ΠΑΟΚ mateco – Tofas Bursa για μία θέση στους “16” του BCL

Την Tofas Bursa θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ mateco, στην ενδιάμεση φάση των Play-Ins του Basketball Champions League και θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας, στην προσπάθειά του να συνεχίσει στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.
ΠΑΟΚ mateco – Tofas Bursa για μία θέση στους “16” του BCL

Για την πρόκριση απαιτούνται δύο νίκες και ο ΠΑΟΚ mateco έχοντας κατακτήσει την 2η θέση του ομίλου του, θα έχει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα από την Προύσα. Η σειρά θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη και το ματς που θα διεξαχθεί 2 ή 3 Ιανουαρίου στο PAOK Sports Arena θα είναι το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς!

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων στην Προύσα, στις 9 ή 10 Ιανουαρίου και εφόσον χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι για την πρόκριση, αυτό θα γίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα αργότερα (16 ή 17 Ιανουαρίου 2024).

Η Tofas κατέκτησε την 3η θέση στον 8ο όμιλο της κανονικής περιόδου του BCL και έτσι βρέθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ mateco. Στους "16" της διοργάνωσης έχουν προκριθεί ήδη οι 8 ομάδες που κατέκτησαν την 1η θέση σε κάθε όμιλο και με τις 8 που θα προκριθούν από τα ζευγάρια των Play-Ins, θα δημιουργήσουν το γκρουπ των ομάδων του Top16.

playin1

Ο ΠΑΟΚ mateco γνωρίζει και ποια θα είναι η συνέχεια σε περίπτωση πρόκρισης. Θα είναι στον 9ο όμιλο, όπου βρίσκονται ήδη η Unicaja Malaga, η SIG Strasbourg και η ομάδα που θα επικρατήσει από το ζευγάρι Cholet-Sassari των Play-Ins.

Στη φάση των "16", οι ομάδες θα συγκροτήσουν και πάλι τέσσερις ομίλους και από εκεί μετά από μία διαδικασία 6 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα συνεχίσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι όμιλοι όπως πρόκειται να συγκροτηθούν στους "16", ανάλογα και με τις ομάδες που θα έρθουν από τα Play-ins.

top16

Διαβάστε ακόμη...