Νίκη – πρόκριση γεμάτη πρωτιές

Από paokfc.gr: Ήταν το πρώτο γκολ του Ζάιρο. Τα πρώτα γκολ και του Σάμπο που έκανε χατ τρικ! Η πρώτη ασίστ του Γκολάσα. Η ουσιαστική πρεμιέρα του Τσίμιροτ που μοίρασε και γκολ και το ντεμπούτο του Αντόνις. Ό Ίγκορ Τούντορ είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά την ευρεία νίκη στα Χανιά.
Πηγή: paokfc.gr
Νίκη – πρόκριση γεμάτη πρωτιές

Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε χαλαρά και το πλήρωσε ακριβά αποχαιρετώντας τη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων. Το πάθημα έγινε μάθημα και αυτή τη φορά ο Δικέφαλος εξασφάλισε την πρόκριση από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική. Αυτό ήταν το ομαδικό κέρδος της αναμέτρησης.

Τα υπόλοιπα ήταν ατομικά. Η πολύ καλή παρουσία του Γκόικο Τσίμιροτ στο χώρο του κέντρου. Η ανοδική πορεία των Σάμπο, που έγινε και σκόρερ, Γκολάσα. Η γεμάτη εμφάνιση του Ζάιρο με ένα γκολ και τρεις ασίστ και το άκρως ελπιδοφόρο ντεμπούτο ντεμπούτο του Αντόνις .

Γκολ κι ανατροπή

Η παράδοση που θέλει τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει γκολ στην πρώτη του ευκαιρία συνεχίστηκε και στο Κύπελλο. Μόλις στο 3' με τον Σταματή. Ένα γκολ που ουδόλως προβλημάτισε τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ .

Αντιμετωπίζοντας το ματς σαν να ξεκινά από το 4' ο Δικέφαλος επέβαλε καθολικά τον ρυθμό του. Επιθέσεις κατά κύματα, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάθετο ποδόσφαιρο, αρκετές τελικές και γρήγορη ανατροπή. Ο Ζάιρο ισοφάρισε κι έπειτα έγινε δημιουργός. Δύο σέντρες για τον Σάμπο και δύο γκολ του Σλοβάκου. Ένα με κεφαλιά ψαράκι κι ένα με σουτ.

Στο ίδιο τέμπο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν έκοψε ρυθμό. Το αντίθετο, μάλιστα. Συνέχισε να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ κόντρα στα Χανιά που με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπριλάκη δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν το ρυθμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ δημιούργησε 26 τελικές προσπάθειες και είχε και τρία δοκάρια.

Τα γκολ – γιατί αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις ευκαιρίες δε θα τελειώσουμε ποτέ – πέτυχε ο Μυστακίδης από την κάθετη πάσα του Τσίμιροτ , ο Πέλκας από ασίστ του Ζάιρο και ξανά ο Σάμπο . Τα δοκάρια σημάδεψαν οι Τσίμιροτ , Αντόνις , Αθανασιάδης . Για τα Χανιά σκόραρε κι ο Λίτα από το σημείο του πέναλτι.

Διαβάστε ακόμη...