Παιχνίδι - τελικός στη Ρίγα!

Το τελευταίο του παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, δίνει απόψε στις 19:00 ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Ventspils ...
Παιχνίδι - τελικός στη Ρίγα!

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών για το σημερινό παιχνίδι, έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και στις δηλώσεις του επεσήμανε: «Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στον επόμενο γύρο από αυτό το παιχνίδι και να μην περιμένουμε τα άλλα ματς. Για μας είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, με την μεγάλη σημασία που έχει βεβαίως για την πρόκριση, απέναντι σε μία ομάδα που έχει ήδη προκριθεί και στην έδρα της είναι πάντα πιο δυνατή. Είναι και αρκετά ενισχυμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό μας, είναι γρήγορη ομάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην τους δώσουμε καθόλου γήπεδο. Είναι ομάδα που έχει πολύ καλό τρίποντο, προσπαθεί να τρέξει, οπότε εμείς δεν πρέπει ούτε να τους δώσουμε τον χώρο για το ελεύθερο σουτ, ούτε όμως και την δυνατότητα να τρέξουν στον αιφνιδιασμό για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, ώστε να μην έχουμε κενά διαστήματα, οι καλές μας στιγμές στο γήπεδο να είναι περισσότερες, γιατί η Ventspils είναι ομάδα που μάχεται πολύ, ως το τέλος κι αυτό ξέρουμε και από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά και την γενικότερη παρουσία της στη διοργάνωση».

Αν ο ΠΑΟΚ φύγει νικητής από τη Λετονία, τότε θα τερματίσει στην 4η θέση του ομίλου και θα πάρει το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο των play-offs, καθώς θα ισοβαθμήσει με τους Λετονούς, απέναντι στους οποίους θα υπερτερεί από την στιγμή που θα έχει δύο νίκες στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια. Η Ventspils από την άλλη, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση, καθώς ακόμα και με ήττα, θα περάσει ως μία από τις τέσσερις καλύτερες 5ες.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί όμως να προκριθεί ακόμη και σε περίπτωση ήττας, καθώς έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι ένας από τους τέσσερις καλύτερους πέμπτους, τις ομάδες δηλαδή που θα προκριθούν έχοντας μείνει στην 5η θέση της κανονικής περιόδου. Η πρόκριση σε αυτή την περίπτωση, θα ξεκαθαρίσει μέσω της ειδικής βαθμολογίας των ομάδων που θα πάρουν την 5η θέση στους ομίλους. Θυμίζουμε, ότι την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνουν οι τέσσερις καλύτερες από τις συνολικά πέντε ομάδες που θα έχουν κατακτήσει την 5η θέση, ενώ τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για να οριστούν οι καλύτερες, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην ίδια θέση σε διαφορετικό όμιλο, είναι τα εξής:

*Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στον όμιλο τους, συνεπώς ο αριθμός των νικών-ηττών

*Η διαφορά πόντων στα παιχνίδια του ομίλου

*Η επίθεση στα παιχνίδια του ομίλου

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίσημο site της ΚΑΕ, μετά το τέλος της 13ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος 5ος στην ειδική βαθμολογία, αλλά η κατάσταση είναι ρευστή, καθώς στους τέσσερις από τους πέντε ομίλους δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πάρει την 5η θέση.

Η βαθμολογία των 5ων μετά το τέλος της 13ης αγωνιστικής...

 Θέση

Ομάδα

Βαθμοί

Ρεκόρ

Πόντοι Υπέρ

Πόντοι Κατά

Διαφορά Πόντων

1

ΠΑΟΚ

19

6-7

947

936

11

2

Maccabi Rand

19

6-7

931

936

-5

3

Fraport Skyliners

19

6-7

897

919

-22

4

Dinamo Sassari

19

6-7

1000

1023

-23

5

Oostende

18

5-8

918

920

-2

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ μπορεί απόψε να κερδίσει την Ventspils, αν είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του και δεν επιτρέψει τους γηπεδούχους να τρέξουν στο άδειο γήπεδο.

Ο αγώνας όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσει στις 19:00, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 3, αλλά και την ΕΤ3, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή του μέσα από το live score της σελίδας μας ... 

Διαβάστε ακόμη...