«Η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου»

Από thessports.gr: Περίπου οχτώμιση χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ ο Αμίρ Ασμί Μέγκαχεντ δεν ξεχνάει την παρουσία του στην ομάδα τον κόσμο της και την Θεσσαλονίκη.
Πηγή: thessports.gr
«Η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μάλιστα αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2008 έφτασε κοντά στην επιστροφή του, κάτι το οποίο δεν έγινε τελικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε

Πρώτα από όλα βλέποντας τις αναρτήσει σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Facebook, δεν έχεις ξεχάσει τον ΠΑΟΚ. Τι σου έχει μείνει από την παρουσία σου στην ομάδα;
«Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα. Έχω παίξει στην Ζάμαλεκ σε πολλές ομάδες στην Αραβία, στην Κύπρο και στην Τουρκία αλλά ο ΠΑΟΚ είναι κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί, η πόλη και η ζωή σε αυτήν. Ήταν η καλύτερη μου περίοδος εκείνη. »

Έχεις τον χρόνο να παρακολουθείς αγώνες της ομάδας; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να βρεθείς στην Θεσσαλονίκη και να δεις κάποιον αγώνα από κοντά;
«Φυσικά, βλέπω τους περισσότερους αγώνες, όπως τα Ευρωπαϊκά αλλά και κάποιους για το πρωτάθλημα.Ελπίζω μια μέρα να τα καταφέρω και να έρθω από κοντά να δω την πόλη, το γήπεδο αλλά και έναν αγώνα της ομάδας. Το θέλω όμως θα είναι δύσκολο για μένα να έρθω, να δω τον κόσμο και το παιχνίδι και να μην μπορώ να παίξω»..

Θα ήθελες να ξαναφορέσεις τα ασπρόμαυρα;
«Σίγουρα, αν είχα την ευκαιρία δεν θα το σκεφτόμουν καν. Κάνεις που έχει την ευκαιρία να έρθει σε αυτή την ομάδα, να φορέσει την φανέλα της, με αυτόν τον κόσμο, μπορεί να κάνει πολλά. Ξέρω ότι για μένα είναι δύσκολο τώρα, άλλα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μπορεί και να γίνει αλλά ακόμα και αν δεν ξαναπαίξω ποτέ για την ομάδα ο ΠΑΟΚ θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μου.»

Μιλάς με κάποιον από τους τότε συμπαίκτες σου; Με ποιον έχεις κρατήσει την καλύτερη επαφή;
«Πρόσφατα μίλησα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη όταν έμαθα ότι αποχώρισε από την ομάδα, κάτι που ήταν αρκετά δυσάρεστο. Μιλάω επίσης μερικές φορές με τον Μίετσελ αλλά και τον Γιώτη Εγκωμίτη. Την καλύτερη σχέση από όλους την έχω με τον Ντάνι Φερνάντεζ που τον έχω φιλοξενήσει και στην Αίγυπτο.
Κρατάω επίσης επαφή με τον Νίκο Καραγεωργίου. Ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Ήταν ο πιο καλός χαρακτήρας και προπονητής μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό.»

Τι μήνυμα και τι ευχή θέλει να στείλει ο Αμί Αζμί Μέγκαχεντ στο κόσμο του ΠΑΟΚ;
«Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή οργάνωση και καλό ιδιοκτήτη. Εύχομαι να πάρει ένα πρωτάθλημα για να το χαρεί ο κόσμος του που το αξίζει. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες και πολλές χώρες μα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστοί για μένα.»

Αγωνίζεσαι στην Κύπρο (σσ. Ένωση Νέων Παραλιμνίου), που είναι μια χώρα που μοιάζει πολύ με την Ελλάδα. Σε θυμούνται από το πέρασμα σου εδώ;
«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα όπου και να παίζω να θυμούνται ότι έπαιζα με τον ΠΑΟΚ. Μου λένε κάποιοι όταν πάω πχ στο σούπερ μάρκετ «Ο Μέγκαχεντ της Ανόρθωσης, του Παραλιμνίου) αλλά κάποιοι που παρακολουθούν και Ελληνικό ποδόσφαιρο «ο Μέγκαχεντ του ΠΑΟΚ». Είναι πολύ ευχάριστο αυτό.»

Για την Ένωση Νέων Παραλιμνίου

«Ήρθα εδώ επειδή ο Καραγεωργίου ήταν ο προπονητής. Ο προπονητής όμως έφυγε αλλά είμαι επαγγελματίας και σέβομαι την ομάδα, τον κόσμο και την πόλη και θα τιμήσω το συμβόλαιο μου. Είναι διαφορετικό μια ομάδα να έχει στόχο της πρώτες δυο θέσεις και άλλο να μην είναι εκεί κοντά. Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο διαλέγεις σωστά, κάποιες λάθος αλλά έτσι είναι η ζωή έτσι και το άθλημα.»

«Θα είχε πάει καλύτερα η καριέρα μου αν έμενα στον ΠΑΟΚ»

Για την πορεία της καριέρας του και τον έτερο «φαράο» Σικαμπάλα:
«Όταν φύγαμε από τον ΠΑΟΚ διαλέξαμε λάθος. Αυτός πήγε στην Ζάμαλεκ μετά στο Ντουμπάι μετά στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, είχε και εκεί κάποια προβλήματα και τώρα παίζει στην Αιγυπτιακή Ισμαϊλι που είναι αντίπαλος της Ζαμαλεκ. Έχει καλή τεχνική και είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής . Αν μέναμε και οι δυο στον ΠΑΟΚ θα είχαμε προβλήματα. Ο Σικαμπάλα είχε πρόβλημα με την θητεία του στον στρατό. Εγώ έπρεπε να φύγω από την ομάδα επειδή είχε οικονομικά προβλήματα και με πούλησαν στην Σαουδική Αραβία.Είμαι σίγουρος ότι αν μέναμε και εγώ και ο Σικαμπάλα στον ΠΑΟΚ θα είχαμε πάει καλύτερα στην καριέρα μας αλλά έτσι είναι η ζωή και ήρθαμε σε αυτή για να μάθουμε από τα λάθη μας.»

Το γκολ σου με τον Ηρακλή, αν και σε φιλικό αγώνα έχει μείνει στους φίλους του ΠΑΟΚ. Εσύ το θυμάσαι;
«Θυμάμαι αυτό το γκολ ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Μπορεί να ήταν σε φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή αλλά μετά από αυτό γκολ με κάλεσε η εθνική Αιγύπτου για πρώτη φορά και πολλές πόρτες άνοιξαν μετά από αυτό το γκολ.»

Υπήρχε ποτέ επαφή με ανθρώπους της ομάδας για να επιστρέψεις σε αυτήν και αν ναι γιατί δεν προχώρησαν τελικά;
Όταν έφυγα από την Σαουδική Αραβία γύρισα να παίξω να με την Ανόρθωση. Μίλησαν μαζί μου από τον ΠΑΟΚ και μου είπαν ότι με θέλουν. Αυτό ήταν στην πρώτη χρονία του Σάντος (σσ.2008 την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε ο Φερνάντο Σάντος) . Η Ανόρθωση μου έκανε πρόταση για να ανανεώσω αλλά εγώ τους είπα ότι θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου, τον ΠΑΟΚ. Μετά όμως με κάλεσαν από την ομάδα και μου είπαν ότι τελικά δεν με θέλουν γιατί ο Φερνάντο Σάντος ήθελε να φέρει άλλους ποδοσφαιριστές . Εγώ είχα πει όχι στην Ανόρθωση που θα έπαιζε στο Champions League αφού απέρριψα την πρόταση για την ανανέωση έχασα την ευκαιρία να παίξω στην διοργάνωση. Ήθελα να έρθω, ήμουν ελεύθερος, δηλαδή η ομάδα δεν θα πλήρωνε άλλη δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Τελικά κατέληξα στην Τουρκία αλλά δεν έχει σημασία, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή.

Στο τέλος ο Αμί Ασμί Μέγκαχεντ θέλησε να ξεκαθαρίσει κάτι που τον «πονάει» από την εποχή που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, για την φήμη δηλαδή που τον ήθελε «κακό παιδί» της τότε ομάδας. Μας είπε χαρακτηριστικά:
«Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ μερικοί με αντιλήφθηκαν λάθος και νόμιζα ότι έκανα κακό στην ομάδα . Αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα με τους συμπαίκτες μας οπότε εγώ και ο Σικαμπάλα επικοινωνούσαμε με τους άλλους μέσω του μεταφραστή. Μπορεί να έκανα λάθη αλλά όχι πολύ μεγάλα. Αυτός μας δημιούργησε τα προβλήματα επειδή είχαμε καταλάβει τι άνθρωπος είναι,ήθελε να μας διώξει από την ομάδα.»

Διαβάστε ακόμη...