«Μέτριο ντέρμπι, τυχερός στη φάση του γκολ ο Ολυμπιακός»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5  φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσης, ο οποίος μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την διαιτησία του αγώνα.
Πηγή: metrosport.gr
«Μέτριο ντέρμπι, τυχερός στη φάση του γκολ ο Ολυμπιακός»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούτσης:

Για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου: «Η διαιτησία είναι μέρος του παιχνίδιου. Δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους και να μην το σχολιάσουμε. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο είναι στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι στενάχωρο να μπαίνουμε σε συζητήσεις για τη διαιτησία, ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου».

Για το αγωνιστικό σκέλος στο χθεσινό παιχνίδι: «Ένα ντέρμπι κρίνεται στις λεπτομέρειες. Το παίρνει αυτός που το θέλει πιο πολύ. Αυτός που μπαίνει πιο αποφασιστικά και έχει δυναμισμό στο παιχνίδι του, κερδίζοντας μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να το θέλει περισσότερο, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία των ντέρμπι. Πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός στη φάση του γκολ. Δεν ήταν απειλητικός και δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Έδειχνε πρόσωπο που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ήταν μέτριο ντέρμπι. Περιμέναμε περισσότερες φάσεις, ειδικά από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε ντεσαβαντάζ σε σχέση με τις επιθετικές λύσεις και με τους ποδοσφαιριστές που θα του έδιναν την ευκαιρία για κάποιο γκολ. Οι τραυματισμοί του Ροντρίγκες και του Ζάιρο στοίχισαν. Δεν είχε λύσεις από τον πάγκο ο Τούντορ. Μετά ήρθε και η αποβολή και η αλλαγή του Σκόνδρα. Ο Μακ δεν ήταν σε καλή μέρα και μιλάμε για τον αποτελεσματικό ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ήταν προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ».

Για τα λανθασμένα οφσάιντ: «Είναι ένα οφσάιντ που θα δημιουργούσε επικίνδυνη κατάσταση για την άμυνα του Ολυμπιακού. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι γεγονός. Μία τέτοια φάση είναι πάντα επικίνδυνη και έπρεπε να την αφήσει να εξελιχθεί.

Για τον Τσίμιροτ: «Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και δεν πουλάει μπάλες. Το μόνο του μειονέκτημα που πρέπει να το βελτιώσει είναι το επιθετικό κομμάτι. Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι παίρνουν γκολ από τον άξονα. Δεν πατάνε περιοχή οι μέσοι του ΠΑΟΚ. Όταν περιμένεις από 1-2 ποδοσφαιριστές να πατήσουν περιοχή και να βάλουν γκολ, γίνεσαι προβλέψιμος».

Για την παρουσία του Χατζησαΐα: «Πολύ καλός ο Χατζηισαϊας. Είχα πει ότι για μένα δεν είναι ρίσκο. Έχει μία σειρά από παιχνίδια. Θα ήταν πάρα πολύ καλός και δικαιώθηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής και η επιλογή του προπονητής του».

Για τα νεύρα του Τζαβέλλα: «Τον Γιώργο τον γνωρίζω και σε προσωπικό επίπεδο, έχουμε παίξει και αντίπαλοι. Είναι σταθερός. Είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Τραυματισμούς δεν βγάζει. Είναι από τους καλύτερους και τους πολυτιμότερους. Κάποιες φορές παρεξηγούμε το αν είναι καλός χαρακτήρας μέσα στο γήπεδο με το κοινωνικό του προφίλ. Μέσα στο παιχνίδι, από το υπερβολικό πάθος τα κάνει, θα πρέπει να το διαχειριστή και δεν είναι εύκολο αυτό. Εκτιμώ ότι κάποιες φορές θα πρέπει να έχει καλύτερη αντίδραση, γιατί τον αδικεί όλο αυτό. Στην κόκκινη κάρτα έκανε κακή εκτίμηση και την πάτησε. Του πήρε την κάρτα ο Πάρντο».

Για το αν αντιμετωπίζουν και οι ποδοσφαιριστές διαφορετικά τον Ολυμπιακό: «Όποτε παίζαμε με τον Ολυμπιακό, σε όποια ομάδα και αν ήμουν, το να πας λίγο πιο δυνατά στη φάση ή να βρεις τον αντίπαλο και να σφυρίξει φάουλ έξω από την περιοχή κινδυνεύεις να φας γκολ. Γι' αυτούς είναι σαν πέναλτι. Το να είσαι στην ίδια ευθεία δεν το ρισκάρεις, μήπως και το σηκώσει ο επόπτης, οπότε κάνεις 2-3 βήματα πίσω. Το αντιμετωπίζεις διαφορετικά, γιατί έχεις τον φόβο. Ήταν αντιαθλητική η κίνηση του Μποτία. Πρέπει να το δεις δεοντολογικά, μπορεί να του σπάσεις το ζυγωματικό».

Για το ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: «Έχει ένα πλεονέκτημα λόγω σκορ ο ΠΑΟΚ. Εκτιμώ ότι έχει καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο, παίζει μέσα στην Τούμπα, άρα έχεις όλες τις προϋποθέσεις που τον καθιστούν φαβορί. Πιστεύω θα περάσει».

Διαβάστε ακόμη...