Έχει δοκιμάσει τους πάντες και τα πάντα, και ακόμα ψάχνεται!

Aπό sentragoal.gr: Δεν χρειαζόταν να προστεθούν τα δεδομένα που προέκυψαν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, για να πει κανείς πως ο Ιγκόρ Τούντορ έχει κάνει τις περισσότερες δυνατές αλλαγές από κάθε άλλον συνάδελφό του στη φετινή Σούπερ Λιγκ, τόσο όσον αφορά το σύστημα και τις τακτικές όσο και το κομμάτι των προσώπων.
Πηγή: sentragoal.gr
Έχει δοκιμάσει τους πάντες και τα πάντα, και ακόμα ψάχνεται!

Δεν έχει σημασία αν οι 27 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί είναι οι περισσότεροι ή οι λιγότεροι από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Το παράδοξο για τον ΠΑΟΚ είναι πως οι μόνοι παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί σε διαφορετική θέση από τη φυσική τους είναι οι τερματοφύλακες και οι κεντρικοί αμυντικοί. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες, όπως ο ΠΑΟΚ έτσι και εκείνοι, έχουν δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τους χώρους όπου έχουν κινηθεί και έχουν αγωνιστεί στο γήπεδο προσπαθώντας να καλύψουν από τις πιο μικρές διαφορές που μπορεί να έχουν δυο θέσεις μεταξύ τους, μέχρι τις πιο μεγάλες. Αυτές οι συνεχιζόμενες αλλαγές προσώπων, σε συνδυασμό με τις αλλαγές σχηματισμών και τακτικών, με το 4-3-3 με τρεις εσωτερικούς μέσους με το οποίο παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής να μπαίνει στη μακριά λίστα επιλογών του Ιγκόρ Τούντορ μέσα στη σεζόν.

Εν αρχή ήσαν οι τραυματισμοί. Το κακό άρχισε μόλις από το πρώτο φιλικό της σεζόν, με τους τραυματισμούς -είτε μυϊκούς είτε κακώσεις- να είναι σχεδόν διαδοχικοί. Ακολούθησε η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμούσε, κάτι που έφερε αρκετή εσωτερική συζήτηση και τελικώς τη μετάβαση από το 3-4-3 (και τις παραλλαγές του) στο 4-2-3-1. Και πλέον στο παιχνίδι μπαίνουν και οι απουσίες λόγω τιμωριών, που και αυτές αρχίζουν να συσσωρεύονται. Ο Ιγκόρ Τούντορ εξακολουθεί να ψάχνεται, στο κατώφλι του Φεβρουαρίου, με τον ΠΑΟΚ να έχει εκ νέου μπει σε περίοδο γεμάτη ντέρμπι και αγώνες Κυπέλλου χωρίς αύριο.

Ο ρόλος του Αρνεσεν
Αν υπάρχει ένα δεδομένο που αφορά τις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με τους εκάστοτε προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είναι ο τρόπος με τον οποίο τους προσεγγίζει. Ο μεγαλομέτοχος των «ασπρόμαυρων» σπανίως κάνει υποδείξεις στους προπονητές πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά καταθέτει την άποψή του στο περιβάλλον του, που εκείνο με τη σειρά του μεταφέρει στον προπονητή τις σκέψεις του. Φέτος, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν αφορά τον τρόπο απόκτησης του προπονητή.

Υπευθυνος για την επιλογή είναι Φρανκ Αρνεσεν, κάτι που έχει τονίσει και ο ίδιος. Ο Δανός είναι εκείνος που από τη μια ακούει τον Σαββίδη και από την άλλη τον Τούντορ, προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες, όπως άλλωστε κάνει (όχι με επιτυχία βάσει αποτελεσμάτων) και ο Κροάτης τεχνικός. «Αν αποτύχει ο Τούντορ, είναι σαν να έχω αποτύχει και εγώ» είχε δηλώσει ο Αρνεσεν, μια ατάκα που... δεν έχει ξεχάσει ούτε ο Σαββίδης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

4 Διαφορετικούς τερματοφύλακες έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο Ιγκόρ Τούντορ, με τους τρεις από αυτούς να παίζουν στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, καθώς ο Μελίσσας αγωνίστηκε κόντρα στη Βέροια, ο Ολσεν κόντρα στην Ξάνθη και ο Βελλίδης κόντρα στην ΑΕΚ.

4 Ελληνες παίκτες βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της λίστας, με βάση τα λεπτά συμμετοχής σε όλους τους επίσημους αγώνες. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ρόμπερτ Μακ.

12 Βαθμούς έχει μαζέψει ο ΠΑΟΚ στα μέχρι τώρα εννιά εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει, έναν βαθμό λιγότερο από ό,τι ο Λεβαδειακός και η Βέροια μακριά από τις έδρες τους...

17 διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει για τον ΠΑΟΚ στα 36 επίσημα παιχνίδια από τα μέσα Ιουλίου ως τώρα.
19 διαφορετικές ενδεκάδες στα ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει χρησιμοποιήσει ο Ιγκόρ Τούντορ, ενώ τρεις φορές είχε πάνω από τέσσερις αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

27 Παίκτες έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο Ιγκόρ Τούντορ στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ, με τον αριθμό να ανεβαίνει στους 41, αν συμπεριλάβει κανείς τα παιχνίδια του Κυπέλλου και του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...