Επιβαλλόταν να σηκωθεί και το έκανε εμφατικά!

Από basketplus.gr: Δεν είναι μικρό πράγμα. Να συνέρχεσαι μετά από το σοκ της 15ετίας, να επιστρέφεις και να κερδίζεις την πρωταθλήτρια Γαλλίας με 13 πόντους διαφορά, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και 20. Και λέμε την πρωταθλήτρια Γαλλίας, γιατί τα άλλα περί Ευρωλίγκα είναι κουραστικοί λαϊκισμοί...
Πηγή: basketplus.gr
Επιβαλλόταν να σηκωθεί και το έκανε εμφατικά!

Όχι δεν ήταν καλή η Λιμόζ, το ρόστερ της δίνει την εντύπωση για καλύτερες εμφανίσεις-ίσως της έλειπε πολύ ο Μπουνγκού Κολό-αλλά έμεινε πίσω λόγω του ΠΑΟΚ και της ενέργειας που έβγαλε. Μόνο; Στο πρώτο ημίχρονο το διάβασμα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς οι Γάλλοι δεν έκαναν απλά λάθη, αλλά έπεφταν συνεχώς στο αμυντικό τοίχος του ΠΑΟΚ. Μετά και αυτοί διάβασαν, ανοίγοντας την επίθεση τους, αλλά αμυντικά ήταν κακοί. Ειδικά όταν ανέβασαν πολύ ψηλά την άμυνα τους τα κενά πίσω ήταν πολλά. Ο καημένος ο Μπιλμπά μέχρι και τάιμ άουτ ξεχνούσε να πάρει. Δεν γινόταν στην τακτική να κερδίσει τον πολύπειρο Σούλη, που ήταν προετοιμασμένος.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια, πήρε τα ριμπάουντ (αυτό ήταν ένα ζητούμενο με βάση τους αθλητικούς αντιπάλους του), αφού ο Τραορέ πήρε μόλις ένα, την ώρα που ο Σόφο έπαιξε μόλις 17 λεπτά, ενώ οι παίκτες του Σούλη σε ένα ανεπανάληπτο πάσινγκ γκέιμ μοίρασαν 24 ασίστ. Υποτίθεται ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε Σάφαρτζικ (κάτι ακούστηκε ότι το καλοκαίρι τον έχασε για 50 χιλ. ευρώ), Μακάλεμπ (έχει μείνει πίσω, αλλά δεν έπαιξε αρκετούς μήνες), Βεστερμάν, θα διεκδικούσε ακόμα και το τίτλο στην Ελλάδα.

Τους κέρδισε όμως με τον Χάτσερ, τον Κώστα και τον Τέπιτς (όταν αυτός είναι καλά, αποτελεί το κλειδί αυτού του ΠΑΟΚ) και δεν θα μείνουμε στην διαφορά των μπάτζετ. Πρώτη φορά ήταν; Να θυμίσουμε; Παναθηναϊκός, Σάρατοφ, Χιμίκ, Μπεσίκτας, Καρσίγιακα, Μπουντούσνοστ, Ρίτας και άλλες... δημοκρατικές δυνάμεις, μικρότερο μπάτζετ είχαν από την Λιμόζ; Κι όμως είδαν και αυτοί την πλάτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα έχουμε πει δεκάδες φορές. Θέμα σταθερότητας είναι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει τέτοιες νίκες και να συνεχίσει με οδυνηρές σφαλιάρες. Και δεν μπορεί να γίνει αυτό αν ο Μάρκοβιτς ξεχάσει αυτά που έκανε κόντρα στην Λιμόζ και επαναλάβει την ανυπαρξία ενάμιση μήνα. Η ο Χάτσερ να βγάλει από το μυαλό του τα μεγάλα συμβόλαια στο εξωτερικό... Για τον Σοφοκλή δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, οδοστρωτήρας είναι, μια δύο βοήθειες θέλει.

Ο φτωχούλης ΠΑΟΚ κέρδισε την πλούσια πρωταθλήτρια Γαλλίας, βρήκε ένα πορτάκι πρόκρισης, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο. Όσοι δεν μένουν κολλημένοι στο Κερατσίνι-οι εμπλεκόμενοι σε εκείνη την τραγωδία δεν έχουν καταλάβει ακόμα πόσο αδίκησαν εαυτούς και πλήγωσαν αλλήλους-καλό θα είναι το Σάββατο να κάνουν μια βόλτα στο Παλατάκι για το ματς με την πιο φρέσκια, πλούσια, λαθέρ, αλλά πολύ δυνατή ΑΕΚ του Λουκά, του Ντι Τζέι και του Ντιόντε. Νίκη εκεί με απαιτούμενη βοήθεια από κερκίδα, νίκη την Τρίτη με την Ολντενμπουργκ στο ίδιο γήπεδο και... el classico. Θα αξίζει να το δεις... Όχι ο τροχός δεν γύρισε ακόμα, αλλά η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια να τον γυρίσει και σε αυτή τη μάχη θέλει στήριξη. Αφού πρώτα οι ίδιοι στηρίξουν τους εαυτούς τους...

* Το περιμέναμε, ένα σπίτι έπρεπε να στοιχηματίσουμε. Στην πρώτη καλή νίκη οι αγιογράφοι εξ Αθηνών έβγαλαν τα πληκτρολόγια. Τα έθαψαν μετά τον Φάρο όμως, προφανώς γιατί δεν ήθελαν να πληγώσουν τους φίλους τους στο «Παλατάκι». Τι θα έλεγαν τότε; Τώρα εύκολα... καπ στο Γιούροκαπ.

Κλείτος Καρκανιάς

Διαβάστε ακόμη...