"Πάντα πηγαίνουμε για τη νίκη"

Εκτός του Μιλένκο Τέπιτς και ο Ουίλιαμ Χάτσερ έκανε δηλώσεις ενόψει του αυριανού (3/2) αγώνα με τη Βαλένθια ...
"Πάντα πηγαίνουμε για τη νίκη"

Διαβάστε τα όσα είπε ο Αμερικανός:

Για το πόσο έχουν επηρεάσει οι 4 συνεχόμενες ήττες την ψυχολογία της ομάδας: "Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, μιλάω για τον εαυτό μου, δεν έχω επηρεστεί τόσο πολύ από τις συνεχόμενες ήττες. Σίγουρα κανείς δεν το θέλει να υπάρχει ένα τέτοιο σερί ηττών, αλλά κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα. Έρχεσαι να δουλέψεις, θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές είμαι καλά"

Για το να έχει ο ΠΑΟΚ να αποδείξει κάτι στην Ευρώπη ο ΠΑΟκ στο αυριανό παιχνίδι παρά την απουσία του Βασιλειάδη, είπε: "Σίγουρα είναι πρόβλημα το ότι δεν θα παίξει ο Βασιλειάδης, αλλά από την άλλη δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο! Δεν ξέρειw πώς θα εμφανιστεί ο αντίπαλος, μπορεί να είναι σε πολύ καλή βραδιά, μπορεί να μην είναι. Είδαμε τη Βαλένθια να χάνει μέσα στην έδρα 20 πόντους από τη Λιμόζ, αν και μέχρι τότε έδειχνε ανίκητη. Θα πάμε για τη νίκη, πάντα πηγαίνουμε για τη νίκη. Βγαίνεις έξω και βλέπεις πώς θα πάνε τα πράγματα. Δεν είναι θετικό να χάνεις έναν από τους καλύτερούς σου παίκτες, αλλά από την άλλη είμαστε εδώ και θα παίξουμε"

Για το ότι η ομάδα κερδίζει διαφορές και τις χάνει: "Αν το ήξερα σίγουρα δε θα συνέβαινε αυτό! Μπορώ να πω ότι μερικές φορές μπαίνει παραπάνω πίεση στον παίκτη, από τον εαυτό του, για τη νίκη και αντί να βοηθήσει να διατηρθεί η εικόνα του παιχνιοδιού, λόγω της πίεσης και του άγχους να κερδίσουμε οπωσδήποτε, φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το να παίζω στον ΠΑΟΚ είναι για μένα παντελώς διαφορετικό από το να παίζω οπουδήποτε αλλού. Το διαπίστωσα και την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ, υπάρχει μια τρομακτική πίεση στον παίκτη από τον ίδιο τον εαυτό του για τη νίκη και αυτό μερικές φορές έχει αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι και να μην αφήσουμε να συμβεί κάτι ανάλογο αύριο"

Και συνέχισε επεξηγώντας αυτήν την πίεση: "Πιστεύει πως είναι γνώρισμα του ελληνικού μπάσκετ!  Ο παίκτης εδώ αισθάνεται μια πολύ μεγαλύτερη πίεση για το ότι πρέπει να φέρει το αποτέλεσμα και πρέπει να κερδίσει. Το βλέπεις εμφανώς στην ΑΕΚ, στον Αρη, στον ΠΑΟΚ, ακόμη και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό που υποτίθεται ότι είναι ανώτερη κλάση παίζοντας στην Euroleague. Βλέπεις ότι υπάρχει τρομακτική πίεση η οποία επηρεάζει τον παίκτη, το βλέπεις πάρα πολύ επάνω του!  Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι. Αυτή τη φορά (2η στον ΠΑΟΚ) το αντιμετωπίζω καλύτερα αλλά δεν είναι εύκολο για όλους να το αντιμετωπίσουν αυτό"...

Για το ότι η ομάδα παίζοντας ένα ματς τη βδομάδα θα είναι πιο άνετη, δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αρης, Βαλένθια, Λιμόζ, Ολυμπιακός, Ρέθυμνο δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, όλα αυτά απαιτούν και πολύ καλή φυσική κατάσταση, είναι παιχνίδια με πολύ επαφή, που έχουν επιπτώσεις στο σώμα των παικτών. Οι ομάδες που δίνουν 2-3 παιχνίδια τη βδομάδα, έχουν μεγαλύτερα ρόστερ 10-12 παικτών οι οποίοι μπορούν να παίξουν. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει  τόσο μεγάλο ρόστερ και αυτό σίγουρα επηρεάζει. Όταν λοιπόν τελείωσει η Ευρώπη ίσως να είναι καλύτερα για κάποιους παίκτες που θα αισθανθούν πιο ξεκούραστοι, πιο φρεσκαρισμένοι. Δεν είναι όμως απόλυτο αυτό. Όλοι θέλουν να παίζουν στην Ευρώπη, είναι πολύ μεγάλο κίνητρο, οπότε μπορεί να είναι σωματικά καλύτερο αλλά ψυχολογικά δεν είναι κάτι που το θέλουμε"

 

 

Διαβάστε ακόμη...