Πολωνός σκόρερ αντί του Χάρισον! (vids)

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε τον Μίχαλ Μιχάλακ στη θέση του Αμερικανού
Πολωνός σκόρερ αντί του Χάρισον! (vids)

Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να λύσει τη συνεργασία του με τον Άντριου Χάρισον, ήταν δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάτι έτοιμο για την αντικατάστασή του και περίμενε απάντηση. Η απάντηση ήρθε και ήταν θετική, από τον 30χρονο, ύψους 1.98 διεθνή Πολωνό γκαρντ, Μίχαλ Μιχάλακ!

Ο Μιχάλακ, πέρα από την πολύ καλή καριέρα που έχει κάνει στην πατρίδα του, έχει παίξει σε Ιταλία (Μπρέσια), Ισπανία (Σαραγόσα), Γερμανία (Μιτελντόιτσερ και Όλντενμπουργκ) και Τουρκία (Μανίσα), ενώ τα καλύτερα του νούμερα τα έχει “γράψει” στην Πολωνία.

Φέτος, στη Τσάρνι Σλουπσκ (11η στην κατάταξη) είχε 16.6 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 20 παιχνίδια, με 30.4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Σούταρε με 44.6%, είχε 30% στο τρίποντο και 77.4% στις βολές, ενώ έκανε 1 κλέψιμο καθώς και 2.1 λάθη.

Παλιότερα στην πατρίδα του έχει παίξει στη Σταλ, στην Λέγκια Βαρσοβίας, στην Ανβίλ, στην Τουρόβ και στην Ανβίλ, ενώ “συστήθηκε” από το 2012 ως το 2015 από την Τρεφλ Σόποτ.

Το περασμένο Σάββατο, είχε 14 πόντους στη νίκη της Τσάρνι Σλουπσκ επί της Τρεφλ Σόποτ, έρχεται σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό και αφού ο ΠΑΟΚ τον ανακοινώσει, αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον Άρη (11/2, 16:30).

Ο Μιχάλακ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Πολωνίας και έδωσε το “παρών” στο τελευταίο Eurobasket (2023), έχοντας 6 πόντους σε σχεδόν 15 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Δείτε παρακάτω το Μιχάλακ εν δράσει:

Διαβάστε ακόμη...