"Περήφανος για τα καλά λόγια του κόσμου"

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε για τη σεζόν που τελείωσε και έκανε τον απολογισμό του σε συντέντευξη που παραχώρησε.
"Περήφανος για τα καλά λόγια του κόσμου"

Αναλυτικά όσα είπε στο Sport24.gr:

Για το αν η τρίτη θέση αποτελεί δικαίωση της καλής φετινής παρουσίας της ομάδας: "Πιστεύω πως ναι. Η χρονιά ήταν μεγάλη και είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Εγώ πάντα πίστευα στην τρίτη θέση και δικαιώθηκα. Η ποιότητα του Πανιωνίου δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας γιατί είναι μια καλή ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό που καταφέραμε, αν και δεχτήκαμε αμφισβήτηση. Προσωπικά ένιωσα μεγάλη χαρά για το μετάλλιο που πήραμε. Ηταν μια δύσκολη χρονιά αλλά υπάρχει μια γλυκιά ανάμνηση. Δείξαμε μαχητικότητα και δεν παίζαμε για την πάρτη μας".

Για την καλύτερη στιγμή της σεζόν: "Είναι αρκετές οι καλές στιγμές, εκτός από την τελευταία με τον Πανιώνιο. Πήραμε μεγάλες νίκες με μεγάλα σουτ, όπως στο Παλέ με τον Αρη και στο πρώτο ματς με την Μπούντουτσνοστ με σουτ του Ντι Τζέι. Επίσης καλές στιγμές ήταν και αυτές της καθημερινότητας και όλα αυτά μένουν σε μια εξαιρετική χρονιά που κάναμε".

Για την χειρότερη στιγμή της σεζόν: "Σίγουρα ήταν κακή στιγμή η ήττα με τον Αρη στο Κύπελλο γιατί μετά μπορεί να πηγαίναμε τελικό, αλλά όχι η χειρότερη. Ηταν πολύ νωρίς αυτή η ήττα και είχαμε άγχος σε εκείνο το ματς. Βέβαια και να περνούσαμε, ξέραμε πως θα πέσουμε πάνω σε Ολυμπιακό ή Παναθηναικό. Μια πολύ δύσκολη στιγμή ήταν αυτή που περάσαμε τον Δεκέμβριο. Ηταν μεγάλη η κούραση, είχαμε συνεχόμενες ήττες και αυτό μας πήρε λίγο από κάτω. Ευτυχώς το ξεπεράσαμε γρήγορα... Επίσης μια κακή στιγμή ήταν ο αποκλεισμός μας στην Ευρώπη, όπου κάναμε μεγάλες εμφανίσεις. Είχαμε απέναντί μας δυνατές ομάδες αλλά αξίζαμε να περάσουμε και ήμασταν η μόνη ομάδα που αποκλείστηκε με πέντε νίκες. Βέβαια ίσως να μας στοίχιζε αν περνούσαμε και είχαμε δύο ματς την εβδομάδα".

Για το τι έλειπε φέτος από την ομάδα: "Ελειπε το ρεπό... Ημασταν πολλές ώρες στο γήπεδο, χρειαζόμασταν λίγο ρεπό παραπάνω για να κοιμηθούμε αλλά δεν το είχαμε. Περνούσαμε ωραία πάντως... Επίσης ίσως να μην παίρναμε ή να μην παίρνουμε τα λεφτά στην ώρα μας αλλά γνωρίζουμε πως δεν θα χάναμε λεφτά από την ΚΑΕ. Ισως και να έλειπε λίγο η θέρμανση τον χειμώνα γιατί είχα πολύ κρύο στο γήπεδο...".

Για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και το πόσο σημαντικό ήταν αυτό: "Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που ήμασταν φίλοι και εκτός γηπέδου. Είχαμε 'καθαρά' παιδιά στην ομάδα, όλοι παίζαμε ο ένας για τον άλλον και αυτό δεν είναι εύκολο να το βρεις. Το καλοκαίρι από την ομάδα μας είπαν 'ελάτε για να βρείτε ένα καλύτερο συμβόλαιο', αυτό μπορεί να το είχαμε στο μυαλό αλλά είναι σημαντικό πως παίζαμε για την ομάδα. Ο ένας προσπαθούσε για τον άλλον".

