Η μάχη της πρόκρισης!

Σήμερα ξεκινάει η 14η και τελευταία αγωνιστική της regular season του Basketball Champions League και η αγωνία για τις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση στα play-offs της διοργάνωσης, κορυφώνεται.
Η μάχη της πρόκρισης!

Τα παιχνίδια του 3ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει ο ΠΑΟΚ, διεξάγονται σήμερα (24/1) στις 19:00, ενώ για τις 21:30 είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια του 2ου ομίλου.

Αν ο ΠΑΟΚ φύγει νικητής από την έδρα της Ventspils, τότε καταλαμβάνει την 4η θέση του ομίλου και προκρίνεται στα play-offs χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στα παιχνίδια των υπόλοιπων ομίλων. Οι Λετονοί από την μεριά τους, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς ακόμα και με ήττα θα περάσουν ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 5ες. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να νικήσει τη Ventspils, τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση του ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 5ες.

Ο ΠΑΟΚ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια του 3ου ομίλου, καθώς οι Villeurbanne, Oldenburg και Neptunas έχουν κλειδώσει τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ οι Usak Sportif, Varese και Rosa Radom δεν μπορούν να φτάσουν ψηλότερα από την 6η θέση.

Ο 2ος όμιλος είναι ο πιο... μπερδεμένος της διοργάνωσης, καθώς οι Oradea, Saratov, Kataja και Maccabi Rand έχουν ρεκόρ 6-7 και βρίσκονται στις θέσεις 4 ως 7 του ομίλου. Στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, οι τέσσερις αυτές ομάδες δεν αγωνίζονται μεταξύ τους.

Το πιο εύκολο έργο το έχει η Maccabi Rand, η οποία ταξιδεύει στην Ουκρανία για να παίξει με την τελευταία και αδιάφορη Khimik. Η Saratov ταξιδεύει στη Γαλλία για να κοντραριστεί με τη Le Mans, η οποία έχει εξασφαλίσει την 1η θέση, καθώς ακόμα και αν ισοβαθμήσει με τις Venezia και Karsiyaka, οι οποίες έχουν μία νίκη λιγότερη, έχει το «πάνω χέρι». Η Kataja θα φιλοξενήσει στη Φινλανδία την Karsiyaka, με τους Τούρκους να θέλουν τη νίκη για τερματίσουν στη 2η θέση και να διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση τους στη φάση των «16». Τέλος, η Venezia φιλοξενεί την Oradea, με τους Ιταλούς να θέλουν τη νίκη, ελπίζοντας σε ήττα της Karsiyaka, ώστε να βρεθούν στην 2η θέση.

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ θέλει να ηττηθούν όσες το δυνατό περισσότερες από τις ομάδες του 2ου ομίλου που έχουν ρεκόρ 6-7. Αν νικήσουν 2 ή περισσότερες από αυτές, τότε σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ηττηθεί από τη Ventspils και μπει σε διαδικασία σύγκρισης με την 5η του 2ου ομίλου, τα δεδομένα δεν θα είναι υπέρ του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχει κριθεί το μέλλον του στη διοργάνωση, καθώς την Τετάρτη (25/1) διεξάγονται οι αγώνες των άλλων ομίλων (3,4,5), από τους οποίους θα προκύψουν ποιες ομάδες θα τερματίσουν στην 5η θέση και θα συγκριθούν με τον ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία των 5ων. Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για να οριστούν οι καλύτερες, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην ίδια θέση διαφορετικού ομίλου, είναι τα εξής:

Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στον όμιλο τους
Η διαφορά πόντων στα παιχνίδια του ομίλου
Η επίθεση στα παιχνίδια του ομίλου

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία απολύτως σημασία για τον ΠΑΟΚ, αν καταφέρει να φύγει με τη νίκη από τη Λετονία.

Διαβάστε ακόμη...