«Θέλουμε πάλι Έλληνα κόουτς»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, μίλησε σε ραδιόφωνιο της πόλης και αναφέρθηκε για το τέλος της συνεργασίας με τον Μαρκόπουλο, αλλά και για την επόμενη μέρα του Δικεφάλου...
«Θέλουμε πάλι Έλληνα κόουτς»

Tα όσα είπε στο «Libero 107,4»:

Σχολιάζοντας αρχικά τον φιλικό τρόπο με τον οποίο χώρισαν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Σούλη Μαρκόπουλο, ανέφερε: «Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ειδικά όταν συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο για 5 ώρες καθημερινά, κάνεις ταξίδια, γιορτάζεις νίκες, επιτυχίες κτλ Δυστυχώς όμως έτσι είναι τα πράγματα αλλά τουλάχιστον η σχέση μας έληξε βελούδινα»

Ερωτηθείς αν περίμενε αυτή την εξέλιξη: «Ήμουν σίγουρος ή καλύτερα ήλπιζα ως την τελευταία στιγμή ότι θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη αλλά δεν έγινε αυτό και ήρθε το διαζύγιο. Ξέρετε ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει, είμαι τώρα στα γραφεία της ομάδας και ο κόουτς ήταν πάντα πρώτος εδώ. Πιστεύω ότι ήταν οικονομικοί οι λόγοι της απόφασης του κόουτς αλλά θα κάνει μια συνέντευξη Τύπου ο ίδιος και θα τα ξεκαθαρίσει όλα»

Για την ρεαλιστική προσέγγιση της διοίκησης του ΠΑΟΚ απένταντι στα προβλήματα που υπάρχουν, τόνισε: «Είναι δύσκολο, μακάρι να μην υπήρχαν τα χρωστούμενα ή να είχαμε ένα έστω μέτριο μπάτζετ, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολύ καλύτερους παίκτες και προπονητή. Όμως έστω και έτσι θα πρέπει τώρα να βρούμε βιώσιμες λύσεις με λίγα χρήματα»

Για τους λόγους που θεωρεί ότι αποχώρησε ο Μαρκόπουλος: «Δεν ξέρω σίγουρα και δεν θέλω να μιλήσω εγώ για τον κόουτς, είναι δικό του θέμα και θα τα εξηγήσει ο ίδιος. Αν τα χρήματα ήταν λίγα για την αξία του ή αν δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια καλή ομάδα με το υπάρχον μπάτζετ, δεν μπορώ να πω εγώ φυσικά, θα τα πει ο ίδιος. Εμείς πάντως θέλαμε να μείνει για 1-2 χρόνια ακόμη στην ομάδα, θέλαμε να κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα (πλην του Παναθηναϊκού με τον Ομπράντοβιτς φυσικά) και να έχουμε τον ίδιο προπονητή για μια πενταετία τουλάχιστον. Σίγουρα πάντως ο κόουτς δεν σκέφτεται μόνο το χρήμα, αγαπά το μπάσκετ, αγαπά και την ομάδα, είναι όμως και επαγγελαμτίας και ίσως έπρεπε να σκεφτεί και άλλα πράγματα»

Στο ερώτημα, αν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ από οικονομικής άποψης είναι τραγικά: «Δεν θέλω να τρομάξει ο κόσμος με το τραγικά αλλά θα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Θα πρέπει η διοίκηση να βρει πόρους ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω ενώ για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα που θα κερδίζει. Είναι δύσκολο το έργο αυτό καθώς είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΟΚ να έχει του χρόνου 12 νέους παίκτες σε σχέση με φέτος. Αυτό ίσως δώσει ένα ερέθισμα στον κόσμο, ίσως και όχι όμως αλλά ο ΠΑΟΚ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται»

Στο ερώτημα τι είδους προπονητή ψάχνει τώρα ο ΠΑΟΚ, απάντησε αρχικά με χιούμορ: «Ψάχνουμε έναν με 5 δαχτυλίδια, 2 πρωταθλήμα στο NCAA και τουλάχιστον 1 πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, τέτοιον προπονητή πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ. Η επιλογή θα είναι δύσκολη, θέλουμε έναν άνθρωπο με ήθος, ικανότητες, ειδικό βάρος και να δεχθεί τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν τώρα, είναι πολλά τα στοιχεία που θα κοιτάξουμε για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ. Θα γίνει αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων προπονητών και θα αποφασίσουμε. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ασχοληθεί με το θέμα αυτό, δεν ψάχναμε προπονητή έως τώρα καθώς θέλαμε να μείνει ο κ. Μαρκόπουλος και να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Για αυτό άλλλωστε υπήρξε και πίεση από όλους μας για να μείνει ο Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα 2 χρόνια, θέλαμε να μπορέσουμε να χτίσουμε πράγματα, να τελειώνουμε με τα χρέη και να δούμε τι θα κάνουμε μετά. Τώρα μόνο Ελληνα προπονητή θα πρέπει να κοιτάξουμε, έτσι πιστεύω, εκτός αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό από ξένο αλλά σίγουρα η πρώτη μας επιλογή θα είναι Ελληνας»

Για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του κόουτς Μαρκόπουλου: «Ο κόουτς αγαπά πολύ το μπάσκετ, δουλεύει πολλές ώρες, μόνο καλά έχω να πω για τον κ. Μαρκόπουλο. Όλοι έχουμε και αρνητικά αλλά αυτή την στιγμή δεν μου πάει η καρδιά να πω κάτι αρνητικό για τον κόουτς. Έδωσε αξιοπιστία και ηρεμία στην ομάδα, δούλεψε με νεαρούς παίκτες και τους έδωσε ευκαρίες, έδωσε αγωνιστική ασφάλεια στην ομάδα. Σίγουρα το γεγονός ότι άλλαξε 3 φορές το ρόστερ στην διάρκεια της σεζόν επηρεάσε την πορεία της ομάδας, χάλασε την ηρεμία της ομάδας. Ο κόουτς έχτιζε κάτι και πάνω που περίμενε να δρέψει τους καρπούς, άλλαζε η ομάδα, δεν ξέρω αν έπαιξε αυτό ρόλο στην απόφαση του αλλά είναι σημαντικό. Ξέρω πράγματα που έχουν γίνει, μας έχουν πειράξει, αλλά κάποια μένουν εντός του ΠΑΟΚ και θα μιλήσει και ο ίδιος ο προπονητής »

Τέλος,  μίλησε και για την φιλοσοφία του ΠΑΟΚ στην επόμενη χρονιά: «Η φιλοσοφία μας είναι να εμπιστευτούμε Έλληνες παίκτες, θα δώσουμε ευκαιρίες σε νά παιδιά. Μάλιστα ξεκινάμε ανοιχτές προπονήσεις, ένα είδος try-outs ή camp αν θέλετε, όπου νέα παιδιά από μικρότερες κατηγορίες θα δοκιμαστούν για ένα διάστημα και ίσως μερικοί από αυτούς να κερδίσουν ένα συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα υπάρχει η σκέψη του χρόνου αυτό το camp να γίνει διεθνές, να έρθουν παίκτες από Σκόπια, Σερβία, Βουλγαρία κλτ για να δοκιμαστούν και ίσως να κερδίσουν συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα, η οποία όμως θα έχει σαν κολώνες και μερικούς έμπειρους παίκτες, που είναι απαραίτητοι στην Α1»

 

 

Διαβάστε ακόμη...