Για την έλλειψη στήριξης του κόσμου: "Ο κόσμος ξέραμε πως δεν στήριζε την ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά είχαμε υπομονή και ελπίζω να βγάλαμε ασπροπρόσωπους όσους μας στήριξαν. Σημαντικό είναι πως στο τέλος φέραμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο, με τον Πανιώνιο που δεν θεωρείται μια εμπορική ομάδα για τον ΠΑΟΚ, είχαμε 3.500 κόσμο. Αυτό με έκανε χαρούμενο... Δεν ξέρω αν μείνω ή όχι, αλλά νομίζω πως έχουμε δώσει τις βάσεις για να είναι ο κόσμος κοντά. Καταφέραμε στο τέλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να μιλάει με πολύ καλά λόγια για την ομάδα. Εβλεπα στο facebook σχόλια του τύπου 'κοιτάξτε εκεί στην ΠΑΕ τι κάνει το μπάσκετ' ή 'τέτοιον ΠΑΟΚ θέλουμε να βλέπουμε'. Γι' αυτά ένιωσα πολύ περήφανος".

Για την πολύ καλή φετινή σεζόν που πραγματοποίησε: "Κάθε χρόνο έχω μάθει να παίρνω κάτι από παίκτες και συμπαίκτες. Είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και έναν προπονητή έμπειρο που είναι πολλά χρόνια στην πιάτσα. Από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι πως πήρα χρόνο συμμετοχής μετά την φυγή μου από τον Παναθηναικό και ήταν η πρώτη μου χρονιά που ήμουν βασικός. Βέβαια και εγώ δεν χάρισα τίποτα σε κανέναν. Ηξερα πως αρχικά η ομάδα ήθελε έναν ψηλό, είχα ένα βαρύ φορτίο ως βασικός και ξέρω πως σε αυτήν την ομάδα έπαιξαν παικταράδες ψηλοί, όπως ο Σάβιτς. Τελειώσαμε καλά την χρονιά, εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και είναι διπλή η επιτυχία γιατί εκτός του ότι πήγα εγώ καλά, πήγε καλά και η ομάδα που απέκτησε το πρωτάθλημα των 12 ομάδων και τερμάτισε πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναικό".

Για το "κεφάλαιο" Εθνική: "Το σκέφτομαι αυτό το κεφάλαιο. Θα μου άρεζε να είμαι στην προεπιλογή, ξέρω είναι δύσκολο. Θέλω να γίνει πάντως και θα αναμένω στο ακουστικό μου. Μετά από 5-6 μέρες θα αρχίσω να δουλεύω για να είμαι έτοιμος. Και μόνο που ακούγεται το όνομά μου για την Εθνική, είναι σημαντικό. Μου έχει λείψει το να είμαι στην Εθνική και να είσαι όλο στο ξενοδοχείο. Είμαι παιδί της Ομοσπονδίας και θα ήθελα να είμαι στην Εθνική. Αν δεν με καλέσουν, θα κάνω υπομονή".

Για το αν τελικά έκανε... καλά ο νονός του (σ.σ. είναι φανατικός φίλος του ΠΑΟΚ) που τον "πίεσε" το περασμένο καλοκαίρι για να υπογράψει στον "Δικέφαλο": "Του πήρα ένα κουτί γλυκά μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τον ευχαρίστησα γιατί έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή το καλοκαίρι και έπαιξε ρόλο σε αυτήν και αυτός γιατί ήθελε πολύ να έρθω εδώ. Είναι χαρούμενος που έπαιξα καλά και βοήθησα την ομάδα που αγαπάει και ξέρω το πόσο πολύ καμαρώνει για μένα. Με τους φίλους του, ερχόταν να με δουν και είναι χαρούμενος που πήγαμε φέτος ψηλά. Η καλή μου παρουσία στην ομάδα ήταν μια ανταμοιβή γι' αυτόν και τον ευχαριστώ".

Διαβάστε ακόμη...