MVP ο Πέιν

Ο Μάρκ Πέιν αναδείχθηκε της 12ης αγωνιστικής, για την εμφάνιση που πραγματοποίησε στον αγώνα με τον Ηλυσιακό.
MVP ο Πέιν

Η αναφορά του ΕΣΑΚΕ για τον Αμερικανό:

Ο τίτλος του πρώτου MVP για το 2014 ανήκει στον Αμερικανό του ΠΑΟΚ, Μαρκ Πέιν, που ήταν ο κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του με 84-49 επί του Ηλυσιακού για την 12η αγωνιστική.

Ο Πέιν αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα, πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής ενώ συνεχίζει την... παράδοση των παικτών του ΠΑΟΚ καθώς μέσα στη σεζόν τον αντίστοιχο τίτλο έχουν κατακτήσει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Ντι Τζέι Κούπερ.

Κόντρα στον Ηλυσιακό, ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 23:51 και τελείωσε έχοντας 22 πόντους (με 3/3 βολές, 8/12 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κερδισμένα φάουλ, ενώ παράλληλα δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος.

Ο ίδιος σχολιάζοντας την επιτυχία του, σχολίασε μεταξύ άλλων πως: «Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το Ελληνικό και με τόσους Έλληνες παίκτες να συμμετέχουν στα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι η ομάδα μου νίκησε και το έκανε αυτό παίζοντας καλύτερα από ότι στα τελευταία παιχνίδια. Κερδίσαμε τον Ηλυσιακό με μία διαφορά 35 πόντων κι αυτό φανερώνει μία άνεση, αλλά συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Εμείς με την απόδοσή μας στη διάρκεια του αγώνα καταφέραμε να κάνουμε πιο εύκολα τα πράγματα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και βρήκαμε τον ρυθμό μας, ειδικά στην άμυνα και αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να φύγουμε και στον αιφνιδιασμό και να πετύχουμε μερικά εύκολα καλάθια. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με πολλές ομάδες να δίνουν μάχη για τους ίσιους στόχους και κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική.

Εξαρτάται κι από το παιχνίδι, είναι αλήθεια ότι ένα κάρφωμα πάντα είναι πιο δυναμικό, αρέσει πολλές φορές και στον κόσμο, αλλά για μένα αυτό που έχει σημασία είναι να βγάζω περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και να είμαι όσο το δυνατόν πιο δυναμικός και να βοηθάω την ομάδα, όπως κι αν μπορεί να γίνει αυτό. Είτε με ένα κάρφωμα, είτε με ένα απλό λέι απ, είτε με ένα ριμπάουντ ή μία καλή άμυνα.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και να μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους, τις επιθυμίες και τα όνειρά του τη νέα χρονιά. Για την ομάδα μου και τους φιλάθλους μας επίσης εύχομαι τα καλύτερα. Να έχουμε μία πολύ παραγωγική και ευχάριστη χρονιά. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη, χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, να έχουμε υπομονή και επιμονή για να πετύχουμε».

 

Διαβάστε ακόμη...