«Να πάρει το Κύπελλο και να δώσει χαρά στον κόσμο ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport: Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, Πέτρος Κανακούδης, και μίλησε για την πορεία του «Δικεφάλου» τη φετινή χρονιά, αλλά και για τον «Γηραιό».
Πηγή: metrosport.gr
«Να πάρει το Κύπελλο και να δώσει χαρά στον κόσμο ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Κανακούδη:

Για το ότι δεν πάει σε ελληνική ομάδα: «Συνειδητή απόφαση. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αυτό που με ενδιαφέρει και η προοπτική που θέλω για μένα είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Δεν με έχει πικράνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Μετά από δέκα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα και βγαίνοντας στην ηλικία των 30 στο εξωτερικό είδα άλλα πράγματα. Την ελληνική πραγματικότητα την γνωρίζω. Θέλω αυτό που κάνω να το απολαμβάνω και να περνάω καλά. Επίσης σημαντικό είναι και το οικονομικό κομμάτι».

Για τον στόχο του Κυπέλλου: «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά για τον ΠΑΟΚ ο μόνος στόχος για να δώσει χαρά στον κόσμο της ομάδας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο. Θα κερδίσει και θα περάσει ο ΠΑΟΚ. Είναι υποψιασμένος και από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Ο Πανιώνιος έχει δείξει καλά στοιχεία και μόνο χαλαροί δεν μπορούν να είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Όταν την προηγούμενη μέρα έχει γίνει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είσαι σε εγρήγορση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές παρακολουθούμε τα δρώμενα μέσα από τα ΜΜΕ και σίγουρα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν θα ήθελαν να έχουν την τύχη του Παναθηναϊκού».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Είναι κακή η χρονιά για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό που ήθελαν όλοι. Τα περισσότερα έχουν πάει στραβά φέτος, οπότε η προσοχή και η συγκέντρωση όλων πρέπει να είναι στο Κύπελλο. Εγώ γενικά έχω μια φιλοσοφία για όσους αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες, ότι η πίεση είναι συνώνυμο της φανέλας που φοράνε. Το ξέρουν και στην προπόνηση ότι έχουν πίεση. Πίεση έχει η διοίκηση, ο προπονητής, από τον κόσμο. Να τους βγει εγωισμός ότι φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην ομάδα και μόνο αυτοί μπορούν να την αλλάξουν. Αν κλαψουρίζουν σαν μικρά παιδιά δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα».

Για τα παιχνίδια στην Τούμπα: «Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, ειδικά μέσα στην Τούμπα, πρέπει να τους κερδίζει όλους. Έτσι είναι η νοοτροπία της Θεσσαλονίκης. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι θέλει τύχη, να είσαι σε καλή μέρα και θέλει και άλλα πράγματα. Η αποφασιστικότητα παίζει ρόλο. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Θεωρεί ότι δεν δίνουν το 100% οι παίκτες ή ότι δεν μπορούν».

Για τις πολλές θλάσεις: «Αδιανόητος ο αριθμός. Πιστεύω ότι τα πάντα για μας τους αθλητές είναι η προετοιμασία. Το Α και το Ω για να πάει καλά μια σεζόν είναι το πως θα ξεκινήσουμε. Δεν έχει βοηθήσει το ότι πολύ νωρίς είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η ψυχολογική πίεση που υπάρχει, μπορείς να τραυματιστείς από την κακή ψυχολογία. Προσωπική άποψη θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο η προετοιμασία για να μην έχεις τραυματισμούς».

Για τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής κάνει υπέρβαση, βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, βάσει του ρόστερ, βάσει εμπειριών που υπάρχουν στους ποδοσφαιριστές. Η χρονιά πάει πολύ καλά για την ομάδα. Σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής που πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και το έχει δείξει. Είναι δεμένο σύνολο και φαίνεται από τα σκορ. Δύσκολα δέχεται γκολ. Τα περισσότερα παιχνίδια του κρίνονται στο γκολ. Είναι μια βάση για την επόμενη σεζόν. Έχει υποστεί τεράστια ταλαιπωρία την τελευταία πενταετία. Η φετινή σεζόν θα είναι βάση για να διεκδικήσει του χρόνου την είσοδο στην πεντάδα. Είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία. Ο κόσμος του Ηρακλή έχει απαιτήσεις. Δεν είναι Β και Γ Εθνική που ο κόσμος έκανε υπομονή. Όσο το δυνατόν ψηλότερα καταφέρει να τερματίσει θα είναι ένα σκαλοπάτι για του χρόνου».

Διαβάστε ακόμη...