“Κάναμε κοιλιά σε διάστημα που δεν θα έπρεπε"

O Δημήτρης Χαριτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στα ΣΠΟΡ του Βορρά
“Κάναμε κοιλιά σε διάστημα που δεν θα έπρεπε"

 Αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναικό καθώς και στην εν γένει φετινή πορεία του Δικεφάλου.

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: "Ξέραμε ότι απέναντι σε μία ομάδα Ευρωλίγκας, θα έπρεπε να πάμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά το σκορ. Μέχρι ενός σημείου τα καταφέραμε, όμως, δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Ημασταν καλοί για 20-25 λεπτά, μέτριοι για το υπόλοιπο διάστημα και κάπως έτσι χάσαμε.

Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να περιορίσουμε τα συγκεκριμένα κενά διαστήματα. Είναι λογικό, όμως, να χρειάζεται ακόμη χρόνο η ομάδα γιατί έχει πλέον ένα παιχνίδι την εβδομάδα και προχωράει με ρόστερ διαφορετικό από αυτό που άρχισε την περίοδο. Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τους ρόλους μας.

Δεν κάναμε κάτι λιγότερο στο ΟΑΚΑ απ΄ ότι στον αγώνα στην έδρας μας. Οι συνθήκες των δύο αγώνων βέβαια ήταν διαφορετικές και σε ένα παιχνίδι που γίνεται μπροστά σε 8.000 κόσμου που σε υποστηρίζει, είναι πιο εύκολο να παίξεις πιο σταθερά στην άμυνα. Αυτό κάναμε στο ματς του κυπέλλου, ενώ την περασμένη Κυριακή από κάποιο σημείο "άνοιξε" το παιχνίδι".

Για τo πως αισθάνεται στον ΠΑΟΚ τόνισε: "Πέρασα μια διετία στην Ισπανία όπου το μπάσκετ που παίζεται είναι διαφορετικό, βασίζεται περισσότερο στην ταχύτητα παρά στην τεχνική. Νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο αυτό που παίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Σούλης φημίζεται για την έμφαση που δίνει στην τακτική και εγώ έχοντας δουλέψει μαζί του, νιώθω καλά και πάλι παίζοντας εδώ. Χρειάζομαι πάντως λίγο ακόμα χρόνο για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω".

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: "Κάναμε μία "κοιλιά" σε διάστημα που δεν θα έπρεπε, χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το πρόγραμμά μας γίνεται πιο εύκολο. Δεν με προβληματίζει αυτό το γεγονός, γιατί με μία νίκη μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Θεωρώ άλλωστε ότι η τρίτη θέση, αλλά και η τέταρτη θα κριθούν στο τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν είναι μόνο ο Αρης στο παιχνίδι αυτό αλλά και η ΑΕΚ. Δεν πιστεύω ότι έχει χαθεί για εμάς η τρίτη θέση".

Διαβάστε ακόμη...