Δεν θα χαλούσε έτσι το όνομά του

Aπό metrosport.gr: Θέλει δεν θέλει κανείς, τα όσα είπε ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ για το λάθος του στο ματς με τη Γκαμπάλα, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ' οτιδήποτε άλλο πριν την έναρξη του αγώνα.
Πηγή: metrosport.gr
Δεν θα χαλούσε έτσι το όνομά του

Δεν είναι, άλλωστε, πολλές οι φορές που ένας σταρ της εμβέλειας του Βούλγαρου βγαίνει δημόσια και αναγνωρίζει ότι μια συμπεριφορά του δεν είναι σωστή.
Το τι σημαίνει αυτή η παραδοχή για την ίδια την ομάδα δεν χρειάζεται να το αναλύσει κανείς δημοσιογράφος.

Παρότι ο Μπερμπάτοφ είχε, λόγω της βαρύτητας του ονόματός του, ελευθερία κινήσεων στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους παίκτες (όπως για παράδειγμα να μπορεί να μιλάει στους συμπαίκτες του και τον προπονητή του με τρόπο συμβουλευτικό) αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και ό,τι θέλει.

Υπάρχουν κανόνες και αυτούς τους ανέδειξε και ο ίδιος ο Μίτκο χθες στη συνέντευξη Τύπου.

Όταν ένας Μπερμπάτοφ ζητά δημόσια συγνώμη προς όφελος της ομάδας τότε φανταστείτε τι μήνυμα περνά μέσα στα αποδυτήρια: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι 'μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε'.

Εδώ μπαίνει και μια άλλη παράμετρος που πολλοί δεν την σκέφτηκαν όταν 'σταύρωναν' τον Μπερμπάτοφ για την αποχώρησή του από το γήπεδο. Ότι δεν γίνεται για ένα λάθος της στιγμής ο Μπερμπάτοφ να σβήσει μια ολόκληρη καριέρα, όλα όσα έκανε μέχρι σήμερα σε κορυφαίους συλλόγους και σπουδαία πρωταθλήματα. Ο Μίτκο προστάτευσε και το όνομά του χθες για όσους δεν το κατάλαβαν και αυτό δείχνει και το μέγεθος της προσωπικότητάς του.

Πάμε και στο σημαντικό από τις οκτώ το βράδυ και μετά. Στο ματς αυτό καθαυτό. Ακούγεται κάπως, να λέει ο Τούντορ 'θα ξεκουράσω παίκτες' στο ματς με τη Ντόρτμουντ για να τους έχει έτοιμους στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υπάρχει η απόλυτη συγκέντρωση στο αποψινό παιχνίδι και να κινδυνεύσει ο Δικέφαλος με μια ήττα με κάτω τα χέρια.

Αυτό είναι το λεπτό σημείο που πρέπει να προσεχθεί από τον Τούντορ και τους παίκτες. Να αντιληφθούν πως το ματς δεν είναι παίξε γέλασε και ότι η Ντόρτμουντ σαν γνήσια γερμανική ομάδα που είναι δεν θα σταματήσει αν δει ότι προηγείται στο σκορ και έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Δικέφαλος οφείλει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με την ίδια νοοτροπία που αντιμετωπίζει όλα τα μεγάλα ματς εδώ και χρόνια. Ως πρόκληση. Ως μεγάλη ευκαιρία να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του, ακόμη κι αν αυτή δεν συνοδεύεται με πρόκριση. Γι' αυτό τον λόγο, 5000 οπαδοί του θα βρεθούν απόψε στις κερκίδες του Σιγκναλ Ιντούνα Παρκ και μάλιστα είχαν προετοιμαστεί γι' αυτή την εκδρομή εδώ και καιρό.

Διαβάστε ακόμη...