Νεραντζάκης: «Παίζουμε πρώτα ενάντια στον εαυτό μας…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ελπίζει σε τόνωση της αυτοπεποίθησης μετά τη σημερινή νίκη
Νεραντζάκης: «Παίζουμε πρώτα ενάντια στον εαυτό μας…»
Photo Credits: @paok24.com

Ο Στάθης Νεραντζάκης τόνισε ότι η ομάδα παίζει πρώτα ενάντια στον εαυτό της και μετά εναντίον του εκάστοτε αντιπάλου και παράλληλα υπογράμμισε την πεποίθησή του, πως αυτή η νίκη επί του Απόλλωνα (87-63), θα βοηθήσει να τονωθεί η ψυχολογία των παικτών του.

«Γνωρίζαμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, γιατί δεν ξέραμε ακριβώς τι θα παρουσιάσει ο αντίπαλος στο παρκέ, λόγω τραυματισμών. Η προετοιμασία βάδιζε στο άγνωστο. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν παρουσιαστήκαμε ΄πως έπρεπε στο αμυντικό κομμάτι. Ζητήσαμε να είμαστε πιεστικοί, αντιθέτως εμείς εμφανιστήκαμε πιο νωθροί. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα μας στο αμυντικό κομμάτι άλλαξε. Είπαμε ότι η άμυνα θα μας δώσει τη νίκη και όχι η επίθεση. Την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, πρέπει να την παρουσιάζουμε 40 λεπτά. Αυτή θα μας οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Χρειαζόμασταν αυτήν τη νίκη, γιατί προερχόμασταν από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς θετικό αποτέλεσμα» είπε αρχικά και στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει γιατί δεν έβγαλε η ομάδα από την αρχή, την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα.

«Αυτό ζητήσαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο, να είμαστε πιεστικοί. Δε μπήκαμε έτσι όμως. Κάναμε αλλαγές, δοκιμάσαμε σχήματα για να παίξουμε με αυτήν τη μαχητικότητα. Το βρήκαμε στο 4ο δεκάλεπτο, ήμασταν στην ίδια φιλοσοφία και στο 3ο. Αυτή θέλουμε να έχουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο».

Όσο για το αν η σημερινή αντίδραση, μπορεί να βοηθήσει και για τη συνέχεια, είπε… «Αυτό προσπαθώ να περάσω από την αρχή. Σε κάθε κατοχή πρέπει να παλεύουμε σα να είναι η τελευταία. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε, για να είναι οδηγός μας και στα επόμενα παιχνίδια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι η είσοδος στα πλέι οφ».

Σε ερώτηση για το συνεχόμενο πρόβλημα της τρίτης περιόδου, που εμφανίστηκε και σήμερα, απάντησε… «Το μόνο που μπορώ να δώσω ως εξήγηση, είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Κάποιες επιθέσεις, δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Νομίζω ότι παίζουμε πρώτα ενάντια στον εαυτό μας και μετά ενάντια στους αντιπάλους. Πρέπει να φύγει αυτό από το μυαλό μας. Ζώντας την ομάδα καθημερινά, αυτό αντιλαμβάνομαι. Μια νίκη τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός αθλητή και ελπίζω να συνεχίσουμε καλύτερα».

Τέλος, για το αν θεωρεί ότι ακόμα και αυτή η ομάδα μπορεί να δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια, είπε… «Σίγουρα η ομάδα, μπορεί να μην είναι δομημένη για να είναι στις πρώτες τέσσερις ομάδες, αλλά παίζει κατώτερα του αναμενόμενου, με την προσπάθεια που κάνει και τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες. Οι πολλές αλλαγές, έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη χημεία. Σίγουρα, υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες για να δείξουμε από αυτό που παρουσιάζαμε μέχρι σήμερα».

Πηγή: paok24.com

Διαβάστε ακόμη...