"Με 8.000 κόσμο δεν χάνει ο ΠΑΟΚ"

Ο Τζον Κόρφας μιλώντας για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αρη το Σάββατο σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ με 8.000 κόσμο στο πλευρό του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε...
"Με 8.000 κόσμο δεν χάνει ο ΠΑΟΚ"

Διαβάστε τα όσα είπε στα "Σοπρ του Βορρά":

Αρχικά για το παιχνίδι σχολίασε: «Δεν έχω καμία ανησυχία. Είμαστε καλύτερη ομάδα και θα κερδίσουμε»!

Για να συνεχίσει εξηγώντας: «Δεν μιλάω μόνο από τεχνικής απόψεως. Μιλάω και από ψυχολογικής και κυρίως από πλευράς έδρας. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο κι αν είναι παρόντες 8.000 ΠΑΟΚτσήδες, ανεξάρτητα από τεχνικές και τακτική, ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει. Και με οποιονδήποτε αντίπαλο...Μετράει το ποιος θέλει περισσότερο τη νίκη και με τον κόσμο να μεταδίδει αυτό το πάθος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα κερδίσουν. Για την φετινή ομάδα όμως, πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι κάνει μία εξαιρετική σεζόν και ξέρει πώς πρέπει να παίξει για να κερδίσει. Είδα και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου έπαιξε πολύ ωραία, απέναντι σε έναν αντίπαλο με περισσότερες επιλογές και εμπειρία».

Στέκεται και στο ελληνικό έμψυχο δυναμικό του «Δικέφαλου», παρατηρώντας: «Για μένα δεν νομίζω ότι έχει σημασία αν οι περισσότεροι είναι Ελληνες. Ακόμη κι αν ήταν περισσότεροι οι ξένοι, θα έπαιζαν κι αυτοί με πάθος για τη νίκη. Αν είχε τώρα η ομάδα κι έναν ακόμη ξένο, απλά θα είχε και μεγαλύτερη βοήθεια από αυτόν. Αλλά έστω κι έτσι, οι Ελληνες αποτελούν μεγάλη δύναμη για την ομάδα».

Για να εντοπίσει πάνω στον Λάζαρο Παπαδόπουλο: «Είναι ένας πραγματικός πλέι μέικερ από το λόου ποστ. Αν πας να τον μαρκάρεις κοντά μπορεί, είτε να παίξει ένας εναντίον ενός και δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει έτσι, είτε να πασάρει στους υπόλοιπους αν τον παίξουν νταμπλ τιμ. Αλλά και στην άμυνα είναι πολύ μεγάλο αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ, διότι δεν επιτρέπει να γίνουν μπασίματα στη ρακέτα, δεν μπορούν να πλησιάσουν το καλάθι οι αντίπαλοι κι έτσι μπορούν να πιέσουν καλύτερα στην περιφέρεια οι συμπαίκτες του «Λάζου». Γενικά όμως ο ΠΑΟΚ παίζει ομαδικό μπάσκετ κι αυτό δίνει συνέχεια στις καλές αποδόσεις. Δεν τα περιμένει όλα η ομάδα από έναν παίκτη μόνο κι έχει πολλές επιλογές».

Η λαμπρή επέτειος

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει και την 19η επέτειο από το έπος της Τεργέστης και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. «Πώς να το ξεχάσω...», ομολογεί ο Τζον Κόρφας που συνεχίζει: «Θυμάμαι μάλιστα όλη την χρονιά εκείνη και ειδικά κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα όπως πριν από τους τελικούς με τη Σκαβολίνι που είχαμε χάσει στο Πέζαρο με 16π. και την κερδίσαμε με 39 στο Αλεξάνδρειο σε μία απίστευτη ανατροπή, όπως και με τον Πανιώνιο στους ημιτελικούς όπου χάναμε στη Ν. Σμύρνη στο πρώτο ημίχρονο με 20π. και κερδίσαμε, ενώ νικήσαμε και στη Θεσσαλονίκη και πήγαμε στον τελικό. Ηταν συγκλονιστικοί βέβαια και οι τελικοί».

"Παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ"

Ο Κόρφας είχε πετύχει το τελευταίο τρίποντο του πρώτου τελικού στο Αλεξάνδρειο για το 75-66 και για να πάει η ομάδα στον δεύτερο υπερασπιζόμενη διαφορά (μόλις) 9π. Μόνο που στην Τεργέστη «μίλησαν» κι άλλα ατού του ΠΑΟΚ για το 100-91, όπως λέει: «Θυμάμαι τον κόσμο που είχε έρθει από την Ελλάδα. Ηταν λιγότεροι από τους Ιταλούς, αλλά έμοιαζαν διπλάσιοι με τις φωνές τους! Κι έκαναν το γήπεδο σαν έδρα μας με τις φωνές τους. Ετσι παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ εκείνης της εποχής σαν ομάδα. Με Μπάνε, Μπέρι, Σάβιτς, Γαλακτερό και τα άλλα παιδιά». Για την ιστορία σκόραραν για το «Δικέφαλο»: Μπουντούρης 12 (2/2), Πρέλεβιτς 30 (3/3), Μπαλογιάννης, Κόρφας 16 (2/4), Γαλακτερός 8 (2/2), Σάβιτς 8, Μπέρι 26.

"Αυτό το κύπελλο είναι δικό μου"

Και ο «Τεν Τεν» στέκεται και στην επιστροφή από την Τεργέστη. «Ηταν ξημερώματα και μόλις σταμάτησε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο είδα να γίνεται το έλα να δεις από χιλιάδες κόσμου που περικύκλωσαν το αεροπλάνο. Ο Μπάνε μου είπε τότε βλέποντας από το παράθυρο: «Νόμιζες ότι κοιμούνται τα ΠΑΟΚια»; Και όταν βγήκαμε στη σκάλα χιλιάδες φίλαθλοι δε μας άφηναν να φύγουμε, πανηγυρίζοντας εκεί μαζί μας». Θυμήθηκε όμως και την δική του προσωπική ευτυχία, όταν πριν από την αναχώρηση προς Θεσσαλονίκη, γύρισε στη σύζυγό του Γεωργία κι αγκαλιάζοντας το τρόπαιο έλεγε: «Αυτό το κύπελλο είναι δικό μου, μόνο δικό μου!»,

Διαβάστε ακόμη...