"Nα μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο"

Στο πλαίσιο της media day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τη Limoges, ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε...
"Nα μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο"

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Όλα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι πολύ δύσκολα, είναι ομάδες πολύ δυνατές, είναι ομάδες οι οποίες πέρασαν στους 32 από το Eurocup, ομάδες που φτιάχτηκαν για να παίξουν στην Euroleague, πολύ δυνατά ρόστερ. Πιστεύω ότι η Λιμόζ είναι μια τέτοια ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες στη σύνθεσή της. Βέβαια  έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αυτό είχε δείξει μέχρι πρότερον, ιδίως στην πρώτη φάση της Euroleague. Πρέπει να τους περιορίσουμε τον χρόνο που παίζουν καλά, να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο, γιατί έχουν πολλά προσόντα για να φύγουν από το ένα καλάθι στο άλλο.  Είναι ομάδα που αν τους αφήσεις ελεύθερους μπορούν να βρεθούν σε μέρα και να σε σκοτώσουν. Είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι και θα κοιτάξουμε να μην τους αφήσουμε πολύ χώρο, ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε εμείς, να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση και να πάρουμε και ένα θετικό αποτέλεσμα"

Για τις αλλαγές (προπονητή - παικτών) της Λιμόζ, σχολίασε: "Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε αν έχουν αλλάξει κάτι ιδιαίτερο, δε φάνηκε αυτό στο πρώτο παιχνίδι, ήταν πολύ νωρίς, εμείς παίζουμε πάντα αυτό το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας, η ομάδα έχει φτιαχτεί για να παίζει έτσι όπως μπορεί να παίξει, οπότε θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο και τη Λιμόζ"

Για την παρουσία του Σχορτσανίτη στο παιχνίδι τόνισε: "Ελπίζουμε πως θα παίξει κανονικά, τώρα το πόσο θα αντέξει αυτό θα το δούμε στο παιχνίδι" 

Για τη διαφορά της γαλλικής ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν: "Κοιτάξτε πέρσι πήρε το πρωτάθλημα, φέτος έχει 8/8 νίκες στη Γαλλία, αλλά αυτό δε λέει τίοπτε. Έχει καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή, πιο ανταγωνιστικούς αλλά ίσως έχει θέμα κάπου στη χημεία μεταξύ των παικτών, ίσως δεν έχουνε βρεθεί ακόμη.  Η διαφορά είναι -όπως σας είπα- ότι έχει διαστήματα στα οποία παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ,  κοντραρίστηκ με την ΤΣΣΚΑ, τον Ολυμπιακό, αλλά έχει και διαστήματα στα οποία χάνονται μέσα στο γήπεδο και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους δυνατούς αντιπάλους που είχαν στην Euroleague, να παίρνουν διαφορές, οι οποίες της έδωσαν μειονέκτημα ίσως και ψυχολογικό βάρος απέναντι σε τέτοιες ομάδες"

Για το αν έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Βεστερμάν: "Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς μόνο σε έναν παίκτη, πρέπει να προσέξεις πολλούς. Ο Βεστερμάν οπυ πρέπει να προσέξεις, εξάλλου πολλές φορές ξεκινάει από τον πάγκο, το θέμα είναι πως αν αφήσεις κάτι θα το πληρώσεις πάρα πολύ ακριβά. Πρέπει οποιονδήποτε παίκτη να είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις με τον ίδιο τρόπο".

Όσο για τον Mark Payne: "Τον Payne τον ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους, είναι πολύ καλός παίκτης για να παίζει στην πρωταθλήτρια Γαλλίας!" 

Διαβάστε ακόμη...