«Στηρίξτε τον Τούντορ!»

Από inpaok.gr: Αποτελεί, ίσως, ένα από τα πιο κατάλληλα πρόσωπα για να μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ, με επίκεντρο τον Ίγκορ Τούντορ, αλλά και τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Όλσεν.
Πηγή: inpaok.gr
«Στηρίξτε τον Τούντορ!»

Ο τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς μίλησε στο INPAOK τόσο για τον συμπατριώτη του, Κροάτη προπονητή του Δικεφάλου, όσο και για την ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα. Ποιο το μήνυμα, που στέλνει στους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και τι πιστεύει για το μέλλον του συλλόγου;

 

Θυμίζουμε, ότι ο Ντέριο Κρέσιτς αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2009 και συμμετείχε σε 36 αγώνες με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ αποχώρησε τρία χρόνια αργότερα. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια κόντρα στον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κι η μεγάλη πρόκριση του Δικεφάλου επί της Φενερμπαχτσέ για τα play off του Europa League, τη σεζόν 2010-11. Από το 2014, αγωνίζεται με τα χρώματα της Λεβερκούζεν, το συμβόλαιο του με την οποία λήγει τον Ιούνιο του 2016.

 

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του, ο Κρέσιτς:

 

Για τον αν παρακολούθησε τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα κι αν πιστεύει ότι θα προλάβει να καλύψει την απόσταση από τη δεύτερη θέση: «Φυσικά και παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, πέρασα ένα φανταστικό διάστημα τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή, συνεπώς βλέπω τα παιχνίδια της ομάδας, όταν έχω χρόνο. Πιστεύω ότι υπάρχει δρόμος ακόμη, το πρωτάθλημα είναι μακρύ, έχουν γίνει μόνο 11 αγωνιστικές κι ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια ποιοτική ομάδα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει εκεί, που πρέπει να βρίσκεται, δηλαδή όχι κάτω από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.»

 

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα, ώστε αυτή να κάνει, επιτέλους, το βήμα παραπάνω: «Θεωρώ, ότι μόνο η συνεχής και σκληρή δουλειά θα σου φέρει την επιτυχία κι αυτό δεν το λέω μόνο για τον ΠΑΟΚ. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας σταθερός κορμός παικτών, οι οποίοι θα παίζουν μαζί, τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια, όπως συνέβη στην ομάδα με τη δική μας φουρνιά, στο παρελθόν.»

 

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ και συμπατριώτη του, Ίγκορ Τούντορ: «Ο Ίγκορ είναι ένας νέος κι ελπιδοφόρος προπονητής με δυνατότητες και πρέπει να τον εμπιστευθείτε και να του δώσετε το χρόνο, που χρειάζεται. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κέρδισε πολλούς τίτλους κι αγωνίσθηκε πλάι στους καλύτερους παίκτες σε κορυφαίο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε έναν καλό προπονητή!»

 

Για τα όσα συνέβησαν σχετικά με τη θέση του τερματοφύλακα του Δικεφάλου, από την αρχή της περιόδου, μετά τις μη ικανοποιητικές εμφανίσεις του Όλσεν: «Είμαι πολύ μακριά για να μπορώ να έχω άποψη για την κατάσταση, που δημιουργήθηκε. Το μόνο, που ξέρω είναι ότι οι φίλαθλοι, αλλά κι ο σύλλογος δίνουν στους ποδοσφαιριστές όλη την υποστήριξη, που χρειάζονται, ώστε να αποδώσουν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, ο Όλσεν έδωσε τα πάντα από όσα μπορούσε για να το πετύχει αυτό.»

 

Για τη φετινή πορεία της ομάδας στο Europa League: «Δεν βλέπω κάτι το αρνητικό στη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League, ίσα ίσα… Πήρε ισοπαλία στην Καπμάλα, ισοπαλία απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα, όπως η Ντόρτμουντ, αλλά και κόντρα στην Κρασνοντάρ, μια πολύ καλή ομάδα και δεν πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια.»

 

Για το τι είναι αυτό, που κρατά, περισσότερο, από την τριετία (2009-12) του στον ΠΑΟΚ: «Τα συναισθήματα ήταν τα ίδια με αυτά που είχα την πρώτη μέρα, όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου με την ομάδα. Αυτή ήταν μια περίοδος στην καριέρα μου ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, αφού έπαιξα σε έναν θαυμάσιο σύλλογο κι έζησα σε μια πολύ όμορφη πόλη. Κρατάω όλους τους αγώνες, που έπαιξα στην Τούμπα, καθώς τη στιγμή, που βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο σου έρχεται, σχεδόν, να κλάψεις από χαρά! Αυτός είναι ο λόγος, που παίζω ποδόσφαιρο…»

 

Για τα συναισθήματα, που τρέφει, τώρα, για την ομάδα, μιας κι ήταν ο ίδιος, που επέλεξε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας μάλιστα και τα χρήματα, που του οφείλονταν: «Έχω μόνο θετικά συναισθήματα για το σύλλογο, δεν έχω φύγει με καμιά αρνητική διάθεση.»

 

Κλείνοντας, ο πρώην τερματοφύλακας του Δικεφάλου αναφέρθηκε, φυσικά, και στο νέο «σταθμό» της καριέρας του, που δεν είναι άλλος από τη Μπάγερ Λεβερκούσεν, λέγοντας: «Ήταν ο μεγάλος μου στόχος, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να καταφέρω να αγωνισθώ, ξανά, στο γερμανικό πρωτάθλημα και το όνειρό μου αυτό πραγματοποιήθηκε με τη μεταγραφή μου στη Μάιντς. Δυστυχώς, πέντε ημέρες, πριν την έναρξη της σεζόν, τραυματίστηκα κι ο δεύτερος τερματοφύλακας πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, η ομάδα κέρδιζε, οπότε δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου. Στη συνέχεια, ήρθε η πρόταση της Λεβερκούζεν, την οποία δεν μπορούσα να απορρίψω. Τώρα, αισθάνομαι καλά, εδώ, καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο, που συμμετέχει, πάντα, στις διεθνείς διοργανώσεις. Προπονούμαι σκληρά και περιμένω την ευκαιρία μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον…»

Διαβάστε ακόμη...