωρίδη, καθώς και η παρτενέρ της στην «ασπρόμαυρη» επίθεση Γέλενα Ντιμιτρίγεβιτς.

Γιώργος Προύσαλης: «Στο πάνθεον της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας»

«Η Δήμητρα είναι μία αθλήτρια με τεράστια ποδοσφαιρικά χαρίσματα. Οι Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες με τόσο υψηλή τεχνική κατάρτιση είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Π.Α.Ο.Κ. από τα 15 της χρόνια, όταν ήρθε στην ομάδα την πρώτη μέρα της ίδρυσής της. Φυσιολογικά της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της. Θα είναι από τα ονόματα που θα θυμούνται για πάντα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, όταν κρεμάσει τα παπούτσια της. Της ανήκει δικαιωματικά μια περίοπτη θέση στο πάνθεον της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας».

Αλέξης Κατηκαρίδης: «Υψηλό επίπεδο επιδεξιότητας, ποιότητα χαρακτήρα»

«Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το γυναικείο ποδόσφαιρο ήμουν έτοιμος για κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα συναντούσα μια παίκτρια με τόσο υψηλό επίπεδο επιδεξιότητας, όπως της Δήμητρας, το οποίο θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες άντρες. Ήταν και είναι χαρά μου να υπάρχουν στην ομάδα μου τέτοιοι παίκτες, που με τις ικανότητές τους κάνουν πράξη την ποδοσφαιρική μας φιλοσοφία. Εάν αυτό το στοιχείο συνδυάζεται και με την ποιότητα του χαρακτήρα, όπως της Δήμητρας, τότε τα αποτελέσματα δεν μπορεί παρά να είναι τα καλύτερα. Ήταν, είναι και θα είναι παίκτρια σημαία για τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να συνεχίσει να υπηρετεί την ομάδα για πολλά ακόμα χρόνια, είτε σαν παίκτρια, είτε σαν προπονήτρια, όπου και εκεί τα καταφέρνει άψογα. Της εύχομαι υγεία και δύναμη».

Βούλα Θεοδωρίδη: «Γεμάτη πείσμα, καρδιά και θέληση»

«Όταν ήρθε το 2001 στην ομάδα, αρχικά έπαιζε πίσω, ως δεξί μπακ κυρίως. Γρήγορα όμως, ο προπονητής Μπάμπης Παπουλίδης την δοκίμασε στην επίθεση. Ήταν κάτι που το ήθελε και η ίδια. Σταδιακά ανέβηκε πολύ και δεν άργησε να φτάσει στις διακρίσεις. Πέρα από την σπάνια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, είναι γεμάτη πείσμα, καρδιά και θέληση. Όταν τη βλέπω να παίζει πάντα λέω ότι είναι πιο ψηλή από το μπόι της! Της εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνει στη ζωή της».

Γέλενα Ντιμιτρίγεβιτς: «Τιμή μου να την έχω συμπαίκτρια»

«Η Δήμητρα είναι το ποδοσφαιρικό μου ταίρι. Με άριστη τεχνική. Σίγουρα είναι θρύλος του γυναικείου ποδοσφαίρου κι ένας θρύλος του ΠΑΟΚ. Δύσκολα να φτάσει κανείς αυτό που έκανε η Δήμητρα. Έχει τραβήξει γραμμή που για να την περάσει κάποια θα πρέπει να πάρει –τουλάχιστον- 11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα και να σκοράρει πάνω από 400 φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και της Εθνική Ελλάδος. Τιμή μου που την ξέρω και που παίζουμε μαζί».

Διαβάστε ακόμη...