" Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα στην καρδιά μου"

Ο Ζόραν Σάβιτς μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης για όλες τις στιγμές που έζησε πριν 18 χρόνια,για τον ΠΑΟΚ, τον Μπάνε,τον Σούλη και όλες τις όμορφες αναμνήσεις που έχει.
" Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα στην καρδιά μου"

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Σέρβος στον Sport103fm:

Για την κατάκτηση του Κόρατς: «Ημασταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είχαμε τον κατάλληλο παίκτη σε κάθε θέση και πήραμε το Κόρατς. Ήρθε και η αλλαγή του προπονητή με τον κ. Μαρκόπουλο και φτάσαμε στον ευρωπαϊκό τίτλο. Κάθε παιχνίδι είχε τη δική του δυσκολία.

Είχαμε πολλή πίεση για να πάρουμε το Κύπελλο. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στην Ιταλία. Το πετύχαμε γιατί ήμασταν μία ομάδα με πολύ ταλέντο, από τις καλύτερες της Ευρώπης που σήμερα θα άξιζε να παίζει στην Ευρωλίγκα.

Η Στεφανέλ είχε τον Μποντιρόγκα, τον Τζεντίλε, τον Φούτσκα, αλλά εμείς είχαμε τον Μπέρι, τον Πρέλεβιτς και άλλους παίκτες. Αξίζαμε και το πρωτάθλημα τότε, αλλά το χάσαμε στον πέμπτο τελικό από τον Ολυμπιακό».

Για την υποδοχή στο αεροδρόμιο: «Ηταν μία από τις απίστευτες στιγμές της ζωής μου που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Οι οπαδοί είχαν ανέβει τη σκάλα και μπήκαν μέσα στο αεροπλάνο για να πανηγυρίσουν μαζί μας!»

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό προπονητή. Δεν ήταν εύκολο να διαδεχτεί έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, τον Ιβκοβιτς. Μας βοήθησε όμως πάρα πολύ να κατακτήσουμε το Κόρατς. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μπασκετικό μυαλό».

Για τον Μπάνε: «Είναι ένας πολύ καλός φίλος. Ημασταν μαζί και στην Κίντερ Μπολόνια. Είναι ένας πολύ ήρεμος τύπος, εναν εξαιρετικό παίκτη και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει ως πρόεδρος. Είχαμε εξαιρετική σχέση εντός και εκτός παρκέ, ήταν από τους καλύτερους που συνάντηση στη ζωή μου.

Μπορούσε να βάλει 35 πόντους ακόμα και με μια μόνο προπόνηση. Του εύχομαι τα καλύτερα ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ξέρω ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Πουθενά δεν είναι πλέον εύκολα τα πράγματα».

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα στην καρδιά μου. Μου αρέσει να θυμάμαι τη διετία στον ΠΑΟΚ, με τη ζεστασιά του κόσμου. Εκανα πολύ καλούς φίλους όπως τον Μπάνε και τον Πέτζα. Αν μου ζητηθεί να τον βοηθήσω με τις γνωριμίες μου, γιατί να μην το κάνω;»

Στην κουβέντα μπήκε για λίγο και ο Νάσος Γαλακτερός που είπε: "Κυριολεκτικά λήταν το ματς αυτό, διαφήμιση για το μπάσκετ. Όλα τα τρίποντα έμπαιναν. Μαγική μέρα για μας. Ο Σάβιτς ήταν αντιστάρ, δούλευε για την ομάδα άφηνε πίσω τον εαυτό του. Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν ένα τέτοιον παίκτη".

Διαβάστε ακόμη...