Ο ΠΑΟΚ κάνει πλάκα στην… Ευρωλίγκα!

Από sdna.gr: Ο Κώστας Σωτηρίου γράφει για τον διαστημικό Δικέφαλο, που ισοπέδωσε τη Λιμόζ, αποδεικνύοντας ότι το «know-how» έχει μεγαλύτερη αξία από το πανάκριβο «κουφάρι» της ιστορικής πρωταθλήτριας Ευρώπης στο πονεμένο Φάιναλ Φορ του 1993.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ κάνει πλάκα στην… Ευρωλίγκα!

Με 400 χιλιάρικα αγωνιστικό μπάτζετ ο ΠΑΟΚ έκανε κομμάτια τις πορσελάνες της Λιμόζ, που έχουν στοιχίσει ως τώρα περισσότερο από 8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20 φορές πάνω! Αυτά παθαίνεις, όμως, όταν δεν ξέρεις και ακόμη χειρότερα όταν νομίζεις ότι ξέρεις. Χωρίς πλάκα, η διοικητική τριανδρία του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος, Τέλης Ζουρνατσίδης, ξεγύμνωσε τη διοικητική ομάδα του προέδρου της Λιμόζ Φρεντερίκ Φορτέ, στην οποία ανήκει ένας ακόμη σπουδαίος παλαίμαχος γάλλος διεθνής, ο Στεφάν Οστρόφσκι, που είναι επιφορτισμένος με το μάρκετινγκ!

Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, την οποία δυστυχώς παρακολούθησαν ελάχιστοι πιστοί-τυχεροί στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να έπαιζε με το... κουφάρι της Λιμόζ, η οποία ήταν επιεικώς θλιβερή. Οχι γιατί έπαιξε πάρα πολύ άσχημα χειροτερεύοντας τα μάτια μας σε σχέση με την εικόνα της στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά γιατί το ρόστερ της απαρτίζεται από... πρώην παίκτες. Μπο ΜακΚάλεμπ: Για λύπηση. Τις περισσότερες φορές περπατούσε, δεν έτρεχε καν, περιμένοντας να εκτελέσει από τα 6,75 μ. Γιακουμπά Ντιαβαρά: Πρώην ΝΒΑer, αλλά πολύ πρώην σε εικόνα και εμφάνιση. Ζερμπό, Σάφαρτζικ, Βέστερμαν, Καμαρά, όλοι σε αργές ταχύτητες και μοναδικός τίμιος ο Μαρκ Πέιν, που πολλές φορές θα σκέφτηκε το αυτονόητο!

«Αχ και να είχε λεφτά ο ΠΑΟΚ! Στη Θεσσαλονίκη θα έμενα, ώσπου να ριζώσω!». Πράγματι, αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα. Πόσα χρόνια να αντέξει μια διοίκηση Πρωτοδικείου; Η μοναδική ΚΑΕ στην Α1 με το εν λόγω καθεστώς και όμως, όχι μόνο αντέχει και παρουσιάζει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, αλλά κάνει πλάκα σε ομάδες με 20πλάσιο μπάτζετ. Μήπως κάνει πλάκα και στην ίδια την Ευρωλίγκα; Υπήρξαν στιγμές, που η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έπαιζε διαστημικό μπάσκετ απέναντι στη Λιμόζ. Είχε τρομερό ρυθμό, εξαιρετικό spacing, ιλιγγιώδη κυκλοφορία της μπάλας. Αμφιβάλλει κανείς ότι σε μια τέτοια βραδιά (δεν λέμε συνεχώς, γιατί το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος) δεν θα πάθαιναν τα ίδια και άλλες ομάδες της κορυφαίας διοργάνωσης, που τώρα συνεχίζουν στο Eurocup; Πολύ πιθανό!

«Ηταν μία δύσκολη ημέρα λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζα. Η ομάδα πήγε πολύ καλά και όσο μπορούσα, κατάφερα να την βοηθήσω», δήλωσε μετά το επιβλητικό 88-75 ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και αναρωτιέμαι τι περισσότερο θα έκανε (από 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17'04'') αν ήταν απολύτως υγιής, ενώ αξίζει τα εύσημα ο Σούλης Μαρκόπουλος, που διεύρυνε το ροτέισον χρησιμοποιώντας και τους δώδεκα παίκτες. Σίγουρα, οι αυτοματισμοί του ΠΑΟΚ και τα σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο των 24'' δεν πιστώνονται μόνο στην ικανότητα παικτών, όπως ο αρχηγός Κώστας Βασιλειάδης, που καλά έκανε και ένιωσε προσβεβλημένος γιατί κάποιοι τόλμησαν να καθυβρίσουν τη μητέρα του, αλλά και στον έμπειρο προπονητή.

Το επόμενο στοίχημα ακούει στο όνομα ΑΕΚ. Κι αν στην πρεμιέρα της Α1 ο ΠΑΟΚ ήταν υπερβολικά ανέτοιμος, η σημερινή (12/1) εμφάνιση αναμφισβήτητα γεννά προσδοκίες.

Διαβάστε ακόμη...