"Πρέπει να γίνει ομάδα με νέα παιδιά"

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης σε δηλώσεις του σε εφημερίδα της πόλης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως δεν του λείπει το μπάσκετ...
"Πρέπει να γίνει ομάδα με νέα παιδιά"

Διαβάστε τα όσα είπε στα "Σπορ του Βορρά":

"Δεν μου λείπει ούτε η μυρουδιά των αποδυτηρίων ούτε νιώθω κάτι ιδιαίτερο που να με τραβά να ξαναβρεθώ στο γήπεδο ή να ξαναπαίξω. Γι΄ αυτό και δεν έρχομαι ούτε στο "παλατάκι", αν και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν είναι τα οικονομικά προβλήματα που με απωθούν, αλλά υπάρχει και ηθικό θέμα, αλλά δεν θέλω να επανέρχομαι σ΄ αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ενημερώνομαι και μάλιστα μιλώντας και με τον Μπάνε Πρέλιεβιτς και με τον Νίκο Σταυρόπουλο".

Και συνέχισε: "Τώρα είναι μεγάλα τα προβλήματα, τα μαθαίνω κι ας είμαι μακριά πλέον» σχολιάζει και συνεχίζει: «Δεν μπορώ μάλιστα να πω αν υπάρχει και λύση στα προβλήματα αυτά, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι από την μια και από την άλλη δεν υπάρχει κάποιος που να έχει ευχέρεια για να αναλάβει την ομάδα και στελεχώνοντας ένα επιτελείο με ανθρώπους έμμισθους και έμπειρους να βρεθούν οι λύσεις. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει αυτός που θα βοηθούσε το υπάρχον επιτελείο, τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα να βρουν τις λύσεις. Γιατί Πρέλιεβιτς, Σταυρόπουλος και οι υπόλοιποι έχουν πολύ καλή διάθεση και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Εκείνο λοιπόν που οφείλουν όλοι πλέον στον ΠΑΟΚ είναι να προσπαθήσουν να επιβιώσει η ομάδα, να υπάρχει και στο μέλλον! Γιατί ούτε αυτό είναι ακόμη εξασφαλισμένο. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος".

Όσο για την δική του πρόταση, είναι κοινή με εκείνη της νυν διοίκησης της ΚΑΕ: "Πρέπει να γίνει ομάδα με νέα παιδιά. Να επενδύσει ο ΠΑΟΚ σε αυτά και να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι η ομάδα που θα χτιστεί ούτε για την Ευρωλίγκα θα είναι ούτε για το ...Τσάμπιονς Λιγκ. Θα χρειαστεί χρόνο και υποστήριξη, μέσα σε μία πενταετία ίσως, για να μπορέσει να σηκώσει τα δικά της βάρη, για να υπάρχει τελικά ο ΠΑΟΚ. Κι εμείς όλοι οι άλλοι που βρισκόμαστε απ΄ έξω θα κοιτάμε τα νέα παιδιά, θα στηρίζουμε την ομάδα και τα παιδιά αυτά για να προχωρήσουμε και να μείνει ζωντανή η ομάδα".

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης μίλησε και για το «βάρος» της φανέλας του ΠΑΟΚ που θα κληθούν να σηκώσουν τα νέα παιδιά: "Κι εμείς όταν ήρθαμε στον ΠΑΟΚ τότε νέα παιδιά ήμασταν... Δεν γεννηθήκαμε έμπειροι ή έτοιμοι παίκτες. Εντάξει κι από τα νέα παιδιά μπορεί να μην «βγουν» όλα, από τα 10-12 παιδιά της υποδομής που θα προωθηθούν, μπορεί να αποδώσουν αμέσως λιγότερα από αυτά. Ολα όμως θα δουλεύουν και με τις προπονήσεις και τους αγώνες θα γαλουχηθούν, θα συνηθίσουν το βάρος της φανέλας και θα το σηκώσουν".

Ο πρώην αρχηγός δεν έρχεται συχνά στο «παλατάκι», παρότι είναι κοινά αποδεκτός μέσα στον ΠΑΟΚ κι ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες όλων των εποχών που τίμησαν και τη φανέλα και τον τίτλο του αρχηγού. Και εξηγεί για την απουσία του: "Το ακούω κι εγώ, να πάμε όλοι οι βετεράνοι και να καθόμαστε στις εξέδρες. Ναι, είμαστε η βιτρίνα λένε... Αλλά τα παιχνίδια δεν τα κερδίζει η βιτρίνα! Και οι ομάδες δεν φτιάχνονται με τη βιτρίνα αλλά με σκληρή δουλειά".

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης ζει πλέον και έξω από την Θεσσαλονίκη με υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να μετακινείται τόσο συχνά.

Μπορεί ο Πρέλιεβιτς να βρίσκεται στο Βελιγράδι για το 40ήμερο μνημόσυνο της μητέρας του και να μην βρέθηκε χθες με τους βετεράνους που αγωνίστηκαν στα Γιαννιτσά με την ομάδα παλαιμάχων Πέλλας, αλλά ο Μπαλογιάννης υπογράμμισε: "Μιλάμε συχνά όταν βρισκόμαστε με τον Μπάνε και τους άλλους παλαίμαχους για τον ΠΑΟΚ». Στο πλευρό του ήταν και ο Γ. Καραμβέρης και ο Μπαλογιάννης υπογράμμισε ότι «αυτός είναι καταλληλότερος να συμβάλλει και διοικητικά".

Στη χθεσινή παρέα ξανάσμιξαν και με Ν. Μπουντούρη, Ν. Γαλακτερό, Χρ. Κωνσταντινίδη και Γ. Σιγάλα που φόρεσαν τα «ασπρόμαυρα».

Διαβάστε ακόμη...