“Ήταν ευεργέτης ο Τσαρπανάς”

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης μίλησε στον Arena FM για την απόφαση να δώσουν στο πάρκο πίσω από την θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας το όνομα του Νικηφόρου Τσαρπανά.
Πηγή: thessports.gr
“Ήταν ευεργέτης ο Τσαρπανάς”

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πάρκο που θα ονομαστεί Νικηφόρος Τσαρπανάς :«Η πρωτοβουλία ήρθε από τον σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης όπου πρόεδρος είναι ο Κώστας ο Ορφανός ,εκπροσωπώντας και τους βετεράνους του ΠΑΟΚ και με επιστολή προτείναμε στον δήμο Θεσσαλονίκης ,να ονομαστεί το πάρκο Νικηφόρος Τσαρπανάς. Την επιστολή συνυπέγραφαν και ο πρόεδρος βετεράνων Άρη, Γιάννης Βένος και ο πρόεδρος βετεράνων Ηρακλή ,Κώστας Αϊδινίου . O Νικηφόρος κατά την δική μου γνώμη ανταποκρίνεται απόλυτα στον ορισμό της ευεργεσίας .Στέρησε από τον εαυτό του ,από χρόνο από έννοια και από όποια περιουσία είχε. Θυσίασε το σύνολο της περιουσίας του για τον ΠΑΟΚ και για την κατασκευή του γηπέδου.

Τον αγαπούσαμε σαν πατέρα μας και μας αγαπούσε σαν παιδιά του. Την φροντίδα του την έδειχνε περισσότερο στους μικρούς ποδοσφαιριστές και στους ερασιτέχνες γιατί αυτοί το είχαν περισσότερο ανάγκη. Την εκδήλωσε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο την θεωρώ από τις πιο σημαντικές, στους εορτασμούς , καθώς συνδέει το παρελθόν με το παρόν και καταδεικνύει ότι ο ΠΑΟΚ έχει ιστορία και συνέχεια αλλά και σέβεται την ιστορία του. Με συνάρτηση δηλαδή με το τι είχε και το τι πρόσφερε, πραγματικά ήταν ευεργέτης. Παρόμοιες εμβληματικές παρουσίες είναι και οι Οδυσσέας Τσιτάνας και ο Διονύσης Καλτέκης».

Διαβάστε ακόμη...