«Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω»

Στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μίλησε σήμερα (7/3) το πρωί ο Σούλης Μαρκόπουλος και δε δίστασε να απαντήσει σε ερωτήσεις τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον εαυτό του...
«Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω»

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα πολλά χρόνια της προπονητικής του καριέρας και στους στόχους του: «Για μένα στόχος είναι στην καθημερινότητά μου να βελτιώνω τον αθλητή καθημερινά σαν άνθρωπο και σαν μονάδα. Αυτό που θέλω από τη μεριά μου είναι ξέρω ότι βοήθησα με τον τρόπο μου παίκτες να βελτιωθούν και να βάλουν στον τρόπο παιχνιδιού τους στοιχεία που θα τους κάνουν καλύτερους πρώτα σαν αθλητές και μετά σαν ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να πλάθεις την προσωπικότητα ενός αθλητή με τα καλύτερα δυνατά στοιχεία, ώστε να διαχειρίζεται την νίκη και τη διάκριση σωστά. Αν όμως αγωνιστικά κρίνω ποια είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία σαν προπονητής είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον ΠΑΟΚ. Καθημερινά, όμως, είναι να δουλεύω σωστά με τους παίκτες μου μέσα από σκληρή δουλειά να είμαστε καλύτεροι».

Σε ερώτηση αν του έγινε πρόταση από την εθνική ομάδα απάντησε: «Στο μυαλό κάθε Έλληνα τεχνικού είναι να γίνει κάποια στιγμή προπονητής της εθνικής ομάδας. Φυσικά και θα ήθελα να δουλέψω. Μου έγινε πρόταση το 2003, όταν υπήρχε ασυμβίβαστο για το Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά τελικά ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης».

Όσο για το πότε θα είναι το δικό του τέλος ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε: «Θα σταματήσω όταν με απορρίψει το σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί ακόμη πότε θα σταματήσω. Το μπάσκετ για μένα είναι πάνω από όλα αγάπη, έρωτας. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟ ο Μαρκόπουλος είπε: «Δε μου έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση, αλλά δε θα είχα πρόβλημα να το συζητήσω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στήριξη που του παρέχει η οικογένειά του: «Για μένα η οικογένειά μου είναι το άλφα και το ωμέγα. Με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και στις χαρές και στις λύπες, με τις λύπες να είναι σαφώς περισσότερες. Ένας προπονητής έχει πολλές μοναχικές στιγμές και το καταφύγιό του είναι η οικογένεια».

Για τη συνεργασία με τον γιο του Χάρη, ανέφερε: «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και το γεγονός ότι είναι γιος μου δε νομίζω ότι επηρεάζει την όποια επαγγελματική μας συνεργασία».

Για τη συνεργασία με τον Ίβκοβιτς: «Όταν μου είπαν να γίνω συνεργάτης του Ίβκοβιτς, είχα δει 13 χρόνια ως προπονητής της Α1. Όμως, για τρεις λόγους δέχθηκα να είμαι άμεσος συνεργάτης του. Πρώτον, γιατί εκείνα τα χρόνια και ο ΠΑΟΚ είχε έπαιζε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεύτερον, ήθελα να δω πως η σέρβικη σχολή και τρίτον και σημαντικότερο να θητεύσω δίπλα ένα πολύ δυνατό σε γνώσεισ προπονητή. Ο Ίβκοβιτς ξέρει να κρατάει μία ομάδα και να τη φτάνει ψηλά, έχοντας διάρκεια και πίστη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσες πολλές επιτυχίες".

Για την επικείμενη αναμέτρηση στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: «Θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Να μας βοηθήσει ο κόσμος, όπως έκανε και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες».

Για την παρουσία του τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Άρη, σημείωσε: "Έχω περάσει και από τον ΠΑΟΚ και από τον Άρη, αλλά κάθε εμπειρία είναι ξεχωριστή. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής σε ομάδες με την ιστορία, αλλά και τον κόσμο τόσο του Άρη, όσο και του ΠΑΟΚ».

Όσο για το γεγονός ότι σταμάτησε νωρίς να παίζει μπάσκετ, δήλωσε: « Έπρεπε να σταματήσω, γιατί οι γιατροί μου ζήτησαν να μην υπερβάλλω εαυτό. Δεν ξέρω αν ήμουν καλός παίκτης, πάντως έλεγαν ότι είμαι πολύ καλός αμυντικός».

Διαβάστε ακόμη